Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Növényi Norbert ismét apa lesz

Szeged - 52 évesen is tele van tervekkel Növényi Norbert. Az egykori olimpiai bajnok birkózó és színművész nem foglalkozik exneje vádaskodásával, új barátnőjével őszre várják kisfiukat. Közben küzdőiskolát készül nyitni az Egyesült Államokban, tegnap is a birkózást jött népszerűsíteni Szegedre.
Egy pillanatra sem állhat meg az élet Növényi Norbert háza táján. A bulvársajtó egész nyáron attól visszhangzott, hogy a sportoló megverte, és életveszélyesen megfenyegette volt feleségét, ezért négy büntetőeljárás is indult ellene. A vizsgálat során azonban kiderült, hogy nem igazak a vádak, és felmentették. Saját bevallása szerint legnehezebben azt viselte, hogy az ügy miatt ujjlenyomata és fényképe is bekerült a rendőrségi nyilvántartásba.

–Túltettem magam a dolgon, most már teljes gőzzel a munkára koncentrálok, de nagyon várom a kisfiam születését is – válaszolta kérdésünkre az olimpiai bajnok birkózó.

A mozgalmas hónapokat a várakozás örömteli időszaka váltotta fel. Növényi Norbert ugyanis párjával, Krisztinával novemberre várja közös gyermeküket. A médiának büszkén mutogatták az ultrahang-felvételeket, amin jól látszik, hogy fiú lesz. Az ifjú trónörökös nagy és szerető családba születik majd, hiszen Norbi és Krisztina előző házasságából való gyermeke is velük lakik.

Növényi Norbert és Sárközi Róbert bemutatót is tartott a ketrecben. Fotók: Frank Yvette
Növényi Norbert és Sárközi Róbert bemutatót is
tartott a ketrecben. Fotó: Frank Yvette

Növényi közben gőzerővel azon dolgozik, hogy családjának minél gondtalanabb jövőt és biztosabb megélhetést garantáljon. Már azt is tudja, hogyan kívánja ezt elérni. Hamarosan küzdősportiskolát nyit, nemcsak itthon, hanem az Amerikai Egyesült Államokban is. Nem kizárt, hogy Szegeden is elsajátíthatják majd a küzdeni vágyók a Növényi Sportakadémia SE tanításait, hiszen Norbi mindig szívesen jön Szegedre.

– Jó baráti viszonyban vagyunk Sárközi Róberttel, akivel élmény a közös munka – magyarázza Növényi. – Tegnap is együtt mutattunk meg néhány látványos elemet a birkózásból és a ketrecharcból. Hihetetlen, hogy mennyire felgyorsultak a küzdősportok az utóbbi két évtizedben, sőt, sokkal vadabbak lettek.

Növényi éppen interjút ad a háttérben – és közben is a küzdőket figyeli.
Növényi éppen interjút ad a háttérben – és közben is a küzdőket figyeli.
Fotó: Frank Yvette

– A ketrecharcnak világszerte egyre több követője akad, az Egyesült Államokban is sokan csak a sport puszta élvezetéért, a mozgásért járnak le edzeni – mondja Sárközi Róbert Európa-bajnok ketrecharcos. – Norbival azt tűztük ki célul, hogy megszerettetjük a gyerekekkel a küzdeni akarást. Terveink szerint havonta rendezünk majd amatőr meccseket, és egy éven belül szeretnénk egy újabb gálának otthont adni Szegeden – árulja el Sárközi.

Névjegy

Növényi Norbert 1957. május 15-én Budapesten született. A Spartacus, majd az Újpesti Dózsa színeiben birkózott, az 1980-as moszkvai olimpián a 90 kilogrammos kategóriában aranyérmet szerzett, emellett világ- és Európa-bajnok is. 1986-ban a Testnevelési Főiskolán edzőként végzett. 1988-tól színházban és a filmvásznon is viszontláthattuk, szerepelt többek között a Vörös Zsaruban, a Zimmer Feriben, a Magyar Vándorban, a Taxidermiában. 2009 májusában a Magyar Látás- és Mozgássérültek Sportszövetsége elnökének választották.

Olvasóink írták

 • 7. kettlebellszeged.hu 2009. augusztus 13. 09:53
  „Norbi és Nyiba!
  Köszönjük a sok technikát amit mutattatok, élmény volt veletek edzeni! Várunk vissza benneteket Szegedre!
  Tommyboy”
 • 6. KolompárRómeó 2009. augusztus 12. 19:04
  „Na végre egy jó hír!”
 • 5. zeitgeist 2009. augusztus 12. 14:37
  „idén ketrecharcban is világbajnok lett az miért nincs ott?”
 • 4. Zs 2009. augusztus 12. 13:06
  „Akkor először megszűnt apa lenni és aztán megint az lett???? :DD
  IVY - én nem isemerem az exét, de a reakciója az minősíti...”
 • 3. Mathiasking 2009. augusztus 12. 09:33
  „A nő nem tudja elviselni a vereséget. Nem így kellene vissza hódítani az exet, de ez már nem fog sikerülni. Gratulálok a sikerekhez és további jó egészségben és vitalitásban gazdag életet kívánok a célok eléréséhez.”
 • 2. IVY 2009. augusztus 12. 08:44
  „Gratula az új csimotához Norbi!
  Remélem, -rendeződött már az életed.
  Az ex-szel pedig ne foglalkozz. Az egy ri..nc!”
 • 1. Mike3 2009. augusztus 12. 06:46
  „Növényi egy igazi Ikon. Le a kalappal előtte!
  Norbi! Ha olvasod, írd meg légyszi, honnan tudnám beszerezni a Bolondóra epizódjait! Márton Csabával már beszéltem, azt mondta, hogy neki nincs meg mert sajnos Zalatnay miatt még az archívumot is lefoglalták.
  Jó munkát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetetlen a rendőrség a külföldiekkel

Szeged - Hétfő hajnalban 5 ember halt meg Szegedtől 20 kilométerre, Klárafalva előtt. A rendőrség tehetetlen. Tovább olvasom