Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Növekvő fideszes aktivitás a választási kampány hajrájában

Szegeden a választási kampány finisében erőteljes az ellenzéki aktivitás: a tegnapi a sajtótájékoztatók napja volt, a fideszes aktivisták pedig tovább standoltak és kopogtattak.
Balogh László szegedi képviselőjelölt szerint választási csalásra készülnek a kormánypártok Szegeden. Erre egy jóérzésű MSZP-aktivista hívta fel a fideszes jelölt figyelmét. A 2002-es választási gyakorlatot megváltoztatva lehetővé vált az, hogy választókat csoportosítsanak át városon belül, egyik választókerületből a másikba. Az is lehetséges, hogy valaki az első fordulóban leadott szavazatával egy jelöltet a parlamentbe juttat, a második fordulóban pedig egy másik körzetben újra szavaz. Ez ellentétes az Országos Választási Bizottság egy korábbi állásfoglalásával, de a jelölt szerint a Szegedről Szegedre történő átjelentkezések miatt tömegesen keresik föl a választók az okmányirodát.

– Győzelmünk esetén kórházmentő programot indít a polgári kormány, országosan hatvanhét intézményt, köztük az Erzsébetet is felújítjuk – mondta tegnap kora délután a vásárhelyi kórház udvarán Mikola István. A Fidesz-MPSZ miniszterelnökhelyettes-jelöltje hozzátette, ha nyernek, bővítik a kakasszéki gyógyintézetet, valamint felújítják a vásárhelyi rendelőintézetet is. Mikola megígérte, hogy kifizetik mind a 47 ezer egészségügyi dolgozó hűségjutalmát, ami 103 milliárd, valamint az orvosok elmaradt ügyeleti díját, vagyis 36 milliárd forintot. A három éven aluli gyermekek, valamint a 65 éven felüli idősek egyes gyógyszereket térítésmentesen kaphatnak meg – tette hozzá.

Támogatja a Fidesz és a KDNP, hogy Szegeden fedett uszoda épüljön, ám a beruházásról nem a politikusoknak kell dönteni, hanem sportszakmai és városépítészeti szempontokat kell figyelembe venni – jelentette ki tegnap Szőllősi Béla fideszes frakcióvezető a témában tartott sajtótájékoztatón. Akár rendkívüli közgyűlésen is hajlandóak tárgyalni az új beruházásról. Véleményük szerint a Móravárosi körút mindkét oldala, az Etelka sori sportcsarnok melletti terület és a Kisstadion területe is alkalmas az új létesítmény felépítésére. Kalmár Ferenc képviselőjelölt szolidaritásáról biztosította az árvízzel sújtott területek lakóit és bejelentette, hogy a Fidesz–KDNP Szegeden segít, ha kell.

Fórumot tartott tegnap a Fidesz-MPSZ Kisteleken. Latorcai János, a párt országgyűlési képviselője a Fidesz gazdaságpolitikájáról, a munkahelyteremtés szükségességéről beszélt. Vincze László országgyűlési képviselőjelölt arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogyan lehet a termelői csoportokat a jövőben helyzetbe hozni, a termelést a feldolgozással összekapcsolni. Szerinte az értékesítést javítani kell, és meg kell teremteni az esélyegyenlőséget a magyar gazdáknak arra, hogy érvényesülni tudjanak a hazai áruházláncokban is.

Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester felhívására a Szeged környéki fideszes polgármesterek támogatást nyújtottak át tegnap a szegedi hármas ikreknek. Bodó Imre Tiszasziget, Lázár János Hódmezővásárhely, Nagy Sándor Kistelek, Sánta Ferenc Csengele és Ujvári László Balástya polgármestere, Farkas Jánosné, valamint Kószó Péter, a johannita lovagrend vásárhelyi tagozatától összesen 250 ezer forinttal segítette a család megélhetését. A betétkönyvet és támogató leveleket a négyhónapos Anna, Vivien, Lili nevében az édesapa, Sinkó Róbert vette át. A babák édesanyjukkal tüdőgyulladás és fertőzés miatt kórházba kerültek, tegnap hagyhatták el az újszegedi gyermekklinikát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom