Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Nő a parkolóhelyek száma Szegeden

Szeged megtelt autókkal – írtuk tegnap, hozzátéve, hogy kevés a parkolóhely. A Széchenyi téren és a közeli utcákban január 1-jétől 43-mal több lesz.
A szegedi önkormányzat által belvárosi székhelyű hivataloknak és intézményeknek átengedett parkolóhelyekből „visszavesznek" január 1-jétől 43-at – ezzel 188-ra nő a parkolók száma a belváros szívében. Ezt az információt Solymos László várospolitikai alpolgármester osztotta meg velünk, aki tegnapi cikkünkre reagált. Szeged megtelt autókkal címmel megírtuk, hogy az elmúlt másfél évtizedben háromszorosára nőtt a városban az autótulajdonosok száma, de alig lett több a parkolóhely. Az úrvezetők a belvárosban is az úti céljuk küszöbéig igyekeznek hajtani, ezért a város jobb sorsra érdemes belső utcáiban: autó autó hátán. Kaotikus közlekedési helyzetek alakulnak ki a hétköznapi csúcsidőkben, és szinte lehetetlen parkolóhelyet találni.

Szeged főterén és annak közvetlen környezetében, a Széchenyi térről nyíló utcákban számos közintézmény, hivatal működik, amelyeknek parkolóhelyeket engedett át az önkormányzat. Ezek közül 2007. január 1-jétől visszavesznek 43 helyet, amelyek fizető parkolók lesznek.

Így a Széchenyi téri bírósági és ügyészségi 34 parkolóból fizetőssé válik 26, a Magyar Államkincstár hét helyéből visszavesz az önkormányzat ötöt, a posta tíz parkolójából hatot, az FVM-hivatal négy helyéből hármat, az eddigi három parkolóhelyből pedig nem marad a színháziaknak egy sem. Az érintett intézményeknek az önkormányzat az Arany János utcai parkolóházban ajánl cserébe kedvezményes parkolási lehetőséget.

Ezzel az intézkedéssel a tágabban vett szegedi főtéren, a Széchenyi téren és a környező utcákban a jelenlegi 143 helyett 188 fizetős parkolóhely lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvízi károkra szivárog a pénz

A vis maior alaptól tavasszal kért támogatás csak szivárog: belvízkárokra a megyei települések a… Tovább olvasom