Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Nyáron takaréklángon vannak a főszurkolók

A szurkoló nyáron is szurkoló marad, még ha nem is tombolhat kedvenc csapata meccsein. De szervezhet társainak utazásokat, szurkolói csapatban rúghatja a bőrt, vagy éppen tippmixezhet. Biliárdot azonban nem néz, inkább a családjával van.
Egy vérbeli szurkoló számára a nyár, minden szépsége ellenére igazi böjti szezonnak számít: a város népszerű és kedvelt sportcsapatainak ugyanis már véget ért a bajnokság, hosszú ideig nem láthatja őket tétmeccsen a publikum. Befejeződött a legtöbb európai fociliga is, a sporttévék főként ismétléseket adnak. A labda szerelmeseinek egyéb elfoglaltság után kell nézniük az uborkaszezonban.

Ginál János, a Pick Szeged kézilabdacsapatának egyik főszurkolója például tegnap indult Horvátországba. Nem egyedül, egy ötvenszemélyes busszal utaztak az Adriára: a legénység zömét a Pick rajongói alkotják. – A többiek pedig az út alatt válnak azzá – beszélt tapasztalatairól Ginál János, aki már nem az első ilyen nyári „összetartást" szervezte meg a drukkereknek. Hiba lenne azonban azt feltételezni, hogy tengerparton nem kerül szóba a sport. – Átbeszéljük azokat az évközi sztorikat, amik vagy a meccseken vagy az utazásokon történtek velünk, de még nem volt elég idő a kivesézésükhöz – magyarázta Ginál János. – Őszig pedig Forma–1-gyel és tippmixezéssel tartom formában magam – mondta a nyár átvészeléséről.

Akad olyan is, aki kifejezetten örül a holtszezonnak. Érdi Zsoltnak, a Szegedi Szurkolói Egyesület vezetőjének családja kifejezetten jó néven veszi a nyár közeledtét, hiszen ilyenkor van esélyük arra, hogy a családfőt hétvégeken is láthassák, aki persze ilyenkor is szurkol – maguknak. A Pick Szeged másik törzsdrukkere ugyanis a FK1899 Szeged színeiben rúgja a bőrt. – Ez egy szurkolói csapat, amivel év közben a megye háromban, nyáron pedig különböző szurkolói tornákon vitézkedünk az országban – mondta Érdi. Már most annyi meghívásuk van, hogy a felgyülemlett feszültséget ott gond nélkül le tudja vezetni. – Szép a biliárd, de inkább maradok a labdánál – utalt arra, még a legínségesebb időkben sem vinné rá a lélek, hogy egy poolmeccset megnézzen a tévében.

Ausztriában értük utol idősebb Beé Istvánt. Nem nyaral, kamionosként dolgozik Ausztria és Franciaország között. Az európa-, és világbajnok kajakos Beé István édesapja a Maty-éri versenyek törzsszurkolója, ahova cilinderben és nagydobbal, saját szurkolótáborával, az úgynevezett Beé-középpel érkezik a fővárosból, ha sportolóink egymással, vagy más nemzetbeliekkel vívnak sorsdöntő csatát. A vízisport-rajongó férfinak éppen a nyár jelenti a főszezont: kajakban és kenuban ugyanis ekkor rendezik a világversenyeket. – Az augusztusi duisburgi vb-re már összetrombitáltam azt a társaságot, akikkel síppal, dobbal, nádihegedűvel biztatjuk majd a mieinket – közölte a nyári szurkolói kötelezettségéről Beé István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katicát édesanyja nevelheti

Jól végződött a szegedi születésű Katica története, akiről többször megírtuk, hogy a gyámhivatal nem… Tovább olvasom