Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Nincs árvízveszély Szegeden

Szeged - A vízügy készenlétben áll: ha a meteorológiai előrejelzésekben várt csapadékmennyiség lehullik a következő napokban, áradhatnak a Tisza mellékfolyói.
A Hernád, a Sajó és a Bodrog is árad, ha a meteorológiai előrejelzésekben várt csapadékmennyiség lehullik a következő napokban. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter arról tájékoztatott: a vízügyi szervek megkezdték a szükséges felkészülést, bár a külföldi vízgyűjtőkön a vártnál kevesebb, általában 15-25 miliméternyi eső hullott, és az előrejelzések a következő napokban is a korábban jelzettnél lényegesen kisebb mennyiségekkel számolnak.

– Mindig számítani kell rendkívüli helyzetekre, de jelenleg fokozati szint alatti készültséggel várjuk a víz levonulását – tájékoztatott Andó Mihály, az Atikövizig főmérnöke. Szerinte az említett mellékfolyókon is a vártnál alacsonyabb lesz a vízállás, a Tiszán pedig végképp eloszlik az árhullám. A folyó alsó szakaszán egyébként ilyenkor kevésbé, inkább tavasszal jellemző az áradás.


Árad a Duna

A Duna vízszintjének emelkedése miatt várhatóan hétfőn lezárják a budai alsó rakpart egy szakaszát, további árhullám esetén több lépcsőben az egész budapesti alsó rakpartot is – közölte a Főpolgármesteri Hivatal tegnap. Az Országos Vízjelző Szolgálat péntek délelőtti jelentése szerint a Duna vízállása Budapestnél jelenleg 273 cm, az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy az árhullám várhatóan három nap alatt vonul le, hétfőn 588 cm-es vízállással.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Operaház fantomja a szegedi sportcsarnokban

Szeged - Egy csillár, két szerelmes és egy titokzatos harmadik, az Operaház fantomja, aki… Tovább olvasom