Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Nőtt a beszedett adó összege a Dél-Alföldön

Szeged - Az év első tizenegy hónapjában 2006-hoz képest időarányosan 15 százalékkal, 397 milliárd forintra nőtt a kiemelt adónemekben beszedett adók nettó összege Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében - tájékoztatott Tamásné Czinege Csilla, az APEH regionális igazgatója.
Január és november között mintegy 397 milliárd forint nettó bevételt szedett be az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága a kiemelt adó- és járulék nemekben, mely 15 százalékkal, 51,7 milliárd forinttal több a múlt év hasonló időszakához képest - közölte az igazgató.

Hozzátette: az illetékhivatalok integrációját követően az év első tizenegy hónapjában a régióban 13,6 milliárd forint illetéket szedtek be, ez 2 milliárd forinttal haladja meg az előző év hasonló időszakának bevételeit.

A jövedelmekhez kapcsolódó adóknál, járulékoknál érvényesült adózói kör kiszélesítését célzó jogszabály-változások hatása, amely leginkább a társadalombiztosítási bevételeknél jelent meg: a nyugdíjbiztosítási alapot érintő befizetések nettó összege 21,5 százalékkal, 22,8 milliárd forinttal emelkedett az elmúlt évhez képest - tudatta a szakember.

A Dél-Alföldön január és november között a nettó áfa bevétel 22,2 százalékkal, közel 63,3 milliárd forintra nőtt, míg a társasági adóból származó nettó bevétel 9,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, e adónemből 13,68 milliárd forint folyt be.

A novemberig befejezett ellenőrzések száma valamivel kisebb volt a múlt év ugyanezen időszakához képest, ugyanakkor a tavalyinál 14 százalékkal több, összesen 24 milliárd forint adóhiányt tártak fel a revizorok.

A régióban az elmúlt tizenegy hónapban több mint ezer vagyonosodási vizsgálatot fejeztek be, ezek közel kétharmada megállapítással zárult, a feltárt adókülönbözet nettó összege elérte az 5,4 milliárd forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra nyit a szegedi Alabárdos étterem

Szeged - Kedden Szegeden újra megnyílik eredeti helyén a legendás Alabárdos étterem. A hangulat, a kiszolgálás és az ételkínálat is a vendéglátás aranykorát idézi. Tovább olvasom