Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Növekvő forgalom és szigorú ellenőrzés Röszkén

Röszke - A röszkei pénzügyőrök az elmúlt két hétben 250 szabálysértést, valamint két bűncselekményt derítettek fel; a szabadságuk végeztével Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt kialakuló forgalomnövekedéssel a vámosok sikeres felderítéseinek száma is többszörösére emelkedett - tájékoztatott a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense.
A belépő utasforgalomban érkező, a másodlagos vizsgálóba félreállított személygépjárművek, utasok, csomagok ellenőrzésekor kilencszáz karton cigaretta és százliternyi különböző szeszes ital került elő - mondta Némedi Varga Éva.

Hozzátette: a megengedettnél nagyobb mennyiségű alkoholt és dohányárut jellemzően török és szerb állampolgárok akarták az Európai Unió tagállamaiba vinni személyes fogyasztásra. A lefoglalt jövedéki termékek értéke megközelíti a hatmillió forintot.

Szerencsésen fejezte be útját Röszkén az a három élő görög teknős, amelyet egy szerb állampolgár próbált Magyarországra csempészni a gépkocsijának padlólemeze alatti gyári rekeszben.

A vámosok a nyári forgalomnövekedéssel egyidejűleg szigorítják az ellenőrzést. A korábbi években ebben az időszakban számos esetben találtak nagy mennyiségű kábítószert - heroint, marihuánát -, engedély nélkül szállított védett állatot, fegyvert, kulturális tárgyakat. Az elkövetők elmondták, az illegális szállítmányokkal abban a reményben indultak útnak, hogy a nagy tömegben könnyebben átcsúsznak az ellenőrzésen - mondta a sajtóreferens.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebukás után lincshangulat

Egy kis hazai ízt – dohányt és pálinkát – akarnak saját fogyasztásra magukkal vinni azok a Nyugat-Európában dolgozó, főként török vendégmunkások, akiket tömegesen állítanak félre a vámosok Röszkén. Tovább olvasom