Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Németh György: a képeknek a falon a helyük - Tárlat nyílt a fotográfushallgatók alkotásaiból - fotók, videó

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szakképzési, Továbbképzési és Távoktatási Központjában 2011 óta zajlik alkalmazott fotográfusképzés, a hallgatók munkáiból minden évben az Őszi Kulturális Fesztivál első napján tárlat nyílik.
A Perspektívák című kiállítást Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja nyitotta meg tegnap. Kiemelte, az első fotográfusképzés elindulásakor még nem remélték, hogy hagyománnyá válik a tárlat, de az évek során sikerült elérni, hogy iskolává váljon az önköltséges fotósoktatás, amelynek népszerűsége töretlen a városban zajló más, ingyenes képzések ellenére.
Németh György: a képeknek a falon a helyük - Tárlat nyílt a fotográfushallgatók alkotásaiból. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

A hallgatókat Krnács András fotográfus tanár méltatta, mint mondta, a falakon 17 hallgató 40 képe látható, amelyek mindegyike egy gondolatot, egy világot képvisel. Hozzátette, a fotografálás önkifejezés, éppúgy, mint a festészet, a fafaragás vagy a rajzolás művészete, tehát bárki több lehet a fotózással, elmondhatja azáltal gondolatait a világról. A tárlat október 6-áig tekinthető meg a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Németh György fotográfus, a zsűri elnöke elmondta, már most látszik, hogy többekből sikeres fotós lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szolgálták ki zárás előtt, ezért leköpte a pultost és betörte a kocsma ablakát

Nem szolgálták ki zárás előtt, ezért leköpte a pultost és betörte a kocsma ablakát
Felszólította a pultos, hogy hagyja el a kocsmát, aki erre trágár szavakkal illette és leköpte. Tovább olvasom