Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Nyárra sem lesz Virág Szegeden?

Szeged – Újabb követelés miatt késik a Virág cukrászda pályázatának kiírása. Hiába vásárolta meg a város a cukrászdát, hiába nyerték meg jogerősen, másodfokon az ellenük irányult pert – nem jutottak még birtokukhoz. Kis és Nagy Virág kálvária.
Szeged patinás, már-már városképi jelentőségű cukrászdája a Virág, immár több mint egy éve nem üzemel. A Kis Virág 2009 őszén, a Nagy Virág 2010 januárjában zárt be. 2010 januárjában a delmagyar.hu érdeklődésére György Attila – a cukrászdákat 2010-ben bérlő és üzemeltető Kft. tulajdonosa – azt nyilatkozta, hogy mintegy 500 négyzetméter vendégteret és 800 négyzetméter kiszolgáló helyiségét kell folyamatosan karbantartani, ezt végzik nagyüzemben a februári leállás alatt. Egyúttal cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint elbocsátották volna dolgozóikat.

Várat magára a Virág - nyitás... Fotó: delmagyar.hu

Napok alatt különböző verziók árasztották el a várost, mindenki tudni vélte, hogy nem ideiglenes leállásról, hanem felszámolásról van szó. Alig két hét alatt kiderült, hogy az üzemeltető, Virág Cukrászda Kft. ellen felszámolási eljárás indult, mivel több mint félmilliárd forintos tartozást halmozott fel.

A felszámolás részeként, a város élt elővásárlási jogával, amit az egyik hitelező, a CIB Bank megvétózott. A bank vétójának hátteréről csak találgatások vannak, de sokan érdekesnek tartják, hogy a város 300 milliója nem volt olyan “jó", mint egy ciprusi offshore cég által ajánlott 300 millió. Az elővásárlási jog miatt a városhoz került a patinás cukrászda – miután a Fővárosi Bíróság is jóváhagyta az adásvételt. Időközben a felszámolás alatt álló Virág Cukrászda Kft. üzemeltetésre átadta helységeit a Virág Cukrászda és Kávéház Üzemeltető és Tanácsadó Kft.-nek, amely végül 2009 telén a két egységet bezáratta.

2011. március elején már azt hihettük, hogy lesz újra Virág – azonban újra úgy tűnik, nem csitulnak a kedélyek. – A tulajdonjog megszerzése után az önkormányzat birtokbaadási- és kiürítési pert indított a Virág Cukrászda és Kávéház Üzemeltető és Tanácsadó Kft. ellen, ugyanis a tulajdonosnak – immár Szeged Megye Jogú Város Önkormányzatának – nem adták át a területet – tudtuk meg Bene István ügyvédtől. Az első tárgyalást május 25-re tűzték ki. Egy másik kereset szerint György Sándor ráépítés miatt tulajdonjogot szerzett, az első tárgyalás a Fővárosi Bíróságon június 7-én lesz – közölte az ügyvéd.

Várat magára a Virág - nyitás...

– Hosszú távon cukrászdát szeretnénk. Ezért élt az önkormányzat az elővásárlási jogával – mondta Solymos László, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere. Véleménye szerint Szeged imázsához hozzátartozik a cukrászda, ezért is léptek tulajdonosi szerepkörbe.

Solymos László tájékoztatása szerint egy éve elkészült a pályázati dokumentáció, ami kiírásra vár. A megjelenéstől számított 60 napig lehet jelentkezni a cukrászda üzemeltetésére. A sikeres elbírálás és a szerződéskötés után újabb 60 napon belül az egyik cukrászdának – vagy a Kis Virágnak, vagy a Nagy Virágnak – meg kell nyitnia. Információnk szerint már az Egyesült Államokból is érdeklődtek a pályázati csomag után, így bízni lehet egy sikeres elbírálásban.

Azonban a kiírás, bérbeadás csak akkor lehetséges, ha nem folyik per az ügyben. Az újabb bírósági ügy miatt azonban nyárig elhúzódhat a pereskedés – aminek az lenne a következménye, hogy a pályáztatás határideje miatt nyáron nem lesz nyitva Virág. De talán még ősszel sem. Azt azonban egy szegedi cukrász is megerősítette: ki lehet, és ki is tudna nyitni 60 napon belül.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Morpheus_RexXx 2011. április 13. 12:37
  „43. 2roni1 2011.04.13. 11:58

  Ne keverd a szezont a sezlonnyal... :)
  Ha külföldről idetévedők és kül és belhoni ismerősök kérdik hová menjenek, mindig a PALÁNKOT ajánlom, mert amiatt még engem senki nem szidott, nem kellett szégyenkeznem. És ott a fagyi ha főzött, akkor valóban az, és nem harap az ember jégdarabokba... Ellenben a virágcukikban én is csalatkoztam főként lévén, hogy tisztában vagyok azzal, hogy milyen süteménynek milyennek kell lennie... ha újítani akarnak, akkor nevezzék át az érintett süteményt. Ha jól sikerül (ritka) adjanak neki saját nevet... ha meg nem, ne árulják hetekig. Az ár/élvezet mértékének arányairól ne is beszéljünk... :)
  Régen a Z Nagy-ot is szerettük és ajánlottuk is. De sajna amióta az ifjabb "jakab" örökölte meg, az sem az igazi. :(”
 • 43. 2roni1 2011. április 13. 11:58
  „aki szidja a virágot, meg a sütik édességéről meg miegymásról magyaráz semmit ne ért a turizmushoz, még annyit se, amennyit a józan paraszti ész megkövetelne. és ebből kifolyólag mindig is besavanyodott, életunt, folyton zsörtőlődő ember marad, és minél több ilyen ember van, annál kevésbe szívesen jönnek szegedre pénzt költeni (mondjuk a Virágba), és tessék, boldogok lehetünk, nem lesz pénz, ellenben még több minden lesz amin lehet majd zsörtőlődni. Hajrá szegediek! :/”
 • 42. bánki 2011. április 13. 10:26
  „Mákvirág !

  Azért nem azonos a Pécsi Nádorral !”
 • 41. Ilcsi75 2011. április 13. 06:20
  „Nagyobb gondunk az életben soha ne legyen! Virág nélkül is van élet Szegeden!”
 • 40. qrumpli 2011. április 13. 04:28
  „Le kell bontani és kész!”
 • 39. nagypappa 2011. április 13. 04:27
  „Ha nem szakmai befektetőé lesz a bérleti jog, nincs esélye. A Capella igenis jól csinálja. Nem kell ehhez mást hozzáfűzni tele van a terasza.
  Szakmai befektetőként ki jöhet számításba?
  Szervánszy ő már megpróbálta, kiszállt. Ha látnátok mit csinált Soltvadkerten! Maga a csoda, olyan gyönyörű.
  Capella tulajdonosa, TALÁN?
  Mert ne felejtsétek el, aki meg akarja nyitni valaki a Virágot minimum 500 milliónak ott kell lennie a zsebben.
  Ha nekem annyi pénzem lenne ki ülnék a Klauzál térre és nézném a nyalodást (fagylaltozóst), hogy dolgozik.”
 • 38. Evelyn_26 2011. április 12. 23:24
  „Hágit, a Centrum mögötti gödröt, a Hungáriát, a Kendergyárakat...ezek magántulajdonban vannak, semmit nem tehet a város érte. A Virágot pontosan azért szerezte vissza Botka és kergette el a ciprusi offshore huszárokat, mert nem kell több ilyen ingatlan panama.”
 • 37. gereben 2011. április 12. 23:23
  „akkor kinek köszönjük? készbohácsbénagycibgyörgysanyi?? Vagy csak köszönjük meg az idi..óta, kártékony fidesznek?”
 • 36. tol 2011. április 12. 22:11
  „a Virág nevét messze földön ismerik még. Majd elmúlik...”
 • 35. ValakiaSOKKözül 2011. április 12. 20:47
  „pénzmosááááás + mutyi”
 • 34. Mathiasking 2011. április 12. 20:36
  „Egyáltalán lesz Virágh Szegeden? Szerintem nem!”
 • 33. Agáta 2011. április 12. 18:03
  „És akkor soroljuk ide a Hágit, a Centrum mögötti gödröt, a Hungáriát, a Kendergyárakat (Újszeged és most a nagykörúti rombolás). Az újabb "csodás" beruházást: 2-es villamos vonal, de az 1-es sem volt semmi. Bravo, gratula az illetékeseknek, "jól" sáfárkodtak-sáfárkodnak a rájuk bízott várossal.”
 • 32. pardon 2011. április 12. 16:26
  „és ha ott is kinyitna egy bálabutik rongyosbót!?”
 • 31. frakk 2011. április 12. 16:03
  „Esetleg lenne egy javaslatom helyette:
  Sokan nem ismerik, ezért belinkelem Magyarország legjobb kávézó-éttermét. Azt hiszem ennek mindenképpen lenne létjogosultsága, ha már Amerikából is jönnek miatta.
  http://www.newyorkcafe.hu/
  Kis virtuális belő kalandozást kívánok mindenkinek. Az árakat nem illik megnézni:))”
 • 30. frakk 2011. április 12. 15:58
  „A "Starbucks" nem éppen Virágcukrászda jellegű üzleteket működtet a világ egyes részein. Szegényes sütemény választék (bőséges Maffin) jellemzi. Ellenben a Coffee-k valóban finomságos. Az elhordós poharas jelleg , mindenképpen visszalépést jelentene a Virág számára.”
 • 29. Mignon 2011. április 12. 15:31
  „"Csillagbakok", vagy "Bakcsillagok"...

  :))))”
 • 28. Mignon 2011. április 12. 15:19
  „"Informacionk szerint mar az Egyesült Allamokbol is erdeklödtek..."

  Az, csak a "Starbucks" lehet szerintem.”
 • 27. frakk 2011. április 12. 15:19
  „evelinke: ismét rögeszmés lettél? Nem kell a Bohácstól félni, és főleg vele riogatni. A virág ügyben ő egy ma született bárány, ellenben kapcsolati rendszere bőven kamatoztatható a város számára.”
 • 26. Evelyn_26 2011. április 12. 14:39
  „22: ha nem Szegedé az ingatlan, hanem a Bohács által favorizált offshore cégé, akkor nincs semmi de semmi garancia arra, hogy cukrászdát nyitnak benne és az jó minőségű lesz, nem csak egy cukrászdának álcázott pénzmosoda, mert olyan is létezik Szegeden csak étterem formájában.”
 • 25. Evelyn_26 2011. április 12. 14:38
  „23: ha neked a porból készült túlédesített vacak a minőség, egyed! Ha neked az Acapella a csúcs desszert, akkor biztosan a TESCO fánktól is elájulsz. :)”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legtapasztaltabb bírákat küldik nyugdíjba

Csongrád megye - "Mélységes aggodalmát" fejezte ki a közjogi méltóságokhoz és az országgyűlési… Tovább olvasom