Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

nemEZ: a kurva meg a jámborság

Szeged, Sepsiszentgyörgy – Két éve alakult meg a népzenéz jazz-rockkal ötvöző nemEZ zenekar. Az együttest egyre több helyre hívják, mégis szükségük lenne egy tapasztalt menedzserre.

- Népdalokat dolgozunk fel, cenzúrázatlanul. Így a repertoárunkban egyaránt van pajzán, vicces vagy nagyon is komoly dal. A zenében pedig a folklórt ötvözzük a jazz-rockkal – kezdték a bemutatkozást a nemEZ együttes tagjai. A tréfás srácokból álló zenekar fele Szegeden, a másik fele pedig Sepsiszentgyörgyön lakik. Próbálni hol itt, hol ott szoktak. A társaságból hárman zenetanárok, Kátai Jócó hangszerekkel kereskedik, felesége Judit pedig magyar-angol szakos tanár. Az együttes április 14-én lesz két éves.

– Nehéz lenne példaképet megnevezni, mert minden jó zenét szeretünk, legyen az népzene vagy rock – mondta Orbán Ferenc, aki hegedűn és gitáron játszik.

Egy pajzán dal

– Arra vagyunk büszkék, hogy hangzásban senkire sem hasonlítunk – fejelte meg Kerezsi Csongor, aki hozzátette: székely, cigány, magyar vagy moldvai dalokat egyaránt feldolgoznak. A nemEZ zenekarnak tavaly jelent meg az első albuma Ötösfogat címen.

Balról jobbra: Orbán Ferenc (hegedű, gitár), Könczey Jenő (billentyű), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Kátai Jocó (dob), Kátai Judit (ének, hegedű)
Balról jobbra: Orbán Ferenc (hegedű, gitár), Könczey Jenő (billentyű), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Kátai Jocó (dob), Kátai Judit (ének, hegedű)

Többször felléptek már Szegeden, Budapesten, Bécsben és Erdélyben.
– Európában is szeretnénk befutni, de ehhez annyi esélyünk van, mint kurvának a jámbor élethez – viccelődött Kátai Jócó, aki hozzáfűzte: egy jó menedzser nélkül mindez nem megy.

A nemEZ zenekar tagjai remélik, hogy a 20 éves jubileumi koncerten is ugyanez az ötösfogat fog majd játszani.

Olvasóink írták

  • 1. flexsnake 2009. április 01. 19:14
    „Mi az ajánlat pénzösszegben? Mert százalékot nehéz volna erre a zenére megállapítani :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfüggesztett börtön a dorozsmai óvónőt megverőknek

Szeged - A pedagógus szólt, hogy gyereküket ne mindig késve vigyék az óvodába, erre megpofozták, rángatták, szidalmazták. Tovább olvasom