Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Nincs időnk a szerelemre?

Szeged - Pesszimisták vagyunk a szerelemben is, derült ki egy felmérésből, amelyet hét európai országban végeztek. A magyarok egyharmada hisz abban, hogy megtalálhatja az igazi társat, szemben a többi ország kétharmados arányával.
A szívünk a torkunkban dobog, a gyomrunk remeg, rózsaszín ködön át látjuk a világot: a Consumer Analysis Limited által végzett felmérés szerint átlagban négyszer voltak szerelmesek a megkérdezett magyarok. Ötszáz, 18 és 80 év közötti francia, német, olasz, orosz, brit, spanyol és magyar nő és férfi vett részt a vizsgálatban, amelyből kiderült: az igazi társ megtalálásában már csak egyharmadunk hisz. A többi ország majd kétharmados eredményével összehasonlítva nem tűnünk szerelmes típusnak. Megpróbáltuk kideríteni: csakugyan ennyire pesszimisták lennénk még a szerelemben is?

Mint a háztartási gépeket

– Nincs meg a kellő létbiztonság, és a nincstelenség a legnagyobb szerelmet is megöli – érvelt a 44 éves, hódmezővásárhelyi Szabó Andrea a szegedi Kárász utcán. Munkatársnője, Horváth Mihályné hozzátette: hiányzik az egymás iránti türelem, és sokkal könnyedebben felrúgunk egy kapcsolatot, akár házasságot is, mint néhány évtizeddel korábban.
– Magyarországon mindenkinek megvan a maga baja. Nem marad energiánk arra, hogy megöleljük a párunkat. Márpedig a jó kapcsolatért mindennap tenni kell – vallotta Járai Máté, a Szegedi Nemzeti Színház négyszeres Dömötör-díjas színésze, aki első komoly szerelmében rögtön megtalálta a másik felét. Feleségével tíz éve alkotnak egy párt, titkuk az őszinteség, a tolerancia – és az a bizonyos ölelés.

Krisztián legutóbb egy szál vörös rózsával lepte meg Edinát. Fotó: Miskolczi Róbert
Krisztián legutóbb egy szál vörös rózsával lepte meg Edinát. Fotó: Miskolczi Róbert

Ha az ember túlhajtja magát, nem nagyon van ideje a romantikára. – Pedig a meghitt hangulathoz elég egy Tisza-parti séta, egy szál rózsa, egy jó film, amit összebújva nézünk a szerelmünkkel – sorolta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Ám valahogy úgy állunk a szerelemmel, mint a háztartási gépekkel: ha nem működik, nem javítjuk: új után nézünk.

Interneten talált párt

Székely Edina szerint a korábbi rossz élmények is bizalmatlanná tehetik az embereket. – Nem tudják kihasználni a lehetőségeiket – fogalmazta meg a 23 éves egyetemista az egyik nagy hibát: szégyellnek például interneten párt keresni. Két legjobb barátnőjével együtt egyszerre találták meg a szerelmet a világhálón. Interneten ismerkedni? – húzták a szájukat akkor az ismerősök. Nos, a 23 éves, spanyol szakos lánynak bejött: immár egy éve vannak együtt az informatikushallgató Molnár Krisztiánnal, és a romantikában is kiegészítik egymást. – Krisztián odafigyel rám, és sokszor virág vár az ágyamon, amikor hazaérek – mesélt Edina: legutóbb egy szál vörös rózsa volt a meglepetés.

A hosszú évek alatt szeretetté alakul a lángoló szerelem. Pedig a kor nem akadály, bizonyította a Szekeres házaspár: a 88 éves Szekeres László és 67 éves felesége kézen fogva sétált el mellettünk. – Mindketten özvegyen maradtunk, és 15 éve döntöttünk úgy: ezentúl társak leszünk – mesélte történetüket Szekeres Lászlóné. Nemcsak első, második esély is létezik tehát, hogy igazi párra találjunk.

Minden nap ajándék

– Az öregség nem feltétlenül kellemes, de ha ott van mellettünk az az ember, aki igazi párunk, minden nap ajándék – magyarázta.

Olvasóink írták

 • 2. Bogár 2008. szeptember 21. 19:01
  „Hajrá hajrá hajrá!
  Csók”
 • 1. Székely Daniela 2008. szeptember 18. 20:26
  „Drága Gyerekeim!
  Nagyon büszke vagyok Rátok!
  Szuper a cikk, és nagyon igaz!
  Borzalmas világot élünk, de boldog vagyok attol, hogy legalább még van néhény fiatal érzelem dús EMBER, kik rájönnek, hogy igen is létezik igazi szerelem.
  Sok szeretettel: Édesanyátok! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh Edina, a Rózsa kávéház csinos pincérnője

Kinek ne lenne ismerős a Barátok közt szereplője, Balogh Edina, aki a Rózsa kávéház pincérnőjét,… Tovább olvasom