Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Neves vendégek a jogászbálon

Ínyencségek a baromfiudvarból, zöldségek bálja, ízek az erdő széléről, szárnyas érmék egzotikus tánca, gomba úrfik légyottja, s még ki tudja hányféle, dús fantáziáról árulkodó nevekkel illetett ételek sorakoztak a svédasztalokon, amikor pénteken este zsúfolásig megtelt a szegedi Tisza Szálló bálterme és tükörterme. Természetesen korántsem csupán a vacsoráról szólt a bírák, ügyészek, ügyvédek, jogtanácsosok báli szezont nyitó ünnepe.
Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság elnöke és Czene Klára, a Csongrád Megyei Bíróság elnöke üdvözli a bál vendégeit. DM/DV
Ahogy az már lenni szokott, megtisztelték a szegedi jogászbált neves vendégek. A jogászegylet Csongrád megyei szervezete által rendezett vigadalomban ott láthattuk Bihari Mihályt, az Alkotmánybíróság elnökét, Kovács Tamást, a Magyar Köztársaság legfőbb ügyészét is. A bál színeit, akárcsak minden évben, a nők legkülönbözőbb árnyalatú ruháiból kavarták. Bálozó legyen a talpán, aki a sokféle kékből, zöldből, bordóból, tojáshéj- és pezsgőárnyalatból kitalálja, milyen színdivatot diktálnak az idei bálozóknak a jogászok.

Kiderült: elismerő pillantások kereszttüzében sétálhat át a báltermen az is, akinek hosszú nagyestélyit, s az is, akinek arany, netán ezüstszállal hímzett báli kosztümöt ajánlott az öltözésben segédkező barátnő. Egy biztos, az urak 2007-re sem szoktak le a szmokingról, a sötét öltönyökről, mint ahogy az ünneplők sem a fergeteges táncról, zenéről. Mivel az örökzöld slágerek divatja sem járt le, nincs azon semmi csodálkoznivaló, hogy az idei jogászbálban, akárcsak eddig minden alkalommal, jóval éjfél után is táncolók uralták a parkettet. Hogy aztán a folyosókon, a csendesebb termekben, távolabb a zenétől, de a kötelező báli kellékkel, a pezsgőspohárral a kézben, mennyi érdekes jogesetet vitattak meg a szakmájukért lelkesedő jogászok, vélhetően soha sem fog kiderülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahány bolt, annyi ár

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom