Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nógrádi a szegedi ellátásért aggódik

Rémülten tekintenek a homokhátsági emberek a szegedi egészségügyi integráció rájuk gyakorolt hatására – jelentette ki Nógrádi Zoltán, a megyei közgyűlés regionális egészségügyi tanácsba delegált fideszes tagja az Egészségügyi Tanácsadó Testület tegnapi ülését követően.
Rémülten tekintenek a homokhátsági emberek a szegedi egészségügyi integráció rájuk gyakorolt hatására – jelentette ki Nógrádi Zoltán, a megyei közgyűlés regionális egészségügyi tanácsba delegált fideszes tagja az Egészségügyi Tanácsadó Testület tegnapi ülését követően. Nógrádi hozzátette: a 60 ezer ember 40 százaléka tanyán él, betegútjaik kaotikusak, ellátásuk az átalakítás miatt veszélybe kerülhet.

Elmondta: az sem látható, hogy a szegedi önkormányzati és az egyetemi intézményekben az anyagi konszolidáció miatti tömeges leépítés milyen következményekkel jár. Így azt kérik a szegedi polgármestertől és a rektortól, hogy adjanak tájékoztatást az integráció szakmai, pénzügyi és szerkezeti tartalmáról, biztosítsanak részvételi lehetőséget az átalakításban való együttműködésre, véleményezésre, oldják fel a pályázatot körülvevő titkosítást, mert az közügyként a nyilvánosságra is tartozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsikerről álmodik a szegedi rap- és R'n'B énekes

Zenét szerez és énekel a szegedi Barkóczy Dávid, művésznevén Dave Gringo, aki egy évig élt Kanadában… Tovább olvasom