Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Nem tüntetnek a hét végén

Péter Árpád, Mizsik Attila és Tóth Péter is úgy nyilatkozott: hét végére és október 23-ára nem szerveznek tüntetést Szegeden.
Nem tervez tüntetést a hét végére, illetve október 23-ára Péter Árpád, a szeptember közepe óta tartó szegedi demonstráció szervezője, főszónoka. A tüntetők a városi rendezvényeket – az Európa-díj átadása, a MEFESZ alakulásának évfordulója – eddig is tiszteletben tartották. A szónok szerint mindenkinek „a szentség jegyében, a forradalomra emlékezve" kell töltenie ezeket a napokat. Azt kéri a demonstrálóktól: ha részt vesznek valamelyik ünnepségen, azt ne tüntetőként tegyék. Péter a Wass Albert Baráti Társaság elnökeként egyébként maga is ott lesz, sőt felszólal egy 56-os rendezvényen, hétfőn a Dóm téren a Magyar Poéta 1956 szobor mellett este negyed 8-kor kezdődő ünnepségen.

– A Jobbik sem demonstrál – tájékoztatott Mizsik Attila. A szegedi alapszervezet alelnöke hangsúlyozta: semmilyen radikális vagy szélsőségesnek titulálható akcióra nem készülnek.

Megkérdeztük Tóth Pétert is, aki Péter Árpád távollétében néhányszor már összehívta a szegedi demonstrálókat. Azt mondta, ebben a három napban ő sem tervez ilyesmit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkelt a Szent István tér legrosszabb állapotú háza

Százhuszonhatmillió forintért vásárolta meg egy budapesti cég a Szent István és a Szent Mihály utca… Tovább olvasom