Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Népgyűlés és ''amputált agyú birkanyáj''

Félszázan vettek részt szombaton az alkotmányozó nemzetgyűlést előkészítő szegedi népgyűlésen. Beszédet hallgattak, majd aláírták a Kossuth tériek által szövegezett nyilatkozatot.
Úgymond „alkotmányozó nemzetgyűlést előkészítő" népgyűlést tartottak szombaton 16 órától Szegeden a Móra Ferenc Múzeum előtt – körülbelül ötvenen. Az eseményre szóló meghívóból kiderült: a szervezők minimum tízszer ennyi résztvevővel lettek volna elégedettek. A nemzetiszínű és Árpád-sávos zászlókat lengető közönségnek Siklósi András, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány szegedi elnöke előbb saját versét mondta el, majd hosszú beszédben kifejtette többek között, hogy mindenkinek a szülőföldjén kell biztosítani a boldogulás lehetőségét, meg kell akadályozni az elvándorlást, és így „a fajták keveredését."

Szerinte a hozzájuk hasonlóan gondolkodók élet-halál harcot vívnak, a többiek viszont „amputált agyú birkanyáj" tagjai. Kijelentette, hogy nem kell mindig szalonképesen viselkedni, valamint azt is, hogy a nacionalizmus egészséges nemzeti politika, és nem egyenlő a rasszizmussal.

A résztvevők ezután a budapesti Kossuth tériek által írt nyilatkozatot hallgatták meg, majd aláírták annak négy pontját. Ezek: az alkotmány veszítse hatályát, a Szent Korona eszmén alapuló alkotmány jogfolytonossága álljon vissza, alakuljon országgyűlési feladatokat is ellátó alkotmányozó nemzetgyűlés, az ideiglenes országgyűlés hozzon létre ideiglenes kormányt. Szerintük legkésőbb 2007 februárjában országgyűlési választásokat kell tartani, az új választási törvény viszont kizárná a pártok jelenlétét, helyette területi és társadalmi csoportok jelöltetnék magukat.

A gyűlést ugyanebben az időpontban az ország más városaiban is megrendezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katalin napsütést, a december havat hoz

A távlati előrejelzések azt mutatják, beigazolódhat a népi megfigyelés. A mai meleget a jövő héten… Tovább olvasom