Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Névadójára emlékezik a Kiss Ferenc Szakgimnázium - Csótányok és trófeák az erdészetiben

Harmincnegyedik alkalommal rendezték meg a Kiss Ferenc Napokat a szegedi erdészeti középiskolában, ahol cuki kutyák és tengerimalacok mellett kevésbé barátságos siklóval és hatalmas madagaszkári bütykös csótányokkal is meg lehetett ismerkedni közvetlen közelről.
– Legyőztem a félelmem, csak a fejemhez ne jöjjön közelebb! – mondta a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium 9/a osztályos tanulója, Szilágyi Blanka, miközben egy sikló tekergett a nyaka és a keze körül. Szabó Szebasztiánnak egy barátságosabb hüllő, egy görög teknős jutott. Az állatokat a rémisztően hatalmas madagaszkári bütykös csótánnyal és egy cuki tengerimalaccal együtt az iskola egy másik tanulója, a Szegedi Vadasparkban önkénteskedő Beregszászi Mária hozta be a Kiss Ferenc Napokra.
Névadójára emlékezik a Kiss Ferenc Szakgimnázium - Galéria

Az iskola névadójára, mint Máhig József igazgatótól megtudtuk, mindig a születésének évfordulója környékén (április 24.) emlékeznek. A diákok a koszorúzás után szakmai, szekciós előadásokon, kiállításokon és versenyeken vehettek részt.

Az egyik tanteremben Gácsi Mária, a Tappancs Állatvédő Alapítvány munkatársa tartott előadást a kutyák és farkasok viselkedése közti különbségekről. Arról is szó esett, miért fontos minél hamarabb szocializálni egy kiskutyát.

Szabó József erdőmérnök vezetésével összesen 20 dolgot kellett az íze alapján azonosítani: faleveleket, növényeket – például tyúkhúrt –, gombákat, mézeket és szószokat. A 11/b osztályos Hellenpárt Richárd a mézeknél magabiztosnak bizonyult, a kollégiumban méhészszakkörre jár. – Az első biztos repce, mert az hajlamosabb a kikristályosodásra – mutatta.

Egy másik tanteremben egy impozáns gemenci gímszarvas trófeáján a 14.-es Vígh László és Zatykó Bence a trófeakészítésről és -bírálatról tartott előadást.

A hétfő ünnepséggel zárult, kedden pedig diáknapra várják a tanulókat, tanárokat és az iskola dolgozóit az újszegedi Gellért Szabadidőközpontba.

 A trófeakészítésről és -bírálatról a 14.-es Vígh László és Zatykó Bence tartott előadást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegediek a legaktívabbak

A Tesco Ön választ, mi segítünk pályázati programjára országosan 61 körzetből összesen 344 szervezet adta be jelentkezését. Tovább olvasom