Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Nemzetközi karrier kapujában Bicskey Lukács

Egy nemzetközi filmprodukció világpremierjét és Christopher Lambert látogatását köszönheti Szeged Bicskey Lukácsnak. A szülővárosából elszármazott színész filmkarriert remél A harag napja főszerepe után, amelyet pedig eredetileg nem is rá osztottak.
Bicskey: Most derül majd ki, át tudom-e úszni a medencét. Fotó: Frank Yvette
A Szegedről elszármazott színész, Bicskey Lukács azt mondja: arra, hogy Christopher Lambertet és A harag napjának világpremierjét el tudta hozni szülővárosába, sokkal büszkébb, mint arra, hogy maga is a produkció részese lehetett. Pedig ez sem kis dolog.

– Magyarországon forgathattam egy olyan, általam is nagyra becsült színész partnereként, mint Christopher Lambert, ezt én nagy szerencsének élem meg – mondta. – De ugyanígy azt is, hogy megvalósulhatott, ami mellett végig kiálltam: hogy itthon mutathassuk be először ezt a fantasztikus produkciót.

A szegedi színész elárulta, hogy eredetileg nem a főszerepet kapta az angol–magyar koprodukciós filmben. Két évvel a forgatás megkezdése előtt, a válogatáson, egy középszerepre, Haramillo gróf megformálására választották ki. A rendezőnek azonban annyira megtetszett a játéka, hogy már a második találkozásukkor a kezébe nyomta a negatív hős, Miguel de Alvarado szövegét: próbálja meg!

Ezt a karaktert akkorra már ráosztották Michael Wincottra. Ő az, aki többek között az 1492, A paradicsom meghódításában játszotta Moxica szerepét, a Kevin Costner-es Robin Hoodban pedig a főgonosz testvérét. Gyakorlatilag tehát egy jóval ismertebb, gonosz szerepekben már többször bizonyított színésszel szemben választották Bicskey Lukácsot főszereplőnek.

Siker a szülővárosban

A harag napja szegedi bemutatójának visszhangos sikere volt. Christopher Lambert sokkal jobban érezte magát nálunk, mint a fővárosban, ezért Bicskey Lukács ezúton is szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik részt vettek a szervezésben.

A filmet angol nyelven forgatták, mely külön kihívást jelentett. – Volt három nap felkészülési időm. Reggeltől estig gyűrtem a szöveget a feleségem, Pethő Kincső segítségével, hogy ne legyenek nyelvi nehézségeim – mesélte. Végül már annyira belejött, hogy éppen a magyar nyelvű szinkronizálás tűnt furcsának számára.

Bár korábban is számos külföldi filmben kapott már kisebb szerepeket, ez a film jelenti számára az első igazán nagy kiugrási lehetőséget. Még akkor is, ha egy világsztár partnereként óhatatlanul háttérbe szorul. – Amikor Lambert elkezdte forgatni a Hegylakót, Sean Connery mellett ő is egy ismeretlen színész volt. Én azt mondom, mindent rá kell bízni az időre. Csupán az a kérdés, hogy amit játszom ebben a filmben, tetszik-e az embereknek. Ha igen, akkor talán elindulhat valami. Itt állok most egy kövön, ami talán sokaknak a csúcspontot jelentené, nekem viszont a startkövet. Most derül majd ki, hogy miután eldördült a pisztoly, át tudom-e úszni a medencét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garden Party Újszegeden

A világhírű izlandi formáció, a Mezzoforte jövő héten érkezik Szegedre, pénteken este 9 órakor… Tovább olvasom