Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Notórius telefonálók, őrült rendőrségi esetek

Csongrád megye - Hihetetlen mesékkel, de első hallásra hihető történetekkel is tárcsázzák az emberek a 107-es segélyhívót.
– Ha meghalok, csak jöjjenek ki a rendőrök, és dobjanak a vízbe – érkezett nem is olyan régen a bejelentés, kérés a Szegedi Rendőrkapitányság 107-es hívószámára. A vonalat sokan nem eredeti céljára, azaz segélyhívásra használják.

– Megszokott, hogy az emberek tőlünk akarják megtudni a számlaegyenlegüket – mesélte Pigniczki Mónika. Vannak notórius telefonálók is, akiket már hangjukról megismernek az ügyeletesek. – Egy bácsit például mindig el akarnak rabolni. Amikor először telefonált, négy kollégánkat riasztottuk a lakásához. Azzal hívta fel az ügyeletet, hogy a házának mellékhelyiségébe egy fegyveres vette be magát. A golyóálló mellényben érkező rendőrök persze senkit nem találtak ott – mondta Pigniczki Mónika.

Mindig ki kell menni az „ismerősökhöz"? – kérdeztük az ügyeleteseket. – Először telefonon keresztül próbáljuk jobb belátásra téríteni őket. De van, amikor ez nem elég. Egy idősebb nő állandóan azzal hív minket, hogy ellopták a gyűrűjét. Mindig hozzátesz valamit a történtekhez, és életszerű az előadása. Nem tehetjük meg, hogy nem küldünk rendőrt a lakásához – magyarázták az ügyeletesek. Olyan is akad, aki mások hiszékenységét használja ki.

A rutinmunkának számító igazoltatás mellett olykor különös szituációkban is helyt kell állniuk a Csongrád megyei rendőröknek. Illusztráció: Schmidt Andrea
A rutinmunkának számító igazoltatás mellett olykor különös szituációkban is helyt kell állniuk a Csongrád megyei rendőröknek.
Illusztráció: Schmidt Andrea

– Az egyetem környékén lakik egy nő, aki rendszeresen azt kiabálja ki a diákoknak, hogy fogva tartják. Az elsősök ezt még beveszik, így tanév elején sok hívást kapunk vele kapcsolatban – mesélte Meleg György. A rendőrség másik rendszeres hívója teljesen elrugaszkodott a valóságtól. Azzal telefonál a segélyhívóra, hogy az ufók lézerezik őt. A legőrültebb eset mégis annak a kubai nőnek a története volt, aki egy éjszaka tárcsázta a 107-et.

– Fél órán át beszélt spanyolul, nagyon zaklatott volt. A háttérből eközben egy férfi hangját hallottam meg, aki azt mondta magyarul, hogy tegyük be a csomagtartóba. Mozgalmas fél óra következett, hiszen nehéz volt az éjszaka kellős közepén egy spanyol tolmácsot kerítenem. A két telefonkagylót ezután egymáshoz tettem, így kommunikáltak egymással. Szerencsére kiderült, hogy szó sincs emberrablásról, a férfi a nő férje volt, aki közös gyermekük holmijáért ment az asszonyhoz, és azt akarta betenni a csomagtartóba. A nő nehezményezte férje megjelenését, ezért tárcsázta a rendőrséget – mesélte Meleg György.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. dblaci 2010. január 21. 10:15
  „Aki hiába hívja a rendőröket annak kiszámlázzák a fölösleges riasztást? Úgy kéne. Ahova me kell, oda menjenek ki!”
 • 31. joy 2010. január 21. 08:41
  „Némely hozzászólás a bb alatti.

  Az idegen nyelvet beszélőtől kérdem, ő mennyit tud belőlük alkalmazott szinten?
  Nagyon sok egyetemista ég a doplimájához szükséges eggyel is alaposan megkínlódik. A szegedi forgalmat figyelembe véve legalább tucatnyi nyelven kellene tudnia az ügyeleteseknek éjjel-nappal.”
 • 30. sörpocak 2010. január 21. 08:30
  „Történet a rendőrség segílyhívójára érkezett(112).
  Az m5-n autóztunk, az egyik pihenőnél megálltunk, szükséget végezni és pihenni, amikor egy németül beszélő román rohant oda hozzánk segítséget kérni. Neki ugyanis itthon nem működött a telefonja, ezeken a szolgáltatókon. Mi felhívtuk a 112-t és elmondtuk, hogy az úrnak még wc-n volt, kirabolták az autóját, elvittek mindenét. Azt mondtaa szolgálatban lévő, nem az ő illetékességük,mondom mi???? Adott egy telefonszámot, hogy hívjuk azt. Felhívtuk, ott közölték, hogy a Gödöllői??? rendőrség az illetékes. Újabb telefonszám, felhívtuk. Ez több mint félóráig tartott, és a külföldi még mindíg kirabolva, rendőri intézkedés nélkül kuksolt a pihenőhelyen. Aztán mondta is, hogy ez a magyar rendőrség? Mondtam, igen!”
 • 29. VásárhelyiÁgi 2010. január 21. 08:08
  „Sajnos nem mindenki épp elmével öregszik meg: egy ismerősöm volt, hogy arra ébredt, rendőrök vannak az udvaron. A mama hívta őket, mert a cigók lopják a szilvát. A bejelentett ügyet kivizsgálták akkor is, ha január volt.
  Mi jobban jártunk a férjem nagymamájával, mert csak a családnak mondogatta mindig, hogy az oroszok a padláson vannak, és már kibontották a tetőt...
  Kilencven fölött éppúgy összemosódnak a dolgok, mint két éves korban.”
 • 28. farenheit007 2010. január 21. 06:46
  „Döbbenet!”
 • 27. morci 2010. január 21. 05:46
  „MIgnon!!!Képzeld már el,van..meg Lada is,meg Trabi is..amúgy a képen látható típus 4ütemű,ami azt jelenti a 90es évek elején gyártották..mi a kivetni valód??utálom az ilyen buznyák flegma embereket....tolj magadnak Bugattit!!!”
 • 26. nagypappa 2010. január 21. 03:59
  „Sajtoskifli 2010.01.20. 20:17

  Csodálkozol? Jó esetben húsz évesen elvégzi a rendőr tiszthelyettesképzőt, bekerül valamelyik kapitányságra, az első pár évben jó ha nem téved el a városban. Mert arra van legkisebb esélye, hogy a lakóhelyére kerüljön. Akkor még mikorra ismeri meg a lakosságot? Közben mindenféle tanfolyamot kell elvégeznie, magasabb beosztásba szeretne kerülni vagy azon küzd, hogy a lakóhelyére kerüljön, ha lát benne fantáziát a főnökség elküldi Rendőrtiszti főiskolára. Akkor már csak az íróasztal marad számára. Közben meg megy az idő, szabadság, nők esetében GYES, majd 42-45 éves korában a jól megérdemelt nyugdíj. Van olyan negyven éves rendőr nő akinek négy gyermeke van, mire lejár Gyes, pár év múlva mehet nyugdíjba.
  Ha 60-62 éves korra tolnák ki a nyugdíjazást akkor már lenne szakmai rutin lenne idejük a fiataloknak kitől tanulni.
  A parancsnokoknak is az állandó létszámhiány okozza legtöbb gondot.
  Ha belegondolunk, hogy el tollvonással, a nyugdíjkorhatár megemelésével megoldható lenne az égető létszámhiány, ráadásul egy fillérjébe sem kerülne e költségvetésnek.”
 • 25. nehazudjDM 2010. január 21. 00:24
  „Ha meg nincs mit csináni, akkor csak SÜNdörögnek egyet.”
 • 24. nehazudjDM 2010. január 21. 00:22
  „ja, persze kimennek egy lopott gyuruhoz... ekkora kamut.”
 • 23. antikos 2010. január 20. 23:07
  „És amikor meg nincs járőr, nem vesszük fel a telefont...”
 • 22. Nornora 2010. január 20. 23:06
  „Sajnos tényleg nem vicces a dolog. Nagyon sok skizofrén ember van, én is ismerek egyet, és hááát, amiket ő csinál, na azon egyesek biztosan halálra röhögnék magukat, de engem már inkább a sírás kerülget tőle. :S”
 • 21. Vega 2010. január 20. 22:10
  „és még erre a cikkre is voltak olyanok, akik "politikai" tartalmú hozzászólást írtak. ez legalább annyira megdöbbentett, mint a cikk maga.”
 • 20. fIexnake 2010. január 20. 21:59
  „szép neve van a Györgynek :D”
 • 19. belus-k 2010. január 20. 21:53
  „Hát, annyira nem vicces a cikk - ha azt a spanyol nőt tényleg esetleg elrabolják, nem lett volna fél órájuk tolmácsokat vadászgatni. Nem lenne megoldható, hogy mindig legyen a rendőrségen olyan, aki beszél idegen nyelveket? Legalább a nagyobb nyelveket illene...”
 • 18. Amanda* 2010. január 20. 20:57
  „Mit is mondhatnék,egy részben szörnyű lehet ezeket az eseteket kezelni.
  De én jót nevettem a cikken.:DD”
 • 17. Sajtoskifli 2010. január 20. 20:17
  „Értelmes cikk ismét, rendőr írta vagy egy megbízott "újságíró"? Magáért beszél......
  Teljesen mindegy mit írnak, habognak. Hiába is próbálnak a segélykérőkre hárítani.
  A hiba magában a szervezetben és a jogrendszerben van. 70%a a rendőröknek teljesen alkalmatlan arra amit elvárnak/elvárunk tőlük, és ez nem titok, lesz aki magára veszi....les.arom!
  SÜN!”
 • 16. varadipal 2010. január 20. 18:15
  „Nem kellett volna a diliházat bezárni. Lenne rá elég kuncssaft. Tán még rentábilis is lenne.”
 • 15. kfer 2010. január 20. 18:06
  „... én meg biztosan normális lehetek ...
  Megmondták a hangok is ...”
 • 14. Norman_Bates 2010. január 20. 16:59
  „A gond az, hogy bizonyos cigányfertőzött településeken a segélyhívókat is ide sorolják.
  "- Mi a gond Mancika néni, már megint a cigók rosszalkodnak mi?
  - Rám törik mindjárt az ajtót, körbevették a házat! Segítsenek!
  - Jól van Mancikanéni vegyen be altatót, holnap meg menjen elmeorvoshoz"

  Meg a:
  " Betörtek hozzánk, jöjjenek ki!
  - Persze pistabácsi 1 hét alatt 3x , mi? Na ne vicceljünk már!"

  Ez persze:
  - Hááá itt á gárdá!
  - Hol, hol,... megyünk azonnal!!!!”
 • 13. csakhogy 2010. január 20. 15:13
  „Akkor kezdem érteni, hogy Hajdú Pétert közben miért figyelik! Mert sarka van Katának”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Annát támadja a Csongrád megyei közgyűlés ellenzéke

Tovább folyik a vita arról, miért nem kapták meg előbb a fizetésüket a Csongrád megyei önkormányzat dolgozói. Az ellenzék diktatórikus módszerekkel vádolja a megye vezetését. Tovább olvasom