Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Nógrádi megküzdene a bizalomért 2010-ben

Mórahalom - Kétszer listáról jutott a parlamentbe, de a következő választásokon egyéni képviselőjelölt lehet Nógrádi Zoltán. A fideszes politikus szerint az a valódi képviselő, aki egyéniben tud nyerni, aki megküzdött a választók bizalmáért.
Egyéni képviselőjelöltként indulhat a következő országgyűlési választásokon Nógrádi Zoltán – tudta meg lapunk. Mórahalom polgármestere 2002-ben megyei területi listáról, 2006-ban országos listáról jutott a parlamentbe.

– Nincs még itt a jelöltállítás időszaka. Az ötlet egy baráti beszélgetésen merült fel. Egy Fidesz-szavazó tette fel a kérdést, hogy vállalnám-e egyéni jelöltként a megmérettetést. Igent mondtam, hiszen nem akartam kitérni a válaszadás elől. Azonban erre majd a választási egyeztető bizottságnak is rá kell bólintania – kommentálta értesülésünket a fideszes képviselő. Az általa említett baráti beszélgetés egyébként a Csongrád megye 2-es választókerület évadnyitó rendezvényének számított. Nógrádi Zoltán 2003 óta a választókerület elnöke.

Nem pártlistán, hanem egyéni körzetben indulna a fideszes képviselő. Fotó: DM/DV
Nem pártlistán, hanem egyéni körzetben indulna a fideszes képviselő.
Fotó: DM/DV

A 2-es kerület „hagyományosan" Balogh Lászlóé – ő indult itt 2002-ben és 2006-ban is. Hat éve Fidesz–MDF jelöltként legyőzte az MSZP aspiránsát, Géczi József Alajost, két éve Fidesz–KDNP színekben alulmaradt Sándor Klárával (SZDSZ–MSZP) szemben.

– Igaz az, hogy – a Fidesz szabályai szerint – aki nem nyert egyéni jelöltként, az nem indulhat egyéniben a következő választáson? – kérdeztük Nógrádi Zoltánt, aki azt válaszolta, egy szabály csak az első kivételig szabály. Majd leszögezte: Balogh László ambícióiról nem tud nyilatkozni. Azt viszont elárulta: nem szereti a listás státust. Számára az a valódi képviselő, aki egyéniben képes nyerni, aki megküzdött a választók bizalmáért. A listás honatyák viszont a megyei, az országos politikában tettek le valamit az asztalra.

Nógrádi közölte: bár ő listás képviselő, egyéniként viselkedik, mert például fogadóórákat tart. Ha nyerne, a körzetben élők azt várhatnák tőle, amit a Mórahalmon élők tapasztalnak.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. mórahalmi 2008. szeptember 24. 15:55
  „Emberek! Az utóbbi hozzászólásoktól felfordul a gyomrom. Én elismerem Nógrádi tudását és akarását. Ő azon kevés vezetők egyike Csongrád megyében, akinek van elképzelése a dolgokról és meg is tudja azokat valósítani. Mórahalmon élek, látom, hogy a polgármesteri hivatalban lévő irodájában igen sokszor világít a lámpa még este nyolckor is. Látszik a városon.

  Engem nem érdekelnek a fidesz belső ügyei, az a lényeg, hogy a gyerekem a térség egyik legjobb iskolájába jár, biztosan el tudja adni az apám a zöldséget a Mórakertben, a kisváros színházában és közösségi házában pedig van élet, nem is kicsi. Kiszámítható az életünk Mórahalmon! Jusson ebből másoknak is! Ezért remélem Nógrádinak sikerül egyéniben is, megérdemli, mert sokat dolgozik érte, értünk.”
 • 41. joy 2008. szeptember 24. 00:14
  „"...az a valódi képviselő, aki egyéniben tud nyerni, aki megküzdött a választók bizalmáért..."

  Tökéletesen igaza van.
  Én sosem vezettem volna be a listás választást.”
 • 40. huszonnyolc 2008. szeptember 23. 20:29
  „28-asnak üzenem, hogy osztom a véleményét, én is belülről látom áldásos tevékenységét.Rengeteg kárt okozott a Fidesznek a megyében, főleg Szegeden.Kistilű, hataloméhes, önmagát imádó, valóban Botka testvére is lehetne.Lejár az idő felettük, hamarosan , én is igy látom. Nincs szövetségese egyiknek sem. A szadesszal csak bukni lehet szegeden, mórahalmon meg nem lesz támogatója pártoldalról, mert a csökevény pártocskák nem lesznek elegendőek a jobboldalon.Meg különbenis, elég volt belőlük 8 éven keresztül.”
 • 39. jankoka 2008. szeptember 23. 20:22
  „KI ez a Sándor Klára. Jogos, mert nem tudni, csak azt,hogy Botka kegyeltje, hiszen saját szobája mellett adott neki külön szobát, majd egy ovodai ügy miatt kitette. Különben is, minek a torony alatt képviselőknek szoba. .Ujhelyi is Botka szobája mellett van. Hogy van ez..Vagy mégis összejátszunk, a parlamentben meg utálkozunk. Nográdi detto. Ezek egymástól tanulják.Igen Nógrádi akarja irányitani az egész Fideszt a megyében. Nagy turóst,nem akkor hatalom ő, ébresztő fiuk.Sok könny van az ő tevékenysége mögött.Igazi szarkeverő , szarházi.”
 • 38. polgár 2008. szeptember 23. 20:15
  „Szeged egy VALÓDI POLGÁRI város, csak a Botka-Nógrádi tipusú emberek próbálják komcsivá tenni.
  A szegedi szervezet meg valóban egy "diló" szervezet mert ezt tűri, bár a pesti főnökei sem hagynak nagyon mást.
  Igaz nincs már köztük egy önálló gondolattal rendelkező (képességek hiányában) ember.”
 • 37. kerengo 2008. szeptember 23. 20:12
  „Itt most nem Botkáról van szó, akiról egyébként nekem is lesujtó a vélemény.Baktó és a Városháza között jár az állami kocsijával, semmit nem tud , arról, ami a városban történik, de nem is akar.Csapata nincs.Hiu, megszólalni senkit nem hagy .Egy basa,De Nógrádi sem jobb emberileg, talpnyaló, szarkeverő. ,azt hiszi, hogy a megyei elnök is befekszik neki. Jókat röhögnek rajta, mert Annácskának is kezd vele tele lenni mindene,sőt az egész szegedi fidesznek is. Ne irányitgasson ő itt, ugyanolyan ember , mint mőás. Félnek tőle, de 2100-ben eljön az igazság órája. Egyébként tényleg utálják a Fideszes felső körökbenisd, de etttől még Mórahalom,valóban szépen feejlődik, ezt el kell ismerni. És hatalmas a tisztaság.”
 • 36. LukSzusz 2008. szeptember 23. 16:43
  „Ettől az EMBERTŐL nem irigylem a pénzt,Móra valóban egy ékszer doboz:Botka és seggnyalói elmehetnek a villamos projekttel a picsába,azok mind támogatott pénzek,Szeged városának üres a kasszája,saját maguk fizetésére van félre téve a rengeteg befizetett adó.Mórán csináltak színvonalas fürdőt,zsidó pénzek nélkül,az emberek mosolyognak,míg a szegedi fürdőben állandó a panasz,a sírás,az elégedetlenség.Hiába,Szeged egy ősi kommunista város.Béke poraira.”
 • 35. madártej 2008. szeptember 23. 16:01
  „A szegedi fidesz egy diló szervezet, ha ezt eltűrte...”
 • 34. polgár 2008. szeptember 23. 14:35
  „Nézzük meg kicsit a múltat. 1994-ben az akkori szoci Géczi Jóska támogatásával nyer.
  Aztán hírtelen feltünik a Fidesz Megyei Közgyűlési listáján 1998-ban mint Kgy Elnök jelőlt. A Fidesz a Kisgazdákkal megegyezett, hogy a Megyében 1998-ban a a Kisgazda jelöltet fogja támogatni az elnöki székért. Zolika mégis beindult és nem is lett sem Fideszes sem Kisgazda elnök. Ekkor egy megbeszélés az akkori jobboldali vezetők között és kötelezték N.Z.-t a visszalépésre a Kisgazda jelölt javára. Természetesen nem tette. Igy lett 1998-2002 között Kisgazda Szoci Közgyűlés. Igy maradhatot életben Botka (mint alelnök) Újhelyi stb. Szerintem nem híú volt hanem ezért küldték az elvtársak, hogy megakadályozza a jobb oldali koalíciót.
  Tovább. DARFT ügyvezetőként Csongrád Megyében 3 település kapott állandóan pénzt fejlesztésekre. Mórahalom, Makó, Szentes. Nem érdekes??!!
  Ádáz munkával szétverte a szegedi jobb oldalt. Retteg attól, hogy Szegeden valaki megerősödjön.
  Hmvhelyet is ki akarta siklatni. Benne volt a keze, hogy 2006-os választásokon a hivatalos Fidesz jelölttel szemben induljon más jobboldali is. Sőt személyesen beszélte rá a Hmvhelyi szocikat is arra, hogy ezt a hölgyet támogassák a Polgármesterrel szemben.
  Csak a vak nem látja, hogy a bal-lib beépített ember.

  Nagyon hosszú a sor.
  Minden leírt állítás dokumentumokkal igazolható.”
 • 33. csucson 2008. szeptember 23. 13:59
  „Morahalom egy ékszerpatika, tanulhatna Botka tőle meg a Sándor Klára nevezetű hölgyike. Na ő biztos nem lesz mégegyszer megválasztva, semmit nem csinál, azonkivül, hogy Magyar Bálint segge vége a női kvótával,Lehet, hogy ő is csalással került a szadeszba, mit a többi huszonvalahágy, Nográdinak Szegeden kellene indulni polgármesterként, hogy megmutassa, hogy hogyann kell ezt szivből egy városért csinálni.Lehet, hogy rossz ember, nem tudom, de hogy egy kis svájcot csinált mórahalomból az biztos., Fél szeged jár át nyáron fürödni, ott nem a földre kell feküdni, só szerint a földre, mint itt a szue nevezető néplavorban napi 1.100 ftért.-”
 • 32. crafter 2008. szeptember 23. 13:20
  „Fatter igazad van: A mszp-sek megijedtek, és nem indítottak senkit ellene. Biztos ők is rá szavaztak mert úgy gondolták, hogy ő egy jó ember. Az a néhány milliárd meg kell a fenének. Különben is kit érdekel a hatalom. Lehet, hogy én hülye vagyok, viszont neked inkább a harry potter fórumot ajánlanám.”
 • 31. tapsi 2008. szeptember 23. 13:17
  „Mindegy ennek, hogy SZDSZ-es, vagy MSZP-s, csak az ő oldalán álljon. A megyei közgyűlésbe is vitt egy volt szadeszos és szocit a homokháti listán. Ami megint csak érdekes, mert ugye a Fideszen belül az a szabály volt, hogy aki OGY képviselő, az nem indulhat a megyei listán. Ekkor NZ kicselezte a pártját, és létrehozott egy homokháti sokadalom nevű listát, majd szépen beült a Fidesz frakcióba, bevitte oda magával a szoci, és a libsi haverját. Majd csodálkozott, hogy Bodó és még mások ekkor kiültek a frakcióból (noha Bodó visszaült később), és még őket állította be pártrombolónak, belső ellenzéknek, és minden démoni tulajdonság megtestesítőjének - holott csak (érthető módon) nem akart a Fidesz frakcióban együtt ülni egy SZDSZ-es és egy MSZP partizánnal!”
 • 30. madártej 2008. szeptember 23. 12:15
  „Np. Eléggé biztosra megy, nem hinném, hogy Sándor Klára manapság népszerű lenne a 2-esben. Inkább az a furcsa, hogy eddig is túl jóban volt a pm. úr a szadesszel, legyen az Garanhegyi Ábel vagy Sándor Klára vagy Szabó rektor...:)”
 • 29. N.P. 2008. szeptember 23. 11:55
  „Nógrádival nekem tulajdonképpen csak az a problémám, hogy lánglelkű "lokálpatriótaként" (hiszen él-hal a 2.sz. választási körzetért) , listás képviselőként miért nem láttuk ezt a buzgalmat? Ez csak egyéni képviselőként fog megtörténni ? Mi lesz ha veszít?”
 • 28. In medio res 2008. szeptember 23. 11:37
  „Csonakos!SAjnos a mórahalmiaknak rá Kell szavazni, mert ott megy a vadászat. Az előző választásokból kiindulva, szinte kötelezővé tették a szavazást. NAgymamámat a választás napján hívták a hivatalból, hogy miért nem volt még szavazni és hogy menjen azonnal. Egyszerűen pofátlanok. Mindenkin számon kérik, hogy elment-e szavazni. Egyszerűen Mórahalmon nem mer más indulni Zolikával szemben, vagyis nem az hogy nem mer, hanem nincs értelme a saját életét tönkretenni miatta. Nógrádi úgy is gondoskodna róla. Mindenhol vannak kapcsolatai, főleg, hogy már a megye is a kezében van. Mindenki úgy fütyül, ahogy ő akarja. Kiépítette a saját rendszereét, aki ellene szegül, azt leépíti és földönfutóvá teszi. Velem is ezt tette. S ez az, amit a mórahalmiak soha nem fognak megtudni. Csak a kirakatot látják. Mindig csak azt lehet hallani, hogy bezzeg Mórahalom...Ezt utálom. Máshol is vannak fejlesztések, csak nem ilyen látványosak. Nógrádit egyébként a Fideszen belül is utálják, személyisége miatt. NEm sok esélyt látok arra, hogy Ő Fideszen belül magasabb pozícióba fog kerülni. Szerencsére már párton belül is utálják sokan. Többek között én is, annak ellenére, hogy sokáig a V. Hugo u-ban a főnököm volt. NEm lenne jó, ha egy ilyen ember magasabb pozícióba kerülne.

  Az az ember egy rémálom, senki se szavazzon rá. Csak rá kell nézni 50 évesnek néz ki, holott csak 35...

  A legjobbakat...”
 • 27. mcipahf 2008. szeptember 23. 11:30
  „csak egy pár kérdés: ti még mindig hisztek pl sándor klárának??? akkor kérdezem én most pl hol van? mikor lehet hallani róla? mit csinál és tesz a 2. vk. jobb sorsa érdekében?”
 • 26. madártej 2008. szeptember 23. 11:18
  „Színház az egész világ és színész benne minden ember. N.Z. egy kicsit jobb színész, mint sokan mások, de ez se baj. Csak az, hogy milyen kétszínű.”
 • 25. tapsi 2008. szeptember 23. 10:38
  „Szerintem sem biztos az, hogy a homokhátiak úgy rajonganak érte... Az, hogy 2006-ban újraválasztották polgármesternek nem a népszerűsége miatt volt, hanem mert nem indult ellene senki. Ami mondjuk kicsit gyanús... Nemdebár?”
 • 24. csonakos 2008. szeptember 23. 10:30
  „"Egy biztos, a Homoki emberek meg fogják szavazni, "
  Kedves Ginko!
  Ez korán sem biztos! Én is úgy gondoltam látva Mórahalom ragyogó fejlődését. Mióta ismerőseimhez járok a homoki emberek közé, már tudom Mórahalom fejlődése az ő térségi pályázatokon nyert pénzeken is alapul amit Nógrádi egyszerűen lenyúl a város javára. Szóval nem is olyan szép ez a menyasszony ahogy szokták mondani.”
 • 23. gyufika 2008. szeptember 23. 10:27
  „Igen N.Z nagy ember időnként még köszönniis nehezére esik neki!Becsület tenniakarás jellemzi ámbár neki is mint mindegyiknek van vaj a fején,csak még nem olvad!Neki nemigen kell küzdenie Mhalmon mert ott Ő az isten!Aztán a vagyon kérdése:OKOS!!!!!Ámbár addig jár a korsó a kútra............”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden helyreáll a villamosközlekedés

Szeged - Kedden üzemkezdettől visszaáll a menetrend szerinti közlekedés az 1-es, a 3-as, a 3F-es és… Tovább olvasom