Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Nyári táborok: húszezer forint öt napért

Van ingyenes és ötvenezer forintos tábor is Szegeden és környékén – ideje a szülőknek elgondolkozniuk, mennyit szánnak a gyerek szünidei elfoglaltságaira. Az átlagár húszezer forint öt napért egy napközis rendszerű táborban. Sütéstől a sporton át az autóvezetésig sok mindent kipróbálhatnak a fiatalok.
Tizenöt-húszezer forint öt napra – nagyjából ilyen árral kalkulálhatnak idén a szülők, ha tábort keresnek gyermekeiknek. Választék van bőven – kérdés, ennyi pénzért ki milyen szolgáltatást nyújt.

Ahogyan minden évben, idén is az agórás táborokból van a legnagyobb választék. A Szegedi Vakáció programfüzetben idén 64 tábort hirdettek meg átlagosan 15-17 ezer forintért. – A legnépszerűbbnek eddig a cukrásztábor bizonyult, amiből a nagy érdeklődés miatt újat is hirdettünk, de nemsokára betelik a divattervező és a játsszunk tudományt tábor is. Az utazó táborokat szintén szeretik a szülők és a gyerekek is, hiszen ezek helyszíneikben is jóval mozgalmasabbak – mondta el Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója.

Sporttáborokat ők nem szerveznek, a városban viszont ezekből is lehet sokfélét találni. Úszás, foci, tenisz, fallabda, lovaglás, kézilabda, kerékpározás, karate, tánc – egy hétre ezek 15–23 ezer forintba kerülnek. Aki pedig azt szeretné, hogy gyereke a nyáron is tanuljon, többféle angoltábor közül is választhat.

Az ottalvós táborok már vastagabb pénztárcát igényelnek: találtunk például gokart- és csocsótábort 35 ezerért, színjátszótábort 24 ezerért, sátortábort szintén ennyiért, lovastábort pedig 50 ezerért. Persze aki nem sajnálja egyheti élményért a pénzt, még csak nem is kell, hogy egy hétre elszakadjon a gyerektől ennyi pénzért, van, ahol a napközis rendszerű táborért is elkérnek ennyit. Például van autós kalandtábor 13 éven felülieknek – 29 ezer 500 forintért. Nem sokkal olcsóbb a vadaspark tábora sem, a 26 ezer forintos díjban viszont benne van egy éves bérlet is.

Ár-érték arányban a legjobbak kétségtelenül az önkormányzati táborok: a napközis tábor egy hétre 2800 forint, a kenesei, tíznapos nyaralás pedig 20 ezer forint. Ezekre természetesen már beteltek a helyek, de az önkormányzati tábor egyes turnusaiba lemondás esetén még van esély bekerülni. És aki azt hinné, ezeknél már nincs olcsóbb, annak jelentjük: találtunk ingyenes tábort is. A Máltai Játszótér Játszóház Sportpark napközis táborai azonban már természetesen régen beteltek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert, sült kolbász és bajor sör minden mennyiségben a Széchenyi téren

A szombati ír nap után vasárnap bajor napot tartottak az Első Nemzetközi Söröm Fesztiválon. Tovább olvasom