Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Nincsen újév pezsgő nélkül

A különböző fajtájú, árú és ízű pezsgőknek mostanság van a legnagyobb keletje: ilyenkor még az is vásárol a habzó nedűből, aki egyébként nem is rajong ezért az italért. A dudaárusok trombitái és konfettiágyúi is szépen fogynak az óév utolsó napjaiban Szegeden.
Bőséges a választék pezsgőből. Fotó: Karnok Csaba
Szilveszter éjszakája mindig a nagy durranásokról szól. Különböző pirotechnikai eszközök sivítanak a szegedi utcákon és a lakótelepeken, tűzijáték zajától hangos éjfélkor a Kárász utca, durrognak az emberek, ha a szilveszteri bulihelyszínnek kiválasztott szórakozóhelyek bejárata előtt kígyózó sort találnak. A legtöbb pukkanást mégis a pezsgősüvegek adják: a habzó nedű ugyanannyira hozzátartozik az óév búcsúztatásához, mint a malacsült vagy a konfetti.

Bihari János is szorgalmasan pakolta bevásárlókocsijába tegnap reggel a pezsgősüvegeket az egyik hipermarketben. Kicsit bosszankodott, hogy az almaízű kölyökpezsgő és a jobb minőségűnek mondott Asti Cinzano helyén már csak üres polcokat talált. Végül a család tizennyolc év alatti tagjának alkoholmentes barackos, a felnőttek számára Törley pezsgőt választott az óév búcsúztatásához. – A lányom már nagykorú, ő nem tölti otthon a szilvesztert, a barátnőihez megy házibuliba. Vele elindulása előtt a Törleyvel koccintunk majd, a feleségemmel pedig a maradékot isszuk meg éjfélkor. A tizenkét éves fiam a kölyökpezsgőből kortyolhat az új esztendő tiszteletére.

Horváth Krisztina kosarába egy palack édes Törley pezsgő mellé likőrvodka is került. – Még nem tudom, hol ér minket az éjfél, csak annyi biztos, hogy este 8-kor kezdünk a barátnőm lakásán. A pezsgő csak az éjféli koccintáshoz kell, igazából nem rajongok ezért az italért – mondta a lány. A pezsgőt inni, a dudát pedig fújni szereti szilveszter éjszakáján Hevesi László, akivel az egyik Kárász utcai szilveszteri kiegészítőket árusító bódé előtt találkoztunk. – A szilveszteri bulik hevében eddig mindig elhagytam a trombitámat, ezért minden évben újat kell vennem. Pár száz forintot megér a dolog, ez is hozzátartozik az újévet köszöntő hangulathoz – mondta mosolyogva.


Kiegészítők

A Széchenyi téri karácsonyi vásár területén, valamint a Dugonics téren már a bódéváros lebontásának másnapján megjelentek a különböző újévi kiegészítőket árusító kereskedők. A hagyományosan szilveszteri kelléknek elkönyvelt dudákon és konfettiken túl egérfarok, különböző álarcok és műhajak színesítik az egyébként is tarka kínálatot. Egy minden apró részletre ügyelő vásárlónak sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia: egy konfetti, szerpentin, álarc, trombita, anyósnyelv szett – persze nagyságtól és kiszereléstől függően – alig kerül többe ezer forintnál. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megyei szónoklatok a parlamentben

Csongrád megyéből a legaktívabb országgyűlési képviselőnek Ujhelyi István, a legpasszívabbnak pedig… Tovább olvasom