Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Nyaralni jár a nyereménylakásba Jutka asszony

Szeged - Nyereménylakásunk tulajdonosához látogattunk el a hét végén: mi történt vele a sorsolás óta eltelt egy hétben? Jutka asszonynak a vendégsereg fogadása mellett új lakása csinosítgatására is volt ideje. És elhelyezte rajta szerencseszámát – szerinte a legjobb szám: a 6-os.
Életében nem kapott még annyi gratulációt Katona Andrásné, mint az elmúlt napokban. Jutka asszony egy hete nyerte meg Lépjen be! játékunk fődíját, a Délmagyarország és a Délvilág eddigi legnagyobb nyereményét, egy 7,5 millió forint értékű lakást a szegedi Harmónia lakóparkban.

– Rengetegen felhívtak azóta. Gyakorlatilag állandóan csörgött a telefonom. Egykori munkahelyem igazgatója, és olyan régi tanítványaim is kerestek, akikkel több évtizede nem találkoztam. De a buszon például ismeretlenek is gratuláltak nekem – mesélte boldogan a friss lakástulajdonos. Jutka asszony elmondta, nem telt el úgy nap a sorsolás óta, hogy ne látogatott volna el új lakásába. – Az első nap nem találtam oda. Egy arra járótól kértem útbaigazítást. Persze nem azt mondtam neki, hogy a lakásomat keresem, hanem hogy tudja-e, melyik háznál tartották a Délmagyar-sorsolást – emlegette fel mosolyogva a történteket az Éliker volt árudavezetője. Azóta persze már megszokta a járást, s nem egy dolgot már át is vitt régi paneljéből az amerikai konyhás lakásba.

– Levespor, kávé, tartós kenyér, pástétom és bor – mutatta a konyhaszekrényben levő alapvető élelmiszereket Jutka asszony, mondván, vendégeket már tud fogadni. Nem is tudta pontosan megválaszolni, hányan látogatták meg az elmúlt héten. – Rengetegen voltak kíváncsiak a nyereménylakásra – mesélte Katona Andrásné.
Nemcsak étellel és itallal, hanem televízióval, rádióval, függönnyel és díszpárnákkal is felszerelte már szobáit. – Az unokám három kisautót tett le a sarokba, mondván, oda ne kerüljön semmi, mert azt garázsként szeretné használni – beszélt arról, hogy nemcsak ő, az óvodás Alex is rajong az új környezetért. A nyugdíjas asszony azt is elárulta, terveiben egy lakásavató buli is szerepel.

– Ehhez azonban kell egy ülőgarnitúra, de még nem találtam rá a megfelelőre – mondta. – Kell még a konyhába egy sokfiókos asztal, a kisszobába pedig olyan szekrények, amelyekben el tudom helyezni azokat a számomra fontos dísztárgyakat, amiket magammal szeretnék hozni a régi lakásomból – magyarázta. Jutka asszony azért bevallotta: biztosan nehéz lesz otthagynia régi otthonát, ahol már több mint harminc éve lakik.

– A szomszédok is kérdezgetik: ugye nem mész el? Szerencsére nem hajt senki és semmi, így bőven lesz időm belakni az új lakást. Jelen pillanatban úgy érzem magam benne, mintha nyaralnék – beszélt érzéseiről. A nyereménylakásban az asszony egyébként még egy, számára nagyon fontos dolgot helyezett el. A bejárati ajtóra egy hatos számot ragasztott fel – egyelőre egy viaszból készült, ideigleneset.
– Hatodikán ismerkedtem meg a férjemmel, hatodikán volt az esküvőnk, hatodikán született a fiam, és a hatos számú lakást nyertem meg. Ezért akartam mihamarabb kirakni a számot – tudtuk meg tőle.

Jutka asszonynak a ház előtti lépcsővel is tervei vannak. – A sorsolás időpontjában itt ültünk a barátnőmmel. Be szeretném festetni valamilyen színnel azt a követ, ahol ültem – osztotta meg velünk ötletét a boldog lakástulajdonos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb súlyos baleset a 43-as főúton

Fának ütközött egy BMW szombaton reggel a 43-as főúton, a sofőr a roncsba szorult Tovább olvasom