Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Nincs Szegednek elég pénze a hajléktalanok reggelijére

Januárban és februárban még früstökölhetnek a hajléktalanok a szegedi népkonyhán, de márciustól már nincs pénz a reggelire. A téli krízis időszakban a ferencesek reggelivel és vacsorával, Szeged népkonyhája ebéddel várja a fedél nélkül élők egy részét. A római katolikus egyház Karitasz Alapítványa szerda esténként teával, zsíros kenyérrel indul segélykörútjára.
Az egyházmegye Karitasz Alapítványa szerdánként teát és zsíros kenyeret oszt, segítséget nyújt a hajléktalanoknak a szegedi Lechner téren. Fotó: Schmidt Andrea
Konzerv és forró tea a reggeli, egytál meleg étel az ebéd a szegedi népkonyhán. De csak márciusig tart ki az a 80 ezer forint, amit egy alapítvány juttatott a városi szociális intézménynek, a népkonyhának a hajléktalanok reggelijére.

Az egyház különböző szervezetei egész esztendőben támaszt nyújtanak a hajléktalanoknak. Például a ferencesek az alsóvárosi Mátyás téren reggelit és vacsorát adnak a nehéz sorsú otthontalanoknak. Egész éven át segít a Szeged–Csanádi Egyházmegye Szent Gellért Karitasz Alapítványa – 1997-től kezdve. Megyeri Márta ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a Hajléktalanokért Közalapítványtól és az Erőforrás Alapítványtól elnyert támogatásnak köszönhetően szerda esténként nem csak forró italt és zsíros kenyeret osztanak a hajléktalanoknak. A Karitasz önkéntesei az egyház küldetését is megvalósítják ezzel a szolgálattal. Ugyanakkor információval is segítenek, s ha kell, orvost is hívnak. Az alapítvány ruhát, takarót gyűjt és oszt, az önkéntesek rendszeresen látogatják a kórházak betegeit.

Egy-egy teajáraton 6 ezer forint értékű ételt és italt juttatnak a rászorulóknak. E héten szerdán a Lechner téren több mint húszan részesültek az adományból. A teajárat szerdánként az újszegedi ligetnél, a szegedi állomások környékén is megjelenik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél milliós adomány a szívsebészetnek

Másfél millió forint értékű műszert adományozott egy makói férfi a szegedi szívsebészeti klinikának.… Tovább olvasom