Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nem volt rendkívüli esemény megyénkben

Csongrád megyében nem történt rendkívüli esemény az önkormányzati választások napján.
Csongrád megyében rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés. A helyi választási bizottságok kisebb észrevételeket kaptak a kampánycsend megsértésével kapcsolatban, határozathozatalra azonban még három nap áll rendelkezésükre.

Szegeden három kifogás érkezett a kampánycsenddel kapcsolatban, de a választási bizottság egyikkel sem foglalkozott érdemben. Egy panaszos telefonon kapott olyan SMS-t, amelynek eredete értelmezhetetlen volt. Két bejelentés érkezett arról, hogy postaládában, illetve internetes weboldalon kampányanyagot találtak, ám nem lehetett bizonyítani, valóban szeptember 30-án, éjfél után jelentek meg ezek az írások. Egy negyedik bejelentő egy kopogtatócédula-gyűjtést kifogásolt, annak jogvesztő határideje viszont már lejárt.

Az országban több helyen zavarták meg rendkívüli események a szavazást. Pécsett a szocialista polgármesterjelöltet, Tasnádi Pétert lejárató szórólapokat terjesztettek vasárnap: a jelöltet az azonos nevű elítélt bűnöző milliárdos unokatestvéreként említették. Gyomaendrődön egy dühöngő miatt kellett rendőrt hívni. Mivel a férfi nem tudta igazolni személyazonosságát, kérték, menjen haza és hozza magával iratait, erre azonban dühöngeni kezdett. Szidalmazta a jelenlévőket, fel akarta borítani a bútorokat. Pakson egy idős férfi szavazás után az utcán rosszul lett, összeesett és meghalt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László győzött Szegeden

A választási adatok 70 százalékos feldolgozottsága mellett az eredmények a vártnál nagyobb… Tovább olvasom