Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Nincs nyugalom zsombón iskola-ügyben

Zsombó - A polgármester szerint csupán a hangos kisebbség tiltakozott a múlt héten az iskola és az óvoda egyházi kézbe adásának ötlete ellen.
Megszólaltak a változás pártolói is: szerintük mindenkinek higgadtan végig kellene hallgatni az érveket és ellenérveket.

Délmagyarország / Délvilág hírek Hogy hogyan folytatódik tovább a nagy vitát kiváltott ügy, mely a falut is két részre szakította, valamint egyáltalán a püspök hajlandó-e még a történtek után tárgyalni, megtudhatják a Délmagyarország és Délvilág szerdai számából. Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 20. deszkás 2011. április 09. 13:40
  „GONDA ISTVÁN! Mit gondolsz az egyház a perselypénzből tartja fenn az iskolákat? NEM! A Horn kormány plusz igéretéből ami tömören annyit jelent hogy az egyházi iskolák +2.5 szorzójú támogatást kapnak! Aztán a másik amit már másutt irtam a tulajdonos továbbra is az önkormányzat.!!! Ne tessél hülyiteni engem legalább.”
 • 19. táborosigábor 2011. április 08. 22:10
  „Az egyházi iskolákat természetesen az egyháznak kellene finanszírozni! Ahol agymosás megy, ott az agymosók gondoskodjanak a financiális háttérről!”
 • 18. GondaIstván 2011. április 08. 14:13
  „9-nek. "ha az egyháznak iskola kell, nyisson egyet". A helyzet fordított. Az önkormányzat nem tudja finanszírozni a sajátját, és választhat a között, hogy bezárja, vagy keres valakit, aki megsajnálja és átveszi tőle. A püspöknek van elég iskolája, és azt is megmondta, hogy 38 könyörgő önkormányzat jelentkezett nála, de 10-nél többet ő sem bír átvenni. Tehát a többinél bezárás lesz, vagy esetleg a szülők összedobják a 10-20 milliót évente.
  17-nek: Ön szerint kinek kellene finanszírozni az egyházi iskolákat?”
 • 17. bambinaXX 2011. április 07. 09:49
  „Továbbra sem értem, miért az állam finanszírozza az egyházi iskolákat!!!!”
 • 16. saturnus 2011. április 07. 08:23
  „Kettő fontos tényező, egyrészt orbán elcseszett költsévetése megbukott óriási hiány alakult ki,már közpénzeket közintézmények közalkalmazott dolgozóinak és müködtetésére sincs már pénz.Országossan brutális elvonásokat vezettek be.Lásd megyei önkormányzatoknál tömeges elbocsájtások.Önkormányzatok brutális pénzelvonása,ami Zsombót is kézfeltartásra kényszerítette. Mert miért is a polgármester bízva abban ,hogy orbán viktor beigérte jön a káanán,kolbászból lessz a kerítés minden csodálatos lessz. Olyan beruházásokba és felesleges beruházásokba kezdett lásd műv ház,hogy százmilliós adósság csabdába került. Mert orbán viktor ha nem tudja üzemeltetni az országot vagy is a zsoldos seregét akkor oda a hatalom . Elpártolnak a hívők jézus koporsóját se őrizték ingyen. De ez a folyamat elindult és csak egy két hónap és bekövetkezik az ami zavargásokhoz fog vezetni ami társadalmi robbanás lessz az országban. Mindenkit becsapott a fidesz orbán viktornak csak a hatalom megragadása volt a cél már akár az EU-bol is kilépteti az országot ez a folyamat már egyértelműen látható. Sorban állók akik átszavaztak választásokon ők is át lettek verve és a fiatalok is ma már felismerték átverték őket. Tehát vissza kanyarodva Zsombóra orbán azonfelűl megyegyezett az egyházzal a gyerekeket /iskola ,ovoda/ vallásos inkviziciós módszerrel arra neveli az egyház hogy ,orbán viktorra szavazzanak élete végéig. A nyugdíjasokat pedig a gyógyszer áremelésekkel és a nyugdíjak érték csökkentésével kinyírja,hogy mihamarabb eltávozzanak az élők sorábol. Így egy röghöz kötött és manipulált elbutított rabszolgaságba döntöt nép felett uralkodjon.”
 • 15. Toremgorem 2011. április 06. 22:22
  „12. Igen! Egy sereg pályázatot sikeresen elnyert Zsombó, csak arra nem gondoltak bölcs vezetői, hogy az önrészt mellé is kell majd tenni. Na ezért forráshiányos Zsombó. Tulajdonképpen ma már nem is hitelképes. Na itt a baj.
  Amúgy meg helyi szinten kicsiben az országos játszmák. A sok beruházás lehetőséget adott/ad a saját zsebek tömésére. Kíváncsi lennék arra, hogy az önkormányzatokat mikor éri el az elszámoltatás (ÁSZ, kormánybiztos ). Valóban minden számla mögött van-e valós teljesítés?
  Az iskola ügyében meg folyik az alattomos támadások sorozata. Akik névvel megnyilvánultak a falugyűlésen azokat elkezdték kikezdeni a vezetés kliensei (akik valamilyen formában részesülnek a köz pénzéből, állások, megbízások), mint pl. telefonos zaklatások, utcai bekiabálások.
  Az erkölcsről pedig csak annyit, ha valami időutazás folytán az Úr Szodoma és Gomora-ként Zsombót találná megjelölni, biztosan nem a polgármesterre jutna Lót szerepe! De hát az egyház tudja, hogy kivel alkudozik, vagy netán még mindig a cél szentesíti az eszközt elv szerint működik?”
 • 14. dodó 2011. április 06. 22:09
  „Hogy "egyáltalán a püspök hajlandó-e még a történtek után tárgyalni?"

  Ti azt hiszitek, ezt Gyuris találta ki? A szentéletű püspök mozgatja a szálakat a háttérből, a polgármester csak egy erre a célra több mint kiváló báb.”
 • 13. szatyi002 2011. április 06. 21:28
  „Tegnap egy érdekes riportműsor volt a Kossuth rádióban Önellátó falvak címmel.Ajánlom Zsombó vezetésének, hogy közösen hallgassák meg, elemezzék, és kövessék a példákat!!!”
 • 12. szatyi002 2011. április 06. 21:00
  „Sajnos úgy tűnik elég nagy a baj Zsombón, csak nézzük meg a kistérségi hírek legutóbbi számát. 2011-es költségvetésről kérdezték a polgármestereket, hát Zsombón őrületesen magas a forráshiány 111millió forint, és ebben minimális működési forráshiány is van. Hát innen fúj a szél...De jó lenne megnézni, hogy hol lehetne spórolni, pl. el lehetne adni a vendéglőt, vállalkozókat kellene kicsábítani kedvező iparűzési adóval, kevesebbet fénymásolni-plakátolni stb...Kár, hogy néhány év alatt akarnak mindent megvalósítani, és akkor még a csatornázás el sem kezdődött. De talán lehetne közösen gondolkozni, és nem az iskolát beáldozni...Hiszen ez csak rövid távon hozhatna megoldást”
 • 11. deszkás 2011. április 06. 20:24
  „Gyuris úr azt hiszi ha átadja az iskolát minden gondja megszűnik na ez az amit elhallgatott mondjuk "véletlen" mert a fenntartó TOVÁBBRA IS az önkormányzat,mert ez az átadás nem sokban különbözik egy albérlettől!”
 • 10. totti16 2011. április 06. 18:34
  „jogos”
 • 9. rozator 2011. április 06. 17:57
  „Egyszerű! : ha az egyháznak iskola kell, nyisson egyet! Majd kiderül hová hány gyerek jár!”
 • 8. miccimackó 2011. április 06. 15:05
  „Biztos, hogy ezt akarjuk Európa közepén a XXI században?

  ,,Az egyház jelenlétét az iskoláztatásban a katolikus iskola teszi különösképpen
  kézzelfoghatóvá. Ez az iskola, éppúgy, mint a többi, a művelődés céljait és az ifjúság
  jellemének alakítását szorgalmazza. Vannak azonban sajátos feladatai. Megteremti az
  evangéliumi szabadság és szeretet légkörét az iskolai közösségben, segíti a fiatalokat abban,
  hogy személyiségük kibontakoztatásával növekedjék bennük az az új teremtmény, amellyé a
  keresztségben lettek. Végül az egyetemes kultúrát úgy kapcsolja össze az üdvösség hírével,
  hogy a hit fénye járja át a világról, életről és emberről fokozatosan szerzett ismereteiket."
  (A II. Vatikáni Zsinat Tanítása)”
 • 7. saturnus 2011. április 06. 14:37
  „Gyuris Zsolt úgy hazudik mint a vízfolyás eltanulta a fidesztől. . Zsombói lakosok kilencven százaléka nem akarja ,hogy az egyház átvegye az iskolát. Orbán viktor parancsára cselekszik,mert elcseszte a költségvetést. Ezért veszélybe került a hatalma nem tudja finanszírozni a zsoldosait mert othagyják és oda a hatalom is. Az egyház meg azt az egyezséget kötötte vel,hogy butítsa el a gyerekeket és csak orbánra szavazzanak élte végéig. Az idősektől meg elveszi a nyugdíjak értékét ,hogy gyógyszereiket ne tudják megvenni így hamarabb meghalnak és a jobbágy sórba taszított nép uralkodója lehet az egyház segítségével mint a középkorban.”
 • 6. szatyi002 2011. április 06. 14:01
  „Csak a felszólalók nem keverték bele a politikát, mindenki más igen! Mit gondoltok miért kell az iskola az egyháznak is. Nálunk nem 60, hanem 400 gyerek érintet + rengetek gyerek született Zsombón, nálunk a legalacsonyabb az átlagéletkor. És az iskola is modern, felújított, felszerelt....”
 • 5. totti16 2011. április 06. 13:43
  „Azért az érdekes, hogy az átadást ellenzők névvel vállalták véleményüket, az átadás mellettiek nem vállalják a nevüket? Nem igaz,hogy politikai erődemonstráció zajlott! Itt szülők szólaltak fel! Hölgyeim,Uraim! Ne keverjük már bele a politikát az oktatási kérdésekbe!”
 • 4. bambinaXX 2011. április 06. 12:52
  „A pártolók miért nem szólaltak fel? nincsenek is..”
 • 3. deszkás 2011. április 06. 10:43
  „Polgármester Úr! Ön kit képvisel? Mert ahogy innen látom a 112/3-adot.”
 • 2. miccimackó 2011. április 06. 10:42
  „A változás pártolói miért nem adják a nevüket, és az arcukat, mint az un"ellenzék-hangos kisebbség"?”
 • 1. zoltanszabo 2011. április 06. 09:35
  „Ami nem megy--nem kell erőltetni !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt tulajdonosa pakoltatta ki az Ázsiót

A kínai divatüzlet volt tulajdonosát gyanúsítja a rendőrség azzal, hogy másfél hete kirámoltatta a bolt teljes árukészletét. Tovább olvasom