Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Niki kiheverte súlyos sérüléseit

Még mindig tart a nyomozás annak a három és fél éves kislánynak az ügyében, akit február végén szülei házából súlyos lelki és fizikai állapotban, brutálisan összeverve, nyakán zsinegnyomokkal vittek be a gyermekklinikára.
Továbbra sem lehet tudni, hogy szülei, testvérei vagy valaki más verte-e össze a három és fél éves Nikit. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság pszichológus és orvos szakértő bevonásával még mindig ismeretlen tettes ellen nyomoz. A kislányt február 27-én szülei kiskundorozsmai házából súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájára. Mint azt akkor megírtuk, N-N. K-ék negyedik, legkisebb gyermekének látványa sokkolta a klinika orvosait, pszichológusait, ápolóit, valamint a gyámügyekkel foglalkozó szakembereket. Niki testét és fejét ütésnyomok borították, nyakán fojtogatásra utaló zsinegelés hagyott nyomokat.

Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés miatt indított büntetőeljárást, amit kiterjesztettek kiskorú veszélyeztetésére is.

A kislányt egyszer már – két hónapos korában – gyámság alá vonták, hódmezővásárhelyi nevelőszülők gondozták, szülei hosszas procedúra után tavaly decemberben kapták vissza. 2003. szeptember 12-én, majd 2004. február 5-én és 6-án N-N. K-ék azzal keresték meg minket, hogy gyermeküket „elvették" tőlük, de szeretnék visszakapni. Nikit akkor azért helyezték el nevelőszülőknél, mert a kislánynak otthon eltört a combcsontja. Súlyos sérülését szülei nem jelentették, hanem véletlenül, egy kötelező orvosi vizsgálat közben derült ki. Pedig olyan fájdalmai voltak, hogy kórházba szállítása után napokig morfiumot adtak neki.

Akkor felmerült, hogy sérülését az anyja okozta, de ő azt állította, egyik fia ugrott rá a gyermekágyban fekvő Nikire, a kislánynak akkor tört el a lába. Abban az ügyben is kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás, a bíróság előbb elmarasztalta, később felmentette a szülőket. A február végi eset kísértetiesen hasonlít a korábbira: a történteket a szülők elhallgatták, a lelkileg és testileg súlyos állapotban lévő Nikihez nem hívtak orvost. A kislány sérüléseit egy családgondozó fedezte fel, a gyermeket az anyjával együtt ő vitte el a körzeti orvoshoz, majd a gyermekklinikára. N-N. K-ék kihallgatásukkor azzal védekeztek, hogy a kislány sérüléseit nem ők, hanem két idősebb fiúk okozta.

– Az esettel kapcsolatban fölmerülő szülői felelősség kérdését is vizsgálja a rendőrség, ami kitér arra is, hogy milyen körülmények vezethettek a kialakult helyzethez – nyilatkozta lapunknak M. Toronykőy Márta. A megyei főkapitányság sajtóreferense a vádemelési javaslat benyújtásának várható idejével kapcsolatban nem akart találgatásokba bocsátkozni.

Nikit, miután fizikailag gyógyultan elhagyta a klinikát, ismét korábbi, hódmezővásárhelyi nevelőszüleinél helyezték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A száraz medence nem balesetveszélyes

Szeged napjára hagyományosan lezárják a Móra-múzeum előtti szökőkutat, de az idén el sem indul… Tovább olvasom