Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Névtelenül támadják Nógrádi Zoltánt

Plakátokon támadják Mórahalmon Nógrádi Zoltánt. Az aláírás és logó nélküli hirdetményeken a polgármester munkáját rémségnek nevezik. Nógrádi szerint a mocskolódó kampány eddig nem volt jellemző a kisvárosban.
Nógrádi Zoltán a támadó hangvételű plakáttal Fotó: Schmidt Andrea
Nógrádi Zoltánt, Mórahalom polgármesterét támadó plakátok jelentek meg tegnap reggelre a kisváros forgalmas területein. A „tavaszi nagytakarítás!" felkiáltással induló hirdetményekből Zákányszékre is jutott. „Elég volt Nógrádiból, takarítsuk ki Mórahalmot együtt" – olvasható a fekete-fehér plakátokon, melyeken egyébként sem aláírás sem logó nem szerepel. A szöveg megemlíti Balogh Lászlót, a Fidesz–KDNP jelöltjét is. A felirat szerint ha „április 23-án Balogh László bukik, magával rántja Nógrádit is".

A plakátokból délelőttre nem sok maradt, a mórahalmiak és az önkormányzat munkatársai leszedték a falragaszokat.

– Tizenhárom év közéleti szereplés alatt ilyet még nem tapasztaltam. Mocskolódó kampány sosem volt Mórahalmon. Soha olyan szélsőséges dolgot nem tettem, ami ilyen szélsőséges reakciót válthatna ki – mondta Nógrádi Zoltán, aki nem tudott válaszolni arra, hogy ki ragaszthatott. Azt mondta: nem tételezi föl politikai versenytársairól, hogy ilyesmit tennének.

Zákányszéken is

A legforgalmasabb helyeken ragasztottak ki néhányat Zákányszéken is a Nógrádi Zoltánt támadó plakátokból. Az eset felháborította a lakosságot – mondta Matuszka Antal zákányszéki önkormányzati képviselő.  
A polgármester nem tesz feljelentést. Mint mondta, szeretné minél előbb elfelejteni az esetet. A polgárőrséget azért megkéri, hogy a forgalmasabb helyeken figyeljék éjszakánként a városközpontot.

– Minden olyan szóróanyagot, plakátot, kampánycselekményt elítélek, amely nem vállalja önmagát. Ezen semmilyen logó nincs, nem tudjuk, kik rakták ki – mondta Sándor Klára az SZDSZ–MSZP képviselő jelöltje, aki tőlünk hallott az esetről. Hozzátette: „Ugyanakkor emlékszem arra, hogy Balogh László a saját plakátjait ragasztotta le az én plakátjaimmal a kampány kezdetén. Tehát nagyon nehéz megítélni azt, hogy egy ilyen eseménynek mi az értéke."


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tulajdonos perlekedne a plakátragasztókkal

A szegedi Dél-Kandeláber Kft. pert fontolgat azok ellen, akik a cég előzetes hozzájárulása nélkül… Tovább olvasom