Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Nem tett vallomást a férfi

Szeged - Nem tett vallomást tegnap kezdődött büntetőperében a gyálaréti hármas gyilkossággal vádolt M. Viktor Gábor a Csongrád Megyei Bíróságon. Egykori élettársának apja azt mondta: szerető szülőnek és társnak ismerte a vádlottat. A 23 éves férfi édesanyja nem kívánt tanúvallomást tenni – információink szerint fia többször is elköszönt már tőle.
Többszörös emberölés miatt indult tegnap büntetőper a Csongrád Megyei Bíróságon a 23 éves, buszsofőrként dolgozó szeged-gyálaréti M. Viktor Gábor ellen, aki a vádirat szerint hetvenéves nagymamáját, élettársát és kilenc hónapos fiát is megölte.

A vádlott megtagadta a vallomástételt a tárgyaláson, korábban tett és a perben felolvasott nyilatkozatai szerint a bűncselekményeket elismerte és megbánta. Tegnap a bíróság meghallgatta a vádlott meggyilkolt élettársának édesapját, aki elmondta, semmilyen problémát sem észlelt a pár kapcsolatában. M. Viktor Gábort szerető apának, lányának megfelelő társnak, segítőkésznek ismerte meg. Az apa visszaemlékezése szerint lányának és unokájának meggyilkolása előtt sem lehetett előre látni a bajt, viccelődve beszélgettek. Mikor tudomására jutottak lányának állítólagos SMS-ei külföldre távozásáról, feleségével először tényleg elhitték, elhagyta őket. Az apa gyanús jeleket csak később tapasztalt, amikor szokatlan földhányást fedezett fel a kertben, majd vérnyomokat talált. A diszkóba induló vádlott úgy magyarázta a dolgot, hogy a kutya széttépett egy tyúkot, majd hogy élettársa elvágta a kezét.

Élettársa és 9 hónapos kisfia holttestét a kertben ásta el a gyálaréti férfi. Archív fotó: Miskolczi Róbert
Élettársa és 9 hónapos kisfia holttestét a kertben ásta el a gyálaréti férfi.
Archív fotó: Miskolczi Róbert

M. Viktor Gábor édesanyja a törvény adta jogával élve nem kívánt tanúvallomást tenni. 20 percig beszélhetett a tárgyalóteremben fiával, de lapunknak nem kívánt nyilatkozni az elhangzottakról. Ezután a vádlott két egykori barátját hallgatták meg, akik a nagymama halálának napján együtt sörözgettek M. Viktor Gáborral. Vallomásuk szerint semmi különöset nem tapasztaltak rajta – rosszullétre hivatkozva korán távozott. Egyikük később, V. Katica és kislánya halála előtt pár hónappal biztosítási ügyet intézett a vádlottnak és párjának, akkor úgy tűnt, hosszú időre terveznek. A perben leghamarabb decemberben várható ítélet, a bíróság elmeorvosi szakvéleményre vár. Információink szerint a vádlott édesanyjától többször elköszönt már, és nem kizárt, hogy öngyilkosságra készül.

A gyálaréti M. Viktor Gábor (jobbról) meggyilkolt élettársának édesapját hallgatja a tárgyaláson. Fotó: Karnok Csaba
A gyálaréti M. Viktor Gábor (jobbról) meggyilkolt élettársának édesapját hallgatja a tárgyaláson.
Fotó: Karnok Csaba

Félre akarta vezetni a rendőröket

Kilenc hónapos kisfiát, élettársát és nagymamáját is megölte a vádirat szerint a 23 éves, buszsofőrként dolgozó M. Viktor Gábor. A vádlott 2005-ben néhány tízezer forint reményében végzett 70 éves nagyanyjával, Palya Gábornéval. Egy 50 centis vascsővel leütötte a tévét néző asszonyt, majd még háromszor lesújtott. A nő a helyszínen életét vesztette. A férfi rablógyilkosság látszatát akarta kelteni, ezért felforgatta a lakást. 4 ezer forintot talált, ezt magához vette és szórakozni ment. Másnap ő hívott mentőt és a helyszínelésben is részt vett hatósági tanúként. 2008. november 11-én egy vita után ölte meg élettársát, V. Katicát. Fejszével végzett vele, majd megfojtotta 9 hónapos közös gyermeküket, Tomit. A két holttestet elásta a kertben. Másnap élettársa telefonjáról SMS-eket írt az áldozat szüleinek és néhány ismerősnek arról, hogy a nő a gyerekkel máshol kezd új életet. Tette után két nappal a gyilkos bejelentette a rendőrségen családja eltűnését. Az eljárás során azonban a rendőrök bűncselekményre utaló jeleket találtak, meggyanúsították, ő pedig bevallotta tettét. Később nagymamája megölését is.

Olvasóink írták

 • 6. katcsi72 2009. szeptember 30. 20:08
  „sohase szabaduljon!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. katcsi72 2009. szeptember 30. 20:07
  „Tomika volt :(”
 • 4. Haho66 2009. szeptember 30. 16:23
  „Tudom, nem ez a legfontosabb ebben az ügyben, de látom, fél 1 körül már valaki kérte: LEHETNE JAVÍTANI A CIKKET?! Esetleg a korrekt tájékoztatás vagy ne adj Isten KEGYELET nevében. Mert attól, hogy meghalt szegény gyermek, még nem mindegy, hogy fiú volt vagy lány!”
 • 3. varadipal 2009. szeptember 30. 16:16
  „A buszon ilyen emberre van bízva 40-50 utas élete. Nem pszichológus kell neki, hanem erős madzag a nyakára.”
 • 2. Enethy 2009. szeptember 30. 12:22
  „" Egyikük később, V. Katica és kislánya halála előtt pár hónappal biztosítási ügyet intézett a vádlottnak és párjának, akkor úgy tűnt, hosszú időre terveznek."
  Kisfiú és Tomikának hívták.DM helyesbíteni kellene.”
 • 1. klj_54 2009. szeptember 30. 10:33
  „Melyik férfi?
  Illene azt a marhát, aki elolvassa a cikkedet, megtisztelni egy tárgyra utaló címmel!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárt kerékpárt vitt a hátán a szegedi férfi

Szeged - Lakossági bejelentés alapján fogtak el a szegedi rendőrség járőrei egy 54 éves szegedi… Tovább olvasom