Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Novemberben költözik a rektori hivatal

Szeged - November közepén költözik a rektori hivatal, ki a Honvéd térre, ki a TIK-be. A Dugonics téri épületben csak a JATE-klub marad, de szintén csak a felújítás kezdetéig.
November közepén lekapcsolják a villanyt, elzárják a fűtést, és elköltözik a Dugonics téri épületből a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatala. November közepére végeznek ugyanis a kivitelezők a Honvéd téri épület átalakításával. A gazdaságtudományi kar korábbi „lakhelyén" festenek, gipszkarton falakat húznak fel, csempét javítanak. A munka jórészt állagmegóvás. Ide költözik tehát a rektori hivatal egyik része, a többiek – így például Szabó Gábor rektor irodája is – a TIK-be. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöki hivatala a Tisza Lajos körútra megy a műszaki igazgatóság helyére. A műszaki igazgatóság számára pedig a Szentháromság utcában bérel helyet az egyetem.

Korábban megírtuk: egy 7,7 milliárd forintos fejlesztési program részeként tizenegy épületet újít fel és egyet épít az egyetem. A rektori hivatal „tartalmilag" igen, de építészetileg nem változik, csupán annyiban, hogy a belső udvart beépítik. Viszont teljesen felújítják a mára már statikailag és érintésvédelmi szempontból is életveszélyes műemlék épületet.

Az engedélyeztetés és a közbeszerzések lebonyolítása után, 2009 második felében kezdődik a kivitelezés. Amikor az építkezés elkezdődik, az épület pincéjében lévő JATE-klubnak is el kell költöznie, addig azonban marad az egyetemi szórakozóhely. November közepétől tehát ők lesznek az egyetlen lakói az épületnek.

Láda az esőben

A rektori hivatal olyan rossz állapotban van, hogy komolyabb eső esetén fehér műanyag ládákat pakolnak szét az ott dolgozók az irodákban, hogy abba folyjon a víz. A lepotyogó vakolat miatt több parkoló autó is megsérült már. Az egyetem peren kívül egyezett meg a tulajdonosokkal.

Olvasóink írták

 • 14. bca 2008. szeptember 10. 19:04
  „JATEba az jár aki akar, lerészegedni ott tud, ahol akar, azt a pénzt isszák el amit akarnak, semmi közünk hozzá... a jate nekem nagyon jó hely arra, hogy pl a barátaimmal lemenjek akár délután is és beszélgessünk. nem alkoholt inni...”
 • 13. kaky 2008. szeptember 10. 15:47
  „Ne zárjon be a JATE!

  Hol fognak akkor ingyen inni az EHÖK vezetők és százas barátaik???

  Hol fogják elinni a pénzt a diákhitelt felvevő tinik?

  Hol válnak majd alkoholistává az egyetemisták?

  Hol fognak lerészegedni hétfőtől szombatig a droidok???

  Éljen a JATE!”
 • 12. nade 2008. szeptember 10. 12:28
  „Most tényleg... Mi lesz a JATÉval? Elköltözik? Én úgy hallottam anno, hogy csak simán bezár a felújítás idejére.”
 • 11. másik magafajta 2008. szeptember 10. 12:19
  „Kedves De Jure! Ugy látszik és is magamfajta vagyok,mert nekem se jött be a poénod,lehet a megfogalmazás nem hozta ezt Ki teljesen. Na majd legközelebb röhögni fogok az írásodon, csak kicsit írd ki,hogy ez a őpoén.Na csá!”
 • 10. pille 2008. szeptember 10. 12:14
  „De Jure!Ja hogy akkor ez egy agresssziv kismalac tipusú vicc a javából. Hát bocsi.”
 • 9. De Jure 2008. szeptember 10. 12:04
  „Kedves Pille!

  Úgylátom az irónia értelmezése nem erősséged...
  A cikk valóban nem erről szól, ellenben arra próbáltam rávilágítani
  - az előttem szólókhoz hasonlóan- ironikus hozzászólásommal, hogy még az ilyen mindenki számára nyilvánvaló dologba is belekötnek a magadfajták.”
 • 8. pille 2008. szeptember 10. 11:57
  „IGEN!! szerintem is itt az ideje, hogy felújítsák az épületet. Omladozik mindenhol a tudomány háza.Igen,munkahely kell, de a cikk nem erről szól,ha nem vetted volna észre.”
 • 7. De Jure 2008. szeptember 10. 11:23
  „Nem, nem fér rá!!
  Inkább munkahely kell, munkahely meg kerékpárút.
  Viszont, ha van munkahely az se jó, mert kevés a fizetés, a kerékpárúthoz meg román cementet használnak, eladják az országot.
  Sajnos a tipikus magyar mentalitás örökre meg fog maradni, gyakorlatilag nem tud a média olyan hírt lehozni, amibe az otthonukban forrongó -egykori keményvonalas- pszeudo"hazafiak"
  nem tudnának belekötni.”
 • 6. kyo 2008. szeptember 10. 09:55
  „Miért vagytok ilyen ROSSZINDULATÚAK?Igen is ráfér az épületre a felújítás!”
 • 5. strangerrr 2008. szeptember 10. 09:15
  „Kedves 2-es!:)

  Rosszul mondod: hát nem tudod, hogy ha valami jó történik, az a gaz, galád kormány ellenében sikerül, ha meg valami rossz, akkor csakis egyszemélyben az a hazug ember a felelős akinek tisztességes, dolgos, becsületes, adócsaló mélymagyar ember még a nevét sem írja le:))

  Amúgy nem tudod a mantrát? Ha valami épül, az csakis azért van, hogy tudjanak lopni ezek a népnyuzó szemetek:)”
 • 4. zzz 2008. szeptember 10. 09:10
  „Uristen... Kit erdekel a Rektori Havatal!!? NADE mi lesz a LATE Klubbal felujitas utan???? Pont a lenyeget hagytak ki! :))”
 • 3. redboat 2008. szeptember 10. 07:45
  „Rektori Hivatal nagybetű.
  Gazdaságtudományi Kar nagybetű.”
 • 2. Szemét kormány! Miért újítják fel az SZTE központi épületét? Ez hazaárulás! 2008. szeptember 10. 06:55
  „Éljen Viktorka!”
 • 1. N.P. 2008. szeptember 10. 04:41
  „A jövő hónap az október!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőregen kezdte az új tanévet a 88 kübekházi kisdiák

Kübekháza - Néma a csengő a kübekházi általános iskolában: az intézményt be kellett zárni, mert a település önállóan képtelen finanszírozni működtetését. A 88 diák már Szőregre jár, minden reggel és délután iskolabusz szállítja őket. Tovább olvasom