Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Nyár végén átadják a szegedi Szent Gellért Fórumot - mutatjuk, milyen lesz! - fotók

Nyár végén átadják a szegedi Szent Gellért Fórumot - mutatjuk, milyen lesz! - fotókFotó: Market ÉPÍTő ZRT.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Hamarosan elkészül a Szent Gellért Fórum, vagyis a Szeged-Csanádi Egyházmegye sportközpontja. A kivitelező Market Építő Zrt.-től kapott fotókon jól látszik, az ifjúsági centrum majd mindegyik részén a befejező munkálatoknál tartanak.
A Délmagyarországban mi is többször beszámoltunk a labdarúgó-stadion és a fedett multifunkcionális rendezvényközpont építéséről, ez utóbbi nem csak sportesemények megrendezésére alkalmas. Az tervezik, az egyházmegye intézményeinek tanulói, valamint az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális, közösségi eseményeit is itt tarják. A 8000 fős lelátóval rendelkező labdarúgó- stadion az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak megfelelő, vagyis nemzetközi mérkőzések rendezésére, illetve Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas lesz. Kiss-Rigó László megyés püspök lapunknak decemberben adott interjújában elmondta, a stadion többfunkciós, konferenciaközpontként is szeretnék használni, akár kulturális eseményekre is. Ezt mindjárt az első alkalom bizonyítja: augusztus 28-án Plácido Domingo operaénekes koncertjével nyitja meg kapuit a dél-alföldi régió új rendezvénykomplexuma. Információink szerint szeptembertől a Szeged-Grosics Akadémia felnőtt és utánpótlás-labdarúgói is birtokba vehetik az új létesítményt.
Ilyen lesz a Szent Gellért Fórum, amit a nyár végén adnak át. Fotó: Market ÉPÍTő ZRT. - GALÉRIA

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátrányos helyzetű diákokat támogatnak Domaszéken

Tanyán élő, vagy hátrányos helyzetű gyerekeknek hirdetett pályázatot a domaszéki önkormányzat. A… Tovább olvasom