Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Novemberben nyugdíjemelés

Szeged - November 1-jétől 2,4 százalékkal emelkedik a 2007. január 1-je előtt megállapított saját jogú és hozzátartozói nyugdíjak összege – ideértve a baleseti rokkantsági és a baleseti hozzátartozói nyugdíjakat is.
Ugyanennyivel növekszik a 2006. december 31. után megállapított hozzátartozói nyugellátás, valamint a baleseti hozzátartozói nyugellátás. A mezőgazdasági szövetkezeti járadékban, a mezőgazdasági szakszövetkezeti növelt összegű járadékban, valamint a baleseti járadékban részesülők szintén 2,4 százalékos emelést kapnak. A nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások összege is emelkedik novembertől. Az emelések visszamenőlegesen 2007. január 1-jei hatállyal érvényesek.

A napokban küldi a nyugdíjfolyósító a tizenharmadik havi nyugellátás maradék összegét is. A tizenharmadik havi ellátás a novemberi emelt összegével egyezik meg. Mivel ebből idén márciusban egy részösszeget már kifizetett a nyugdíjintézet, novemberben a maradékát kapják meg az ellátottak.

Az utalványon tehát három tétel fog szerepelni. Az érintettek a tíz hónapra járó kiegészítő emelést, a novemberi emelt ellátást és a tizenharmadik havi nyugdíjrészt kapják meg – részletezve. A bankszámlákon november 13-áig írják jóvá az ellátásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedési káosz Szegeden

Szeged - Felbolydult méhkasra emlékeztetett tegnap a Kossuth Lajos sugárút Szegedre bevezető… Tovább olvasom