Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Nemzeti érzelmű káposzták is versenyeztek - kerítéssel

Röszke - Nemzeti érzelmű töltött káposzta is került a zsűri elé szombaton Röszkén a XXI. Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Versenyen.

A hétvégén rendezik meg a XXV. Röszkei Falunapokat és a XXI. Nemzetközi Töltött Káposzta-főző Versenyt a sportpályán. Pénteken este az R-Go Szikora Róberttel szórakoztatta a közönséget. Szombaton aztán a fakanalaké volt a főszerep a Benkóczi Béla Sporttelepen. Az Istenmezejéről érkezett Nagy Lászlóék azt mondták, az ő főztjük azért különleges, mert palócok főzik. Aztán megtudtuk azt is, vaddisznó is került a töltelékbe, ami lapockával és füstölt csülökkel főtt együtt.

Nemzeti érzelmű káposzták is versenyeztek. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


A szomszédos Horgosról érkezett főzők, Bende Ilona és Huszár Etelka tegnap frissen főzött paradicsommal frissítették a töltött káposztájukat.

A Harcsás töltött káposztáról kiderült, nem a hozzávalóról, hanem a főzőről nevezték el, a röszkei Harcsás Judit készítette.

Nemzeti érzelmű káposzták is versenyeztek. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


A zsűri tagjainak felállított sátorban Csányi László, Mórahalom alpolgármestere, Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, és Fülöp Pál, a röszkei képviselő-testület tagja 26 csapat főztjét kóstolták végig.
Tudósítónknak két káposzta nyerte el különösen a tetszését. Mindkettő nemzeti érzelmekkel átitatva, az aktuális közhangulat jegyében készült. Az egyik mellé a díszítésnek használt három paprikára valószínűleg filctollal az "ez az én hazám" szavakat írta a hazafias fakanálhuszár.

Egy másik töltött káposztát pedig sült szalonnából készült kis kerítés vett körül. - Ez már legalább kész van - viccelődött a mórahalmi alpolgármester.

Eredmények:

1. Hely Domaszéki Családi Klub Szevida Csapata
2. Hely Röszkei gazdaasszonyok Vas Róbert Károlyné
3. Hely Tolvajkergetők Röszkéről Revák Róbert

KÜLÖNDÍJ: Kapott Harcsás Judit, Szomszédok csapata, Rózsa csapat, Uni-kék csapat (röszkeiek)
Különdíjas még Végvár csapata
Közönség díjas Pancser csapat és Ördög Zoltánné
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 hektáron égett a bozót Szeged és Deszk között

Meggyulladt az avar, a nádas és a bozótos terület - több település hivatásos tűzoltói végezték az… Tovább olvasom