Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Népszerű a diákhitel

A diákhitel a TÁRKI közelmúltbeli felmérése szerint a diákok bevételeinek mintegy 30 százalékát adta, s ez az arány az idén mintegy 35 százalékra nő, hiszen a felvehető összeg havi legfeljebb 25 ezerről 30 ezer forintra emelkedik.
A diákhitel a TÁRKI közelmúltbeli felmérése szerint a diákok bevételeinek mintegy 30 százalékát adta, s ez az arány az idén mintegy 35 százalékra nő, hiszen a felvehető összeg havi legfeljebb 25 ezerről 30 ezer forintra emelkedik. A reprezentatív felmérés szerint az alacsonyabb jövedelmű családok gyermekei jóval nagyobb arányban vették fel a hitelt – azon belül is az elérhető legmagasabb összeget –, mint a jómódú családokban élő társaik. Vagyis a hitelt a diákok elsősorban megélhetési költségeik finanszírozására veszik fel.

Magyarországon ma egy egyetemista illetve főiskolás a felmérés szerint havonta 70 ezer forintot költ. A hitelfelvevők nagy része első generációs diplomás lesz. A megkérdezettek 26 százaléka úgy nyilatkozott, hogy tanulmányait nem tudta volna befejezni a hallgatói hitel nélkül, ami a teljes ügyfélkört alapul véve közel 50 ezer hallgatót jelent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezret kaptak Karcsikáért

Százezer forintért segített kicsempészni az országból Mehmet Tüysüz Karcsikát a székesfehérvári… Tovább olvasom