Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Nosztalgiázó hintómobil

Láttak már olyan villamos hajtású mobilhintót, amely robogva játékos nosztalgiázásra késztet?
Merthogy már ilyen is van: a szülőhazája sincs messze, és a története is egyszerűnek tűnik. A szegedi villamosmérnök, Nemes Péter cége és a kiskőrösi hintógyártó Leinert Henrik családi vállalkozása egyedi szuperjárgányt bujtatott a százéves külsőbe. A felkérés a margitszigeti lábhajtányos bringóhintók üzemeltetőjétől érkezett.

A két fiatalember több mint két és fél év alatt kisipari eszközökkel megalkotta a „korhű hintómobil" minden alkatrészét. Ha megtetszik, a budai várban közlekedik majd, és a járműépítők utánrendeléshez jutnak.

Két autó árából bükk, akác- és kőrisfából készült el a mű vadonatúj karosszériája és a kerekek, valódi bőrből az árnyéktető, az ülések és a kormány. A hiperhintó villamos hajtású, ezért fokozatmentes.

Akkumulátor táplálja, egy feltöltéssel tizenöt kilométert tesz meg, két felnőtt és két kisgyerek fér el benne. Elöl kettő, hátul egy gyertya világítja meg a nosztalgiahintót, no meg az utat. Bár húsz kilométeres sebességgel is száguldozhat, az építők nyolc kilométeres „bámészkodó tempóra" állították be a prototípust.

Tegnap vitte fel a fővárosba Nemes Péter és Leinert Henrik az öszvér hintómobilt, ám előtte a szegedi Széchenyi térre is kihajtattak. És – mintha előre megbeszélték volna – egy arra sétáló csinos hölgy, akár egy szépkorú manöken, felajánlotta, hogy korzózik vele néhány kört. Az első sofőrje, Köbli-Terék Heléna elárulta, jól láttuk a tartásán, valamikor „kitanult manökenként" dolgozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták Gregor József síremlékét

Többszáz tisztelője jelenlétében felavatták a tavaly októberben elhunyt Kossuth-díjas basszista… Tovább olvasom