Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

November elején nyit a pinceszínház

Szeged - Háromévnyi szünet után a Boldogság című gálaműsorral nyit meg új helyén a Szegedi Pinceszínház november 6-án. A Dugonics téri játszóhely kialakítása majdnem 30 millió forintba került.
A Szegedi Pinceszínházat 2006 óta kényszerült nélkülözni a közönség. Egy nyári felhőszakadás után ugyanis a víz teljesen elárasztotta a Horváth Mihály utcai pincét. A színházat üzemeltető színészházaspár, Kancsár József és Kancsár Orsolya úgy döntött: új játszóhelyet keres.

Az IKV. Zrt.-től kaptak cserebérleményt. Az Olasz Kulturális Intézetnek is otthont adó, Dugonics tér 2. számú épület udvaráról nyíló, mintegy 250 négyzetméteres helyiséget szerkezetkész állapotban vették át. 2007 decemberében kezdődött meg az építkezés. Többek között fűtési, világítási rendszert kellett felszerelni, illemhelyeket létrehozni, és profi technikával felszerelt, 80 főt befogadó színháztermet kialakítani. A kivitelezést azonban nem várt problémák nehezítették. 2008 őszén megállt az építkezés – a színészházaspár nem kapta meg a pályázati pénzt, amiből a kiadásaikat fedezni tudták volna. Mostanra azonban rendeződött a helyzet. Mivel az új játszóhely kialakítására fordított összeg jóval meghaladta Kancsárék anyagi képességeit, jelzáloghitelt vettek fel családi házukra. A felújításra 25–30 millió forintot költöttek.

A pinceszínház az új, Dugonics téri helyen a Boldogság című gálaműsorral nyit november 6-án, pénteken. A 80 perces, élő zenei betétekkel fűszerezett műsorban a színészek – Papp Gabriella, Varga Bálint, Bánvölgyi Tamás és a Kancsár házaspár – arról beszélnek, mi teheti boldoggá az embereket. Februárban John Flowes Lepkegyűjtő című regényének adaptációját állítják színpadra. Áprilisban a Budapesti Kamaraszínházban vendégszerepelnek az Egy őrült nő naplójával, novemberben pedig a Százszorszép Gyermekházban láthatja a közönség a társulatot a Hóbarát jóbarát című musicalben. Az IH Rendezvényközpontban folyamatosan játsszák a Tiéd vagyok.hu-t.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer tanyai él magányosan

Mintegy 40 ezren élnek tanyán Csongrád megyében – több ezren egyedül. A tanyagondnokok sokakat naponta meglátogatnak, bevásárolnak, gyógyszert visznek nekik. Tovább olvasom