Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Nincs várólista Csongrád megye óvodáiban

Szeged - Nem kell óvodai várólistára vetetni a gyerekeket a megye nagyobb városaiban. Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Csongrádon és Szentesen is tudják fogadni a harmadik évet betöltött gyerekeket az önkormányzati intézményekben.
A bölcsődékkel ellentétben az óvodák nem küzdenek férőhelyproblémával, mert lényegesen több intézmény várja a nagyobb gyerekeket, sőt mindegyik saját nevelési gyakorlattal működik, a szülő pedig kiválaszthatja a gyermek számára megfelelőt. Lóczi Tünde, a Szegedi Óvodák Igazgatóságának vezetője elmondta: az óvodák alapító okirataiban meghatározott férőhely eddig elegendő volt.

– Az óvodai felvételi időpontját minden évben a határidő előtt nyilvánosságra hozzák, jelentkezni általában a tavaszi hónapokban lehet.

Ebéd a szegedi Pick-óvodában. Fotó: Frank Yvette
Ebéd a szegedi Pick-óvodában.
Fotó: Frank Yvette

A kicsik harmadik életévük betöltése után érkeznek hozzánk, de csak 5 éves koruk után kötelező ide járniuk, és legalább napi négy órát itt tölteniük. A gyermeket a lakóhelye, illetve a szülő munkahelye szerinti körzeti óvodában kell fogadni, de szabad az intézményválasztás.

A közoktatási törvény szerint az óvodai csoportok maximális létszáma 25 fő, ami szükség esetén húsz százalékkal bővíthető. Ez 5 gyereket jelent, ennek megfelelően a szegedi önkormányzati ovikban 25–30 gyerek jár egy csoportba. Négy városban egyházi, Szegeden és Hódmezővá

Olvasóink írták

  • 1. temam 2009. november 30. 19:18
    „A közoktatási törvénynek egy baja van... Nem foglalkozik a csoportszobák méretével. A 25 fősre tervezett szobában a tv. szerint el lehet helyezni 30 főt is. A csoportszoba ezáltal pedig zsúfolt lesz. Ezt (mármint a zsúfoltságot) nem tiltja valami közegészségügyi jogszabály? Vagy a falakat kell kiütni?
    Jó, hogy már nem vagyok benne érintett...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkészültek a klinikák az influenzajárványra

Részletes tervvel készülnek a szegedi klinikák a tömeges influenzafertőzés miatt kórházba kerülők ellátására. Tovább olvasom