Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nevelőanyja halála miatt áll bíróság előtt egy csongrádi férfi

Nevelőanyjának bántalmazása miatt halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettével vádolja az ügyészség azt a csongrádi férfit, akinek a pere kedden kezdődött meg a Csongrád Megyei Bíróságon.
A 26 éves férfi állami gondozásban nevelkedett, egészen addig, míg a későbbi sértett hatéves korában magához vette. Miután a vádlott nagykorú lett, többször is elköltözött az asszonytól, de rendszeresen visszatért hozzá, legutoljára néhány hónappal a bűncselekmény előtt.

A sértett és a vádlott között rendszeresen szóváltás alakult ki amiatt, hogy a férfi nem segít a ház körüli munkában, s a vita ez év január 21-én tettlegességig fajult. Ezen a napon az idős asszony és a vádlott újra veszekedni kezdett, a férfi többször arcon ütötte nevelőanyját, majd nagy erővel ágyékon és vesetájékon rúgta. A férfi az ágyneműtartóba rakta a magatehetetlen asszony testét, majd magához vette a sértett 1845 forintját.

Ezt követően a vádlott elment egy barátjához, közösen tévéztek, s később visszamentek a sértett házához, ahol értékek után kutattak, de nem találtak semmit. A férfi végül mentőt hívott az asszonyhoz, de az orvos már nem tudott segíteni rajta.

A szakértői vizsgálat szerint a bántalmazás következtében a sértettnek belső vérzései lettek, s a halálában közrejátszott az is, hogy korábbi agyvérzése miatt véralvadásgátló gyógyszereket szedett.

A vádlott a tárgyaláson nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elismerte a bűncselekményt.

A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Olvasóink írták

 • 6. nagypappa 2010. november 09. 17:57
  „Henriett.m, hogy mennyire igazad van. Szentmihályon is van egy hetven köri család, világ életükben keményen megdolgoztam mindenért. Ha nem is szegénységben, de nagyon szerényen élnek. felnevelték két gyereküket, a lányuk az egészségügyi iskolából járt gyakorlatra és megismert, megszeretett egy Oszkár nevű egy-másfél éves Cigány kisfiút. addig hordta haza hétvégén, míg az édesanyja nagyon megszerette, gyakorlatilag ő nevelte fel.
  Annyit, de annyit próbált segíteni a gyereknek, segítette még a névváltoztatásban is csak sikerüljön a gyereknek munkát találni. Ha valaki, Éva asszony sokat tudna mesélni az emberek faji előítéletéről.
  De sikerült neki! Embert nevelt a kis Oszkárból, harminc év körül jár teljesen normális életet él, sajnos mostanában ritkán látom, hallok felőle.

  Teljesen igazuk van azoknak akik a Csongrádi gyilkos legszigorúbb büntetését várják, hiszen azt asszonyt ölte meg, aki mindentől óvta, nevelte... és ez a hála.”
 • 5. henriette.m 2010. november 09. 15:14
  „Amikor egy nö nevelöanya lesz, nem gondol arra, hogy a nevelt gyereke egy napon majd rátámad. Tudjátok, hogy én is hivatásos nevelöanya vagyok, az én nevelt kisfiam csecsenországból származik, ahol tudjuk, hogy milyen eröszakosak az emberek, terroristák vannak közöttük. De miért lenne belöle is terrorista? Amikor megkaptuk öt 1,5 évesen nem tartott vissza minket a származása. Sokan nem vették volna magukhoz, de nálunk az számitott, hogy egy kicsi gyereknek családra van szüksége.
  Az itt szereplö szerencsétlenül járt hölgy is biztosan mindent megtett azért, hogy ennek a nyomorultnak családi szeretetet adjon és ember legyen belöle. A mi "hivatásunkban" nincs garancia, mégis vállaljuk sokan. De az ilyen agresszivitás a nevelöszülök ellen és a negativ eredmény nagyon ritkán fordul elö! A legtöbbje hálás a nevelöszüleinek.”
 • 4. spagetti 2010. november 09. 14:13
  „De kár volt eddig is etetni, agyon kelett volna már régen verni!”
 • 3. xilinx 2010. november 09. 13:03
  „ezért felnevelhette ezt a rohadt tetvet a szerencsétlen...”
 • 2. KolompárRómeó 2010. november 09. 10:03
  „Csak nem a kirekesztett színes kultúrát vitte magával az otthonból?”
 • 1. dodó 2010. november 09. 10:01
  „A fajvédők kedvenc "érve" hogy a genetikának nincs köze a bűnözővé váláshoz, azt a környezet váltja ki belőle.
  Érdemes lenne ezen elgondolkodniuk: ezt a cigányt fehérek (magyarok) nevelték!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Breki mesél és foglalkoztat

Őszinte tetszés övezte új, havi gyermekmagazinunk ingyenes mutatványszámát az egyik szegedi óvodában. Tovább olvasom