Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Névtelen fenyegetés, zárt tárgyalás Török Márk ügyében

Szeged - Névtelen telefonálók fenyegették meg a Török Márk ügyét vizsgáló fegyelmi bizottság egyik tagját. A bizottság elnöke zárt tárgyalást rendelt el.
Öt perces zárt tanácskozás után zárt tárgyalást rendelt el Újvári József egyetemi adjunktus, a fegyelmi bizottság elnöke a Török Márk EHÖK-vezető elleni fegyelmi tárgyaláson szerda délelőtt. Ezt azzal indokolta, hogy az ügy körül „túl nagy a felhajtás, amit a bizottság tudomásul vesz, de a tárgyszerűség és korrektség érdekében" nem kívánatos a sajtó jelenléte a tárgyaláson.

Az elnök elmondta: a három főből álló bizottság egyik tagja két névtelen fenyegető telefont kapott. A telefonálók azt javasolták, hogy jelentsen beteget, ne vegyen részt a bizottság munkájában. Az ismeretlenek azt is mondták: „megbánni sem fogja", ha kiszáll az ügyből.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. British Petroleum 2007. december 01. 10:02
  „Mindkettőt soroljad!”
 • 45. vicces 2007. november 30. 20:48
  „Nem, nem!

  Ennyi pénz meg a kapcsolati tőke meg az abból befolyo pénz, amit ahllgatosagnak kellen visszaforgatni, csak sajnos ez nem valosul meg:(

  Miért nem csinálom?
  Mert az ilyen Márk félék miatt már szinte mindenki utalja a HÖkösöket. Nekem meg nem hiányzik, hogy szidjanak.

  Hova kerül?
  Témaszámokat soroljak, vagy neveket? :))))”
 • 44. British Petroleum 2007. november 30. 10:29
  „Vicces!

  Szerinted 1 havi, látom tájékozott vagy. Ha közepes értelmi képességgel meg lehet csinálni, akkor miért nem te csinálod?

  Egyszerű hallgatóként: hová kerül? én tudom, neked mi a tipped?

  A höközés pedig k*rv*ra nem jár sok pénzzel hidd már el. Átlag havi 10-15 ropit kapnak, a kari elnökök meg 20-at. Na akárhogy nézem aki ennyi pénzért -és csak a pénz miatt- csinál ilyet az nem normális. Kapcsolati tőke öcsisajt, kapcsolati tőke ez a kulcsszó, meg sztahanovizmus.”
 • 43. vicces 2007. november 29. 22:32
  „Nos, bálokat szervezni, anna fürdös esteket szervezni,pályázatokat biralni, ez kb 5 embernek 1 havi munkája.
  nem 12 havi.
  Persze ezeket meg kell csinalni, de ne tuntesd mar ugy fel mintha ez olyan hu de nehez lenne. egy kozepes ertelmi képességű ember megtudja csinálni ezeket tök simán.

  Jó fej a HÖK és segít? igen, ez dicséretes.
  CSak az egyszerű hallgató nem tudja, hogy hová kerül az utána járó támogatás, persze van akit ez nem erdekel, de van akinek fáj.

  Az SZTE HÖKjei évente több mint 10-20 millióba vannak, abból lehetne csinálni sajt uszodat, felujitani a kollégiumokat.
  Az a baj, amit valaki már irt, hogy a HÖKök pénzek felett rendelkeznek.
  Ez nem jó!
  Hidd el, ha a HÖKözés nem járna ilyen sok pénzel akkor sok ember nem csinalná a mostnaiak közül, ezen kellene változtatni.”
 • 42. Vicces 2007. november 29. 22:23
  „KEdves Macskusz Bölcsikus!

  Kérdezd meg a Mechler Ákost, hogy egészen vélet lenül egy TTKás választáson amit a MÁrkot támogatok nyertek meg nem irt-e egy- két vagy inkább ugy 250 választási cetlit a javukra??
  Mert részegen ezzel henceget.

  Egy jó tanács részegen lehet hogy nem kéne ilyenkről beszélnie annak aki ilyet tesz. Hajrá MÁrk, rugjank ki:)”
 • 41. British Petroleum 2007. november 27. 11:00
  „Nóra, teljesen igazad van!”
 • 40. Ihász Nóra 2007. november 27. 10:44
  „Szerintem mindazok a hallgatók akiknek idejük van arra,hogy kígyót békát kiabáljanak ezekre az emberekre,azoknak inkább azt javaslom,hogy akkor tessék kiállni az igazukért,és gyerünk hajrá!Elő az alternatívákkal és tegyetek valamit annak érdekében hogy mindezek a dolgok változzanak!Semmi sem lehetetlen!Múlt hét kedden a Dugonics téri sajtótájékoztatón ott volt a HÖK meg az IT tagjai,de akkor hol voltak azok a hallgatók akik most ezen a fórumon felháborodásuknak adnak hangot persze anonim módon!És még valami,érdekes,de akármikor valami problémám akadt,mindig szívesen segítettek nekem a HÖK irodán!
  ennyit gondoltam.”
 • 39. Macskusz Bölcsészikusz 2007. november 26. 13:32
  „Kedveseim! Ha annyira kifogásoljátok a HÖK munkáját-hogy nem is dolgoznak-menjetek be. Nézzétek meg. Szerintem a TO-n több a lazsálás, és a munkaidő is fix. De a HÖKön nem csak reggel nyolctól délután négyig vannak emberek-és javítanak pályázatokat, tartanak üléseket, intéznek Bálokat, Anna fürdős ingyen belépőket...Hanem néha este tízkor is. És nem isznak, meg lézengenek. (a TO-nál maradva: nem hajtanak el, hogy ebéd szünet van...)”
 • 38. Kukucs 2007. november 26. 13:26
  „Komahurka:
  Akkor ne sírjál, ha nem kapsz támogatásokat, kulturális programokat, koncerteket, gólyatábort, meg hasonlókat. Hogy csak csak a látható munkájából soroljak fel egy párat a HÖK feladatkörének. Attól, mert téged nem érdekel, mi történik a színfalak mögött, még elég nagy bajban lennél, ha TM és a hozzá hasonlók nem állnának ki az olyan fantasztikus emberek ügyeiért, mint Te.”
 • 37. Mechler Ákos 2007. november 23. 13:00
  „Kedves bba!

  Mindenki véleményét tiszteletben tartom akkor is, ha ez személy szerint rólam szól és nem pozitív. De úgy gondolom, azt tartanám korrektnek, ha valaki egy nyilvános fórumon ilyen dolgot állít, az merje vállalni a nevét. Éjszakai kikapcsolódásomnak semmi köze nincs nappali munkámhoz.
  Az éjszakai mulatozást és a nappali munkát két külön kategóriára lehet és kell bontani.
  Ami feladatom van, elvégzem.

  Mechler Ákos”
 • 36. független 2007. november 22. 19:49
  „nagyon kedves vita alakulgat ki...

  Az ehök abszolút nem törődik a karok (bármelyik is legyen ez) problémáival, azokkal a napi problémákkal, tanárokkal, TO-val amik bármilyen ehök vezetés mellett is voltak,(vannak és lesznek). Ezeket karokon belül lehet és kell(ene) megoldani. Sajnos azokat a karokat, ahol évről évre váltakoznak a vezetők, nem jellemzi a házon belüli csetepaték rendezése, hiszen vagy fiatalok/oktató még oktatja őket/félnek kiállni/stb...
  Mindent le lehet kommunikálni, még a legszemetebb oktatóval is, tanítson fuvolát vagy atomfizikát, csak nem mindegy, hogy vissza is anyázol-e is közben vagy mosolyogva fogadod az osztást. előbbivel SOHA sem mész semmire, utóbbival nagyobb eséllyel...
  TM az előbbi oldalon van.
  A célok nem feltétlenül rosszak, amiket képvisel, de a mód, ahogyan teszi, azzal baj van. Ezért és csak ezért van most ellene egy eljárás, senki se gondolja, hogy a hallgatói jogok megnyirbálása a cél...
  Természetesen ezt az ütőkártyát ki lehet használni (és ki is használja), hiszen ha jól jön ki belőle, akkor duplán nyer, ha viszont kirugják, mártír lesz.
  no, melyik jobb?”
 • 35. kult 2007. november 22. 15:45
  „bba: nem kell azért bántani, előbb-utóbb tompul, mint szalacsi, aztán így szabadulunk a legkönnyebben... :D”
 • 34. bba 2007. november 22. 15:17
  „Olyan jó, hogy még az ilyen férgeknek is vannak talpnyalói... Ezzel a felfedezéssel mindenki más egy fokkal fentebb került az evolúciós ranglétrán.

  Ne arról beszélgessünk, hogy a Mechler Ákos mennyit tett értünk, mert egészen biztosan nem sokat. Kivéve persze azokat, akiket meghívott egy sörre. Legyünk inkább büszkék arra, hogy egy olyan hallagtó képviseli az érdekeinket, akit arról ismernek, hogy soha nem látni józanul. Ki-ki következtessen arra, amire akar.”
 • 33. P.Gergely 2007. november 22. 13:15
  „xXx-nek:
  Engem viszont nem vádolnak hallgatói pénzek manipulálásával.”
 • 32. komplexus 2007. november 22. 11:39
  „Török Márk sz*r ember, ez cáfolhatatlan tény. De amíg olyan TO van, amilyen pl. a bölcsészkaron, addig olyan ember kell mint TM. Senki más nem merné "rájuk borítani az asztalt", pedig megérdemlik. A legmintapéldányabb hallgatóval is úgy ki tudnak szúrni, hogy egy-két féléve vagy néhány ezer forintja bánja. Az egyszerű hallgató nem tud ez ellen tenni semmit. És ezen a téren nem látok kifogásolnivalót a HÖK működésében.”
 • 31. kult 2007. november 22. 11:06
  „az az érdek, hogy senkit ne érdekeljen, mert így azért jóval szabadabban lehet garázdálkodni.”
 • 30. Komahurka 2007. november 22. 10:49
  „Kedves Kukucs! Majd akkor adom el a sztorit a Blikknek, ha Győzike HÖK-elnök lesz! Az esély szerintem megvan rá. Amúgy nem szavaztam természetesen, mert én - Török Márkkal ellentétben - csak nézni szeetem a színházat, nem csinálni. Amúgy, ha a hallgatók érdektelenek, akkor mire ez az egész? Te magad mondod: teljesen felesleges a HÖK, mert senkit sem érdekel.”
 • 29. Kukucs 2007. november 22. 10:19
  „Komahurka: nagyon érdekes. Nem gondolkodtál rajta, hogy forgatókönyvet írj, vagy a Blikkhez hasonló nagymúltú lapoknál dolgozz? Ott szoktak ilyen szép kerek történeteket álmodni. Te szavaztál? Vagy estleg indultál? Megpróbáltad? Vagy esetleg találkoztál az ellenzékkel, aki részegen győzködte az embereket a lépcsőforduulóban, hogy meghív egy sörre, ha szavazol? Nincs olyan érdemi ember, aki ellenzék lehetne. Ami pedig a részvételi arányt illeti, a hallgatók legalább olyan érdektelenek a szavazással kapcsolatban, mint te az igazság iránt. Ha érdekelne, nem írnád le rögtön az egészet, hanem megpróbálnál utánajárni. Meséket én is tudok költeni.”
 • 28. Komahurka 2007. november 22. 09:56
  „Kedves jó (idézőjel nélkül) Fülöpke. Ha már megszólítottál... Török Márk ugyanolyan Bólogató János, mint az összes többi HÖK-ös. Most csupán annyi történt, hogy nem fizetett ki valakit - a főkajakos fősportember rektor valamelyik haverját valami sportegyesületben. Benézte, ennyi. Az, hogy a tandíjtüntetés miatt piszkálnák, nevetséges. Bohóckodni a Dugonics téren? Kit érdekel?

  Azoknak meg akik választást emlegetnek: az elképesztően alacsony részvételi küszöb miatt választásnak nevezni azt a bohóckodást, ami a karokon zajlik, na az is vicces. Az én időmben 25 százalék volt a részvételi küszöb, egyszer érdeklődőként kiszámoltuk, hogy egy-egy "koalíció" (muhaha) tagjainak hány hallgatót kell meggyőzniük a szavazásról. Az eredmény nagyjából egy gólyatábori csapat tagjai, plusz még 3 ember, akiket a csapattagok egyenként meggyőznek. Tehát sürgősen felejtse el mindenki, hogy a HÖK választás a demokráciáról szólna. (Gólyatábor, külön történet, az emberi aljasság mélységeiről).

  Hallgatói autonómia amúgy, amit TM emleget, nincs. Egyetemi autonómia van, bár az is inkább arra való, hogy legyen mire hivatkozni, ha meg kell akadályozni egy rosszul működő rendszer megváltoztatását. Az egyetemi autonómiára akkor szoktak hivatkozni, ha valaki veszi a bátorságot és el akar küldeni olyan oktatókat, akik látványosan alkalmatlanok feladataikra, csak azért járnak be vénségükre, hogy női parfümillatot szagolgathassanak, vagy megszüntetni például az egységes SZTE-n a párhuzamos tanszékeket.”
 • 27. Macskusz Bölcsészikusz 2007. november 22. 09:29
  „Márk arrogáns és kibírhatatlan. Talán nem is jó ember. De átkozottul jól végzi a dolgát. Itt veritek a nyálatokat, de nincs annyi vér a pucátokban, hogy szemtől-szemben kiálljatok a véleményetekkel! Meg sem próbáltatok bekerülni a HÖKbe és mindenkinek így jobb. Csak tönkretennétek mindent, amit mások-mint pl. Polgár Zsuzsi és Mechler Ákos próbálnak építeni. Ti még csak az alkotmányos jogaitokhoz való éléshez is túl csököttek vagytok. Kiabáljatok csak, meg pletykáljatok. Megnézém, közületek ki állná úgy a sarat az egyetemi vezetőséggel szemben, mint azok, akik most a HÖKben vannak! Aki pedig mégegyszer lopással vádolja őket, annak jusson eszébe, MINDENKI MAGÁBÓL INDUL KI!”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindultak a Vasi és a Körös Volán buszai

Szeged - A sztrájkban részt vevő Vasi és Körös Volán buszai elindultak a pályaudvarokról. A Tisza… Tovább olvasom