Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nem unicumért mentek késsel a kocsmába

Kiraboltak egy szegedi kocsmát tegnap kora reggel Szegeden. A két férfi a nyitás előtt érkezett: a fiatal pultoslányt késsel kényszerítették a kasszában levő készpénz átadására.
Ezt a kocsmát rabolta ki a két ismeretlen férfi. Fotó: Gyenes Kálmán
Nyolc óra után néhány perccel két bőrdzsekis nyomozó és egy riadt arcú pultoslány fogadott bennünket a szegedi Unicum kocsmában. Az ivót két órával korábban kirabolták. A nyomozók kitessékeltek, a lánynak megtiltották, hogy beszéljen a történtekről. Kocsiba ültették és kihallgatásra vitték.

Közben megérkezett a kocsma tulajdonosa és nem akart mondani semmit a rablásról. Mindössze annyit árult el: két férfi volt.

Az első vendégek között a reggeli rablás volt a téma, mi tagadás, hallgatóztunk. A barna kabátos úr, aki egy sör mellett üldögélt a pultnál, elmondta: egyik ismerősével néhány perccel hat után érkezett, akkor már csak a síró, remegő pultoslány volt ott. A tulajdonos, Cs. T-né megjegyezte, tíz perccel korábban kellett volna jönniük. Mivel a kocsma hivatalos nyitási időpontja reggel hat óra, de a rablók már 5.50-kor megjelentek, azt bizonyítja: tudták, hogy a lányon kívül senkit nem találnak az ivóban.

Keresik a két férfit

A Szegedi Rendőrkapitányság rablás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az arcukat eltakaró, sötét ruházatú, 170-180 magas férfiak az alkalmazott felé kést tartva megfenyegették, majd a kasszában lévő készpénzzel és dohányáruval elmenekültek. A rendőrség kéri, aki a rablással kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a 107-es, 112-es segélyhívókat, vagy jelentkezzen személyesen a rendőrkapitányságon. Bejelentéseiket az ingyenesen hívható Telefontanú 06-80-555-111-es számán is megtehetik.

– Most megérte nekik, hogy ennyi pénzért tizenöt évre bezáratják magukat? – toppant be a kocsmába egy jól értesült vendég. – Ennyit simán kaphatnak, hiszen fegyveres rablásért 8-15 évre is ítélhetik őket. Az a barna bőrű, harcsabajszú Misi lehetett az egyik – írta körül gyanúsítottját.

Mekkora zsákmányt remélhettek a rablók? A kasszában nyitáskor a legritkább esetben található nagyobb összeg. – Talán fülest kaptak? – hallottuk még az elharapott kérdést egy másik vendégtől. Néhány perccel később csengett a tulajdonosnő mobiltelefonja, italrendelésről beszélt, majd gyorsan a kocsma hátsó részébe vonult. Talán éppen italszállítmányt vártak és a megszokottnál nagyobb összeg lehetett a pénztárgépben? Választ senkitől sem kaptunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmerült a visszaélés gyanúja a zöld ajánlócéduláknál

A területi választási bizottság szerint a visszaélés gyanúja is felmerült az ajánlószelvények… Tovább olvasom