Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Nemzetközi offenzívában a szegedi szabadtéri

Cipruson és Párizsban nemzetközi együttműködésről tárgyalt, Szabadkán sajtótájékoztatót tartott a Szegedi Szabadtéri Játékok 2007-es programjáról Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója. Népszerű karácsonyi ajándék lett a szabadtéri belépőjegy, nagy a forgalom a Játékok Kárász utcai jegyirodájában.
Vágó Bernadett és Dolhai Attila jövő nyáron is visszatér a Rudolfban. Fotó: Frank Yvette
A Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése már két évvel ezelőtt elhatározta: indul az Európai Unió Kultúra 2000 pályázatán. Ennek az a feltétele, hogy legalább öt európai ország együttműködve hozzon létre egy kulturális-művészeti közös projektet. Az időközben Kultúra 2007–2013-ra átkeresztelt pályázatra február 28-áig lehet komplett, kidolgozott programmal jelentkezni. A szegedi fesztivál igazgatója, Bátyai Edina nemrégiben Cipruson járt, ahol a szegedi vezetéssel megvalósuló projekt többi résztvevőjével tárgyalt.

Egy walesi zenei fesztivál, a franciaországi Chorégies d'Orange fesztivál, a norvégiai Bergen operafesztiválja és egy ciprusi zenei rendezvénysorozat, valamint a Varsói Operaház nyári fesztiválja csatlakozna ahhoz 3+3 éves színházi projekthez, amellyel Brüsszelben szeretnének pályázni. Siker esetén az együttműködő partnerek a harmadik év végén közösen hoznának létre egy nagyszabású, közös európai produkciót, amit mindegyik helyszínen láthatna a közönség. Az együttműködési megállapodást ezekben a hetekben öntik végleges formába, és januárban Budapesten írják alá a pályázat benyújtásához szükséges szerződéseket.

Karácsonyra viszik

Népszerű karácsonyi ajándék lett a szabadtéri belépőjegy, nagy a forgalom a Játékok Kárász utcai jegyirodájában, az Átrium üzletházban. Bátyai Edina tájékoztatása szerint a jegyek mintegy 11 százaléka már elkelt, így több mint negyvenmillió forintnyi bevétel folyt be eddig. Az internetes rendelésekkel és az előzetes foglalásokkal együtt a belépők negyede már gazdára talált.

Bátyai Edina a múlt hét végén érkezett haza Párizsból, ahol a Mezzo zenei tévécsatornával közös 2008-as nemzetközi zenei versenyről tárgyalt a további együttműködő partnerekkel, többek között a Bastille Opera igazgatójával. Gerard Mortier jó kezdeményezésnek tartja az ötletet, az avignoni és a saarbrückeni operához hasonlóan szívesen csatlakozna társulatával a megvalósításához. A program kidolgozása jelenleg jogászok bevonásával zajlik, várhatóan hamarosan aláírják a szerződéseket.

A Hét Nap című magyar hetilap szervezésében hétfőn Szabadkán tartottak sajtótájékoztatót a Szegedi Szabadtéri Játékok 2007-es programjáról. Bátyai Edina elmondta: felméréseik szerint egyre több turista érkezik előadásaikra a Vajdaságból, ezért arra törekednek, hogy minél pontosabb tájékoztatást nyújtsanak, és minél többen szervezett formában jöjjenek el Szegedre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős lesz a rakpart is

Huszonöt százalékkal emelik a parkolási jegyek és bérletek árát, este hatig kitolják a díjfizetési… Tovább olvasom