Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Nincs nyugalom a tekés ügyben

Szeged - Újabb fejezetéhez érkezett a szegedi tekés szerződés körüli botrány. Tegnap a sportbizottsági ülésen részt vett Szentgyörgyi Pál (MSZP) alpolgármester is. Felszólította a bizottság elnökét, Kohári Nándort (Fidesz), hogy kérjen bocsánatot azoktól, akiket az ügyben korrupcióval vádolt. Kohári erre egyelőre nem hajlandó.
Tovább burjánzik a város és a Teke Club Kft. szerződésével kapcsolatos botrány. Tegnap a szegedi önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának ülésén részt vett Szentgyörgyi Pál (MSZP) alpolgármester is, akit a bizottság elnöke, Kohári Nándor (Fidesz) – mint korábban megírtuk – korrupcióval vádolt. A fideszes képviselő többek között azt állította, hogy az önkormányzat hátrányos vagyonátruházási szerződést kötött a Teke Club Kft.-vel, amely a Ferroép Szegedi Tekézők Egyesületét működteti. A közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának elnöke szerint a várost 70 millió forintos kár érte.

Megtakarítás

Az önkormányzat 2003 és 2007 között 39 milliárd forint értékben írt ki közbeszerzési pályázatot. Ebből a Ferroép Zrt. összesen 3 milliárd 600 millió forint értékben hat pályázatot nyert meg. Szentgyörgyi Pál elmondta: azzal, hogy hat esetben a város a Ferroép Zrt. ajánlatát fogadta el, 1 milliárd 197 millió forintot takarított meg. 
Az ülésen az alpolgármester kivesézte Kohári eddigi nyilatkozatait, visszautasította a korrupciós vádakat és tételesen elemezte a szerződést. Kijelentette: szeretne látni még egy olyan sportegyesületet, amely támogatóinak pénzén épített létesítményben versenyez.
– Kérjen bocsánatot az elnök úr azoktól, akiket ebben az ügyben megvádolt és megsértett. Ha ezt nem teszi, akkor a Fidesz frakciója jelöljön más személyt az ifjúsági és sportbizottság elnöki funkciójára – követelte az alpolgármester.

Kohári Nándor kijelentette: az Országos Rendőr-főkapitányságon tett feljelentésére a Nemzeti Nyomozóirodától kapott tájékoztatást. – Hamarosan megindul a vizsgálat. Ha ez befejeződik, levonjuk a következtetéseket – mondta a bizottság elnöke. Hüvös László, a Fidesz-frakció vezetője kijelentette: a frakció kiáll Kohári Nándor mellett.

Ekkor Iványi Aurél (MSZP) bizottsági alelnök határozati javaslattal állt elő, amelyet a kormánypárti többségű bizottság megszavazott. A határozat szerint a bizottság elítéli, hogy Kohári Nándor korrupcióval vádolta meg Szeged egyik legsikeresebb sportegyesületét, azok szponzorait és a város vezetését. „.. a sportbizottság támogatja azokat a magánkezdeményezéseket, amelyek a város sportlétesítményeinek fejlesztését szolgálják" – olvasható egyebek mellett a határozatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagfűszezon – még két hétig

Szeged - Még legalább két hétig tart a parlagfűszezon. Rengeteg az allergén gyom, és már a legkisebb… Tovább olvasom