Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Nyár közepéig nem lehet behajtani a Szent István térre

Jövő keddtől június közepéig lezárják a Szent István teret és a Vidra utcát. A környékbeli házak és boltok az építkezéstől függően szakaszosan megközelíthetők.
Húsvét után az egész Szent István tér alatt folytatódik a közműcsere, majd elkezdődik a tér 440 millió forintos rekonstrukciója. Pályázaton választotta ki az önkormányzat döntőbizottsága a kivitelező Sade Magyarország Kft.-t, ez a cég dolgozik Víztorony felújításán is. A csatorna-, víz- és villanyszerelési munkák után parkot, utakat, szökőkutat épít, felújítja a közvilágítást, a troli felső vezetékét, és kialakítja a Vidra utca felé vezető lépcsőt. A téren kerékpárút is átvezet, ezt 143 millió forintért a Strabag Zrt. építi. A biciklisek útvonalát a Csongrádi sugárúton és a sándorfalvi úton alakítják ki, a Petőfi Sándor sugárúton és Szentmihályon halad tovább. A régi kerékpárutakat felújítják a Petőfi Sándor sugárúton, a Rózsa utcán és a Szent István téren. A két beruházás augusztus végéig készül el.

Húsvét után keddtől a biztonságos és ütemes építkezés érdekében a Szent István teret közrefogó utcákat és a Vidra utcát a Tisza Lajos körútig lezárják. A forgalmat várhatóan június közepéig elterelik. A 8-as troli teljes vonalán autóbusz közlekedik, a járatot meghosszabbítják a Dugonics térig. A belvárosban a trolipótló a Lechner téren kifelé ideiglenes, befelé a megszokott megállónál áll meg. Az Anna-kútnál a mostani buszmegállókat lehet használni, a Centrumnál és a Dugonics téren a villamossal közös peronon szállhatnak fel az utasok. A nagykörúton kívül a megállóhelyek változatlanok. Mivel a trolipótlók a Madách utcában a Tisza Lajos körúttól a Lechner térig egymással szemben egy vonalon közlekednek, az útnak ezen a szakaszán, a tér felőli sávban tilos parkolni.

A Szent István térre bevezető utcák zsákutcák lesznek. A lezárt területen lévő lakások, üzletek és hivatalok – az útépítéstől függően szakaszosan – gépjárművel is megközelíthetők maradnak. A lezárásokról a város szórólapokon tájékoztatja a környékbelieket. A Vidra utca és a Madách utca kereszteződése átjárható marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tulajdonos perlekedne a plakátragasztókkal

A szegedi Dél-Kandeláber Kft. pert fontolgat azok ellen, akik a cég előzetes hozzájárulása nélkül… Tovább olvasom