Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nemzetközi közúti ellenőrzés zajlott tegnap a megyében

Nemzetközi közúti ellenőrzést tartottak tegnap Csongrád megye közútjain – idén immár második alkalommal. Az akció célja ezúttal is a bűncselekmények és balesetek megelőzése volt a hármas határ közelében.
Nemzetközi közúti ellenőrzést tartottak tegnap Csongrád megye közútjain – idén immár második alkalommal. Az akció célja ezúttal is a bűncselekmények és balesetek megelőzése volt a hármas határ közelében. A kombinált ellenőrzőpontokon a rendőrökön, határőrökön, polgárőrökön, a katasztrófavédelem munkatársain és a Nemzeti Közlekedési Hatóság képviselőin kívül ismét jelen voltak román és szerb rendőrök is.

Ugyanezen a napon négy magyar rendőr Romániában és Szerbiában vett részt hasonló akcióban. A négyórás ellenőrzés a 43-as, 47-es, 55-ös és a 75-ös főutat érintette, ahol sebességet mértek, ellenőrizték a pihenőidők betartását, a gépjárművek műszaki állapotát, az úti okmányokat, valamint azt, hogy a sofőrök vezetés előtt fogyasztottak-e alkoholt vagy kábítószert. Az akció értékelésén Németh Károly ezredes és Radics Róbert százados elmondta, hogy száz gépjárművezetőt és több mint húsz tehergépjárművet ellenőriztek. Helyszíni bírságot huszonkét magyar, két román és két szerb állampolgárral szemben szabtak ki.

Olyan gépkocsivezetőt is igazoltattak, aki hamis jogosítványt nyújtott át ellenőrzésre. A rendőröknek ez hamar feltűnt, így a férfi ellen engedély nélküli vezetés mellett közokirat-hamisítás gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a Szegedi Rendőrkapitányságon. Áruszállításra vonatkozó szabályok megsértése miatt tehergépkocsik vezetői ellen a Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai három esetben tettek szabálysértési feljelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belebuktak a lőszerügybe a rendészeti iskola vezetői

Váratlanul távozott a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola igazgatója és a gazdasági osztály vezetője.… Tovább olvasom