Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Nemkívánatos a Gárda Szegeden

A szegedi közgyűlés megszavazta Ványai Éva előterjesztését, és nemkívánatos szervezetté minősítette a Magyar Gárdát Szegeden. Kohári Nándor szerint Havas Szófia is persona non grata.
Nemkívánatos szervezetnek nyilvánítja Szegeden a közgyűlés a Magyar Gárdát és hasonló céllal tevékenykedő társalakulatait – ezt szavazták meg tegnap a képviselők harmincegy igen, egy nem és egy tartózkodás mellett. Nemmel Apró Juhász János (Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület) szavazott, Csapó Balázs (Szegedért Egyesület) pedig tartózkodott. A Magyar Gárda jelenlévő négy tagja a voksolás után szó nélkül elhagyta a dísztermet.

Jelen voltak, majd szó nélkül távoztak a ''gárdisták'' Fotó: Segesvári Csaba

Ványai Éva (MDF) előterjesztését Kohári Nándor (Fidesz) módosítani szerette volna. Szerinte a közgyűlésnek szolidaritást kellene vállalni „a 2006. október 23-i tüntetés vétlen áldozataival", Révész Máriusszal, valamint Csintalan Sándorral is, ezenkívül nemkívánatos személlyé kell nyilvánítani a városban Havas Szófiát.

Szőke Péter azt javasolta, hogy a közgyűlés szánjon 100 ezer forintot arra, hogy tanulmányútra küldi Kohári képviselőt Dániába, aki ott közelről tanulmányozhatja a rendőrségi oszlatásokat.

Botka László polgármester kijelentette: Ványai Éva javaslata valójában nem a Gárdáról szól, hiszen Szegeden nagyon kicsi a politikai szélsőségek támogatottsága.

– Az előterjesztés valójában rólunk szól. Arról, hogy képesek vagyunk-e kifejezni, hogy alapvetően egy platformon állunk, és ha kívülről támadás éri a demokráciát, akkor összezárunk. A képviselők végül nem szavazták meg Kohári módosító indítványát.

Mózes Ervin jegyző lapunknak elmondta: a közgyűlési döntés politikai nyilatkozat, jogi következménye nincs.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Tahószegedi 2008. augusztus 22. 22:24
  „Joy!

  Remélem egy nagy kancigány fog egy sötétutcában seggbekúrni”
 • 28. S. Grandpierre Cecília 2007. december 20. 08:46
  „Magyar ember nem türheti, hogy eladják, privatizálják a nép vagyonát!
  Aki ezt nem veszi észre, az homokba dugja a fejét. Örüljön az, akinek van munkahelye, megélhetése.
  A Magyar Gárdáról beszélni már lerágott csont. Sajnos úgy látszik a kormányt szolgáló alázatos, média jól felfújt egy léggömböt, amelyben sokan gyönyörködnek, ámulkodnak kábulatban. A Gárda semmilyen rosszat nem csinál! Nézzenek utána, akik nem hiszik. Az egyenruha a " rend" jelképe, és ha félni kell tőle, azt a mai vezetés és a rendőrség harcolta ki.
  Magyar Gárda a neve és a magyarokat szolgálja! Ettől kinek kell félnie???
  Ezt pozitiv irányban kívánja tenni, és nem tőlük kell félni. Én nem félek! Én attól félek, hogy Magyarország nem a magyaroké lesz, mert engedjük.Hallgatással, csukott szemmel, gondolkodás nélkül, elbutítva, azt, amit a média egyfolytában fúj. Az igaz, hogy aki dolgozik az kevésbé ér rá. De arra rá kell érnie mindenkinek, hogy az elméjét gondozza! Mi az, hogy naplógó csőcselék, a Gárda? Ezt azokra mondja T. joy, és a többi tájékozatlan, akik a fejünk fölött kiárusítanak mindent? Nézzen utána a dolgoknak, mert egy nap rájön, hogy hiába "melózott" mindent oda kell adjon különféle "behajtások" címén! Ébredjen Ilona és a többiek! Gyalázatos gyászvitézekről, meg lehet beszélni, hiszen sajnos magukat reklámozzák a parlamentben! Ne csak dolgozzon az, - akinek még van hol - hanem gondolkodjon is!
  A jelenlegi vezetők nem dolgoznak, hanem gondolkodnak helyettünk is, és ezért jó fizetést kapnak. Rafinált, minket kizsákmányoló poltikát találtak ki.

  Ha vitatkozni akarsz, tedd emberi modón és szavakkal, de az sem árt, ha utánanézel a dolgoknak. A karácsonyi fényben csak a Betlehemi Csillag ragyogásában lehet gyönyörködni, A Gyurcsány és kormányában én nem tudok, és nem is akarok!”
 • 27. joy 2007. december 19. 23:33
  „Náci gárda, naplopó csőcselék.
  Akik melóznak, nincs idejük, erejük utcákon csürhülni, üvöltözni, gyújtogatni!
  Ez a banda a legveszélyesebb ma magyarországon!
  Gyalázatos gyászvitézek!

  Jobbikok!
  Jó nagyot szívtok, hogy mögé álltatok a militáns-faszista bandának!”
 • 26. ha 2007. december 19. 14:51
  „Aztán mind a 12-en menjetek ám ki, mert megint égés lesz!”
 • 25. Jobbik 2007. december 18. 15:16
  „Tiltakozás a kormány és a szegedi városvezetés "karácsonyi-csomagja" ellen

  2007 dec. 20.-án (csütörtök) 18.00-tól a szegedi Városháza előtt tartja tiltakozó demonstrációját a Jobbik Szegedi Alapszervezete, a Csongrád Megyei Magyar Gárda biztosítása mellett. Tiltakozásunkat fejezzük ki a kormány és a szegedi városvezetés "karácsonyi-csomagjai" ellen és a Gárdát ért politikai támadása ellen.

  Tóth Péter
  a Jobbik szegedi elnöke

  Varga László
  a Csongrád Megyei Magyar Gárda parancsnoka”
 • 24. monyo 2007. december 17. 22:40
  „Kedves ilona igaz nem vagyok gárdista de mennék dolgozni csak egy probléma van NINCS HOVA és ezzel nagyon sokan vannak igy.”
 • 23. Mese 2007. december 17. 19:40
  „Profi,sztem igazad van,de ismerd be,lehetett volna kicsit szebben is fogalmazni.”
 • 22. vérmacska 2007. december 17. 19:04
  „profi, elgurult a gyógyszered?”
 • 21. Egy elkeseredett melós 2007. december 17. 08:03
  „Elég "vicces" ésez a döntés, T.politikus úrhölgyek és urak...ezzel aztán meg fog változni azoknak a gondolkodása, akiknek elege van a megélhetési problémákból, abból hogy nincs munka a megyében se, a folyamatos áremelkedésekből, a rengeteg külföldi szemétből (tényleges és átvitt értelemben), a MAGYAR gazdaság és kultúra TUDATOS pusztításából és az "aljanép" eltartásából! (mert kinek a fizetéséből/adójából fizeti az állam a segélyeket? És ezzel nem csak a cigányokra gondolok, hanem pl. a rengeteg "rokkantnyugdíjasra" - természetesen nem a valóban rokkantakra) Közben a képviselő "úrhölgyek" és "urak" milliókat vágnak zsebre, csak úgy...és nem fizetnek semmiért...még egy nyomorult szondázást is "joguk van" visszautasítani és sír a szájuk, hogy "ó-óó, hol van az én kis fizetésem egy EU-s képviselőhöz képest!" ...na és az enyém?? És próbáljak csak meg számla nélkül intézni valamit...Önök próbálták már?!
  A Gárda egy "eredménye" ennek az antihumán, önzsebtöltögető szemét "politizálásnak" - és ezt értem az ÖSSZES jelenlegi politikusra - rengeteg szájjártató, hazug, kiéhezett, mohó, kapzsi "ember", akiknek nem szent az EMBER értéke! Orbán vagy Gyurcsány? Az egyik 19, a másik 1 híjján 20...
  A Gárda elvei igenis TISZTELETRE MÉLTÓAK és VAN HELYÜK a politikában - és higgyék el: amennyiben az emberek elégedettek és meg tudnak élni, eszük ágában sem lenne szervezkedni, utcára vonulgatni, sztrájkolgatni...
  Rendőrség?!?! Ugyan már - olyan, mint az APEH! Csak az átlagemberekkel szemben "erősek" és "határozottak"! A politikusnak,terepjáros/bömcsis/merdzsós "kitudjahonnanvanpénze", de minimálbéren tengődő "vállalkozónak" kb. gigáig benyalnak - hátulról és alulról...”
 • 20. Állampolgár 2007. december 17. 03:24
  „Csak gratulálni tudok! Ez az igazi magyar virtus! Szindjunk mindenkit nem számít miért. Legyen az Magyar Gárda , cigányok, Rendőrség, politikus, vagy akár miniszterelnök! Az persze senkit nem érdekel, hogy miközben egymásra vicsorgunk vélt vagy valós sérelmeinkért, az ország lassan összedől. Mert azzal persze senki nem foglalkozik.
  Érdekes módon engem még nem vertek meg rendőrök.Sőt semmilyen incidensem nem volt velük. Igyekszem tisztességes állampolgár módjára viselkedni. Nem mondom, hogy minden rendőr angyal, de alkalmatlanok sajnos mindenhol vannak.
  Mellesleg 1956 októberében senki nem akar kutyátsétáltatni és nézelődni csak úgy... Akkor ez nem okozott problémát a "békés állampolgárnak"”
 • 19. lecsó 2007. december 16. 21:01
  „Éppen ez a baj, hogy még önzetlen emberek vannak egyáltalán és "gárdiskárdozásra" költenek, ahelyett, hogy hanyatt-homlok rohanjanak az első plázába elkölteni a pénzüket.Én egyébbként rendőrpárti vagyok, de a rosszfiúkat is el kellene kapni a rendőröknek, nem pedig a tüntetőket szakavatottan aprófává verni. Lásd Makkosháza ahol laktunk valaha és gyalogos rendőrrel is lehetett találkozni éjszaka-boldog idők-”
 • 18. Bergengócia királyi attaséja, az Óperenciás tengeren túlról 2007. december 16. 20:15
  „Hamár itt mindenki felhívja a figyelmét mindenkinek, én sem maradnék ki ebből! Felhívnám igentisztelt Kövesdi (gondolom én) Hunmagyar állampolgár figyelmét, hogy én teljesen egyetértek önnel!!! Köszönöm :D”
 • 17. dondongó 2007. december 16. 18:18
  „´Szőke Péter azt javasolta, hogy a közgyűlés szánjon 100 ezer forintot arra, hogy tanulmányútra küldi Kohári képviselőt Dániába, aki ott közelről tanulmányozhatja a rendőrségi oszlatásokat´
  Megértve Szőke Úr/Elvtárs nosztalgiáját a kádári idők iránt, amikor március 15-én béemesekkel volt tele az egész Széchenyi tér, Inkább Putyin Úr mélyen demokratikus Oroszországába kellene menni (vele Gyurcsány Úr meghittebb viszonyban van,mint DÁN MINISZTERELNÖKKEL), ahol még Garri Kaszparovot is kivonták a forgalomból a választások előtt..”
 • 16. profi 2007. december 16. 17:13
  „Igazad van Kalex!
  Basszunk oda ezeknek a hülyéknek!
  FEGYVERBE!!!
  SZEBB JÖVŐT!!!”
 • 15. Kövesdi Sándor 2007. december 16. 14:20
  „Hát valaki, én pedig önnek hívnám fel a figyelmét az ok és okozat összefüggéeére! A Kossuth téri megállapodás egyoldalú felrugása, generálta az emberek ellenállását. A szakszerütlen oszlatás, vipera, gumi lövedék stb., tovább gerjesztette. Nem beszélve a már ismert politikai egyeztetésről! Nem kívánom ragozni órákon keresztűl,
  Még annyi egyszer meg kellene jegyezni a rendörők nem politikai végrehajtók, hanem a jogkövetés kikényszerítői, legalábbis a DEMOKRÁCIÁKBAN!”
 • 14. Hát valaki 2007. december 16. 11:37
  „Én pedig Önnek jegyezném meg, Tisztelt Vörös úr, hogy a rendörség minden oszlatás előtt TÖBBSZÖR felhívja a figyelmet arra, ami következni fog!!! Miért kell- többszöri rendőri felszólítás ellenére- ott ˇ"sétálgatni, kirakatokat nézegetni"ˇsállal eltakart arccal" ahol többször felhívják a figyelmét az embereknek, ha nem hagyják el az adott területet, oszlatásra kerül sor!!???A történet ezen oldaról nem igazán állja meg a helyét!
  Ön valószínű nem járt még Nyugat Európai országokban ( pl: Franciaország), és nem látott ottani tömegoszlatást!.
  Egyszer és mindenkorra meg kellene érteni: A rendőrség egy karhatalmi szerve az adott országnak, a tömegoszlatás pedig tömegoszlatás!!!
  Nem kell ezt félremagyarázni, belemagyarázni, stb....
  Csak lábjegyzetbe jegyezném meg, amikor azért Ön is olyan bajba kerül, azért akkor rendőrt hív segítségül?? És jó ha ott van!!Igaz??”
 • 13. Vörös Imre Flórián 2007. december 16. 09:00
  „Pardon! Mosolygós emberek... Buta helyesírási hibát vétettem.”
 • 12. Vörös Imre Flórián 2007. december 16. 08:57
  „Szőke Péternek jegyezném meg a legnagyobb tisztelettel, hogy a 2006 október 26-ki események elfajulásáért a rendőrség felelős, túlkapásaival öngerjesztővé tette az eseményeket. Délután még önfeledt örömmel ünnepelt és vonulgatott az emberek sokasága a főváros utcáin, a járdákról mosojgós emberek integettek vissza. Gyönyörű idő volt, sütött a nap, a vendéglők teraszán boldog emberek ültek, beszélgettek. Miért kellett beletaposni az emberek lelkébe? Csak azért, mert néhányan Gyurcsányt káromolták az öszödi beszéd tartalma miatt? Miért kellett kisöpörni, ütlegeléssel kitakarítani az utcákat? Ön ezt normálisnak tartja?”
 • 11. Vörös Imre Flórián 2007. december 16. 08:45
  „Igaza van slorpio21-nek, miből telne e jellegtelen siserehadnak minderre. Sajnos "fasiszta kártyaként" használják fel e szervezetet a magyar nép legújabbkori demokráciája kialakulása fékezésére (keletről a miheztartás végett) nagyon is gyanítható, az orosz-magyar testvéri barátság előtérben tartásásán munkálkodó, helyükön hagyott érdekképviselők. Sajnálatosnak tartom azt is, hogy egyes hozzászólások felsorolás szerűen összemossák a náci és karhatalmista megjelenéseket, ezek mögött nem azonos társadalompolitikai világnézet volt a motiváció. Természetesen mindkettő elutasítandó a maga módján. Sajnálatos, hogy felnőtt új generációnk nem ismeri és méri fel jelentését a karszalagos dekorációval felvonuló "Testvéreknek". Akik egy esetleges politikai vákum zürzavarában önkényes "rendteremtés" alanyai lennének. Mint a múltban. Kinek az érdeke mindez? Azoké, akik eki szeretnék mosni a társadalom gondolkozásából, hogy az MSZP-nek is van kormányzóképes alternatívája Fidesz néven nevezett, népi, nemzeti összefogásra épülő párt személyében.”
 • 10. skorpio21 2007. december 16. 05:59
  „Igen jól kereshetnek a gárdisták és roppant elhivatottak,ha saját fizetésből tartják fent magukat!Ha csak az egyenruhákat számoljuk, az több tíz ezer forint,az utazgatásokról ,vidéki szállásokról már ne is beszéljünk!Valaki,valakik pénzelik őket,legelább is az én meglátásom szerint.Ennyi önzetlen ember a világon sincs!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázas munka folyt az év utolsó közgyűlésén

Szeged - Adventi hangulatban, békében és nyugalomban telt az év utolsó közgyűlése tegnap a szegedi… Tovább olvasom