Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Nincs hideg, nem indul a távfűtés

Nem indítja még a hőszolgáltató a fűtést Szegeden. A fűtési szezon kezdete nem a naptárhoz, hanem a hőmérséklethez igazodik. Eddig a napi átlag középhőmérséklet még mindig meghaladta a 12 fokot. Ha ez alá süllyed, akkor kell elkezdeni a fűtést.
A Szegedi Hőszolgáltató Kft. a hét végén még biztosan nem indítja el a távfűtést – tudtuk meg Csikós Krisztina marketingmenedzsertől. Szerkesztőségünkben ugyanis többen érdeklődtek, hogy október 15-én, vasárnap lesz-e fűtés a lakásokban. Kiderült: a szegedi önkormányzat rendeletet módosított és a hőszolgáltatónak már nem kötelező ehhez az időponthoz kötnie a fűtési szezont. A szabályok szerint akkor kell elkezdeni a társasházak fűtését, ha egymást követő két napon az átlag középhőmérséklet 12 fok Celsius-fok alatt marad, illetve egy napon nem haladja meg a 10 fokot. Mivel ez még nem következett be, ezért a radiátorok is hidegek maradtak. Csikós Krisztina elmondta: eddig mindössze két család kérte a fűtés bekapcsolását.

– A rendelet szerint a társasházból mindenkinek kérvényezni kell a rendkívüli fűtés elindítását, lakásonként nem oldható meg a hőszolgáltatás – hivatkozott a szabályzatra a marketingmenedzser. Hozzátette: a hőmérsékletet a cég is méri, illetve rendszeresen kapják a meteorológiai szolgálat előrejelzését. Az időjósok szerint a jövő hét közepére csökken a hőmérséklet és akkor elképzelhető, hogy be kell gyújtani a város „nagy kályhájába".

Olvasóink írták

  • 2. Franky 2009. október 15. 18:41
    „Ha nem haladja meg a 10 fokot?ma délben 5 ,6 fok volt szegeden magam mértem meg , de aki nem hiszi el nézze meg a Meteorológiai Szolgálat honlapján ott a mérések szerint egész nap 3 és fok 8 kőzőtt ingadozott.”
  • 1. Franky 2009. október 15. 18:36
    „Ha nem haladja meg a 10 fokot?ma délben 5 ,6 fok volt szegeden magam mértem meg , de aki nem hiszi el nézze meg a Meteorológiai Szolgálat honlapján ott a mérések szerint egész nap 3 és fok kzttt ingadozott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felesküdött a szegedi képviselő-testület

Botka László polgármester és a szegedi képviselő-testület tagjai tegnap letették a hivatali esküt.… Tovább olvasom