Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Nézzünk együtt a moziban! Nyert belépőt filmklubunkba?

Szeged – Kisorsoltuk a Belvárosi Mozival közösen újraindított filmklubunk első vetítésének nyerteseit. Ön is a szerencsések között van?
A Belvárosi Mozival újraindított közös játékunk első kérdése az volt, hogy a szeptember 26-án 18 órától vetített Drága besúgott barátaim című mozi egyik főszereplőjét, Cserhalmi Györgyöt melyik világhírű rendező sorolja a világ tíz legjobb filmszínésze közé. A helyes megfejtés Wim Wenders volt.

Bálint Zoltán,
Katona Ágnes,
Molnár Dóra,
Novai Gergő,
Tóth Tünde.


Gratulálunk a szerencsés nyerteseknek! Őket sms-ben érttesítettük. Tiszteletjegyüket, az sms-ük bemutatásával és a telefonszámuk bemondásával tudják átvenni szerdán a Belvárosi Mozi jegypénztárában 17 óra 45 perctől.

De nemcsak a nyertesek mozizhatnak velünk! Bárki megnézheti a filmet, kedvezményes 650 forintos jegyek válthatók a vetítésre. Tartson velünk! Nézzünk együtt a moziban!


Korábban írtuk:
Letorrentezni egy filmet, és megnézni otthon a kanapén – ezt bárki meg tudja csinálni. Ám venni a fáradságot, játszani velünk, illetve jegyet venni, elmenni a Belvárosi Moziba, és egy akkora vásznon megnézni a kiválasztott filmet, amekkora plazmatévéje soha senkinek nem lesz, nos valahol itt kezdődik egy igazi filmrajongó.

Épp ezért döntöttünk úgy a Belvárosi mozival közösen, hogy a nyári szünet után újraindítjuk közös filmklubunkat, amelynek szlogenje ezúttal: Nézzünk együtt a moziban!

Drága besúgott barátaim - jelenet a filmből
Drága besúgott barátaim - jelenet a filmből

Minden hónapban kiválasztunk egy filmet, amelyet a Balázs Béla Teremben játszanak. Erre a bizonyos előadásra sorsolunk ki öt páros belépőt. Persze nemcsak ez a tíz ember nézheti meg a mozit: azok, akik nem nyertek, azaz mindenki–10 eljöhet, és megnézheti az előadást, ráadásul ekkor kedvezményes, 650 forintos áron válthatnak jegyet a filmre!

Cserhalmi Sára nyilatkozik a Drága besúgott barátaim című filmjéről


Az első előadás, amit közösen nézhetünk meg, a szeptember 26-i este hatkor kezdődő Drága besúgott barátaim című Cserhalmi Sára-film. Ha jegyet szeretne nyerni, játsszon velünk a lenti űrlap segítségével szeptember 25-én délig. Sorsolás aznap délután, a nyerteseket sms-ben értesítjük.

Drága besúgott barátaim - jelenet a filmből
Drága besúgott barátaim - jelenet a filmből


Drága besúgott barátaim

Színes, magyar filmdráma, 90 perc.
Rendező:
Cserhalmi Sára.
Író: Cserhalmi Sára, Paizs Miklós.
Operatőr: Reich Dániel, Divinyi Gábor.
Szereplők: Derzsi János (Pásztor János), Cserhalmi György (Czettl Andor), Györgyi Anna (Anna), Keres Emil (Gyula bácsi), Benedek Miklós (Dezső), Mácsai Pál (Szerkesztő), Csuja Imre (Tartótiszt), Schneider Zoltán (Doktor).

A rendszerváltozás után, amikor a titkosszolgálati adatok nyilvánossá váltak, a középkorú Czettl Andor (Cserhalmi György) egy nap elmegy a levéltárba, hogy elolvassa a róla készült jelentéseket. Megdöbbenve tapasztalja, hogy nemcsak megfigyelési jegyzőkönyvek készültek róla, de egyenesen a legjobb barátja, Pásztor János (Derzsi János) súgta be őt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önálló arculat és új tervek a Genéziusz Színháznál

Az idei évadát már Genéziusz Színház néven nyitotta meg az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület gondozásában működő társulat. Tovább olvasom