Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Népszerű a fiatalok között a szegedi jégdiszkó

Szeged - A fiatalok ma már nemcsak a táncparketten, a jégen is bulizhatnak. Jégdiszkóba látogattunk Szegeden. A tinédzserek mellett jól szórakozó apukákkal, és néhány éves gyerekekkel is találkoztunk – kortól függetlenül mindenki élvezte a sportot.
A sejtelmes félhomályban Tóth Gábor, alias Dj Jaffar R'n'B funky, dance-floor slágerei adták a talp, vagy inkább a korcsolya alá valót. A zene mellett is hallani lehetett, ahogyan a több száz korcsolya karistolja a homályban szinte világító jég felszínét. Korit húztunk, és ellátogattunk egy jégdiszkóba, a szegedi műjégpályára.

Az élmény teljesen más, mint egy hagyományos diszkóban. Itt nem a tánccal, hanem a technikás korcsolyatudással, vagy éppen a nem tudással hívták fel magukra a figyelmet a fiatal fiúk és lányok.

Szabó Babett és Kiri Erika barátaikkal jöttek. Fotó: Frank Yvette

– Itt sokkal jobban lehet ismerkedni, mint a hagyományos szórakozóhelyeken. Elég csak kicsit nekimenni a másiknak – árulta el a koripályás udvarlás egyik trükkjét Szabó Babett és Kiri Erika. A tizenhat éves gimnazisták elmondták, barátaikkal jöttek, és ha nem ide, akkor a Tisza Gyöngye diszkóba, vagy néha-néha a Gin Tonic Clubba járnak szórakozni. Hozzájuk hasonlóan a tizenhat éves Mihályi Dóra és a tizennégy éves Mag Alexandra is minden héten bulizik. Legtöbbször a jégpályára és a Sing-Singbe járnak. Az alkalomhoz illő csíkos kesztyűt, sálat és pulóvert viselő, divatos, fiatal lányok nyolc másik barátjukkal érkeztek, egymást segítve, kézen fogva rótták a köröket.

A fiatalok többsége nemcsak a diszkó miatt jön, sokan hetente több alkalommal is kijárnak korizni. Tizenkét éves általános iskolás gyerekekkel is találkoztunk. Feltűnt egy idősebb férfi is a jégen.

– Tíz- és tizennégy éves lányomat hoztam korcsolyázni. Egy héten legalább kétszer kijárunk, mert szeretném velük megszerettetni a sportot – magyarázta a negyvenéves makói apuka, Miklán András, aki elárulta, a lányok egyre többször kérik, hogy a jégdiszkóba jöjjenek.

Péntekenként

Akik elfáradtak a jégen, egy forró tea mellett megpihenhettek a műjégpálya büféjében. Egy deci a meleg italból száz forintba kerül. Minden pénteken, este nyolctól tízig lehet jégdiszkóba menni. A belépőjegy ára kortól függetlenül hétszáz forint. A fiatalok zavartalan és biztonságos szórakozására négy biztonsági őr is felügyel.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!

Olvasóink írták

  • 1. Kalmár Anna 2007. december 10. 21:15
    „Én 17 éve korcsolyáztam utoljára,de nagyon jó élmény volt ismét kilátogatni a pályára.Jó dolog ez a szórakozási forma és többet ér,mint a disco.Ez testmozgás is és ma már nem divat kiröhögni a másikat ha esik-kel.Hál´Istennek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ég a második gyertya a város koszorúján

Szeged - Vasárnap is megtelt a Dóm tér, Szeged koszorúján a második gyertyát tegnap Markovics Zsolt,… Tovább olvasom