Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Névadót tartanak a 150. születésnapon

Nevet kaphatnak a százötven éves szegedi Fekete Ház kiállítótermei. Őszig gyűjti a múzeum a látogatók ötleteit.
Őszig lehet szavazni arról, mi legyen a termek neve – mondja Tolnay József gondnok. Fotó: Frank Yvette
Másfél évszázada, 1857-ben épült Szeged egyik közismert épülete, a Fekete Ház. A Móra Ferenc Múzeum történeti kiállítóhelyeként működő patinás sarokház születésnapját ősszel ünneplik. Az évfordulóra a Fekete Ház stílusosan kiállítással készül: saját történetét és a városhoz fűződő kapcsolatát mutatja be. A születésnap részeként nevet adnak a kiállítóhely termeinek.

Amióta tavaly szeptemberben a Tisza-parti közművelődési palotáját felújításra bezárták, Szegeden a Fekete Ház jeleníti meg a múzeumot. Itt kapott helyet a Dalí-kiállítás, és az 1956-os forradalom szegedi emlékeit felvonultató tárlat. A születésnapos épületben lesz látható egy hét múlva Kanalas József fafaragó munkáiból nyíló kiállítás. Aztán az ezeréves magyar kézművességet mutatja be egy összeállítás, amit egy ékszerkiállítás, és később egy díszletbemutató követ. Áprilisban a száz éve született Buday György fametszőre emlékeznek.

A Fekete Ház földszinti termeinek nevére őszig várják az ötleteket a portán és a feketehaz@t-online.hu internetes címen. A javaslatot tenni a helyszínen szerzett benyomás alapján is lehet. Február 16-ától nyitvatartási időben ingyen látogathatja a Somogyi utcai kiállítóhelyet, aki belépéskor azt mondja: „névadási látogatásra" érkezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hónapok óta kígyózik a sor

Nem ért véget a sorbaállás a Dégáz Szent István téri ügyfélszolgálata előtt. Bosszús ügyfelek… Tovább olvasom