Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Nyertesek az eltelt egy évről

Szeged - Hat kategóriában osztottuk ki tavaly a Presztízs díjat, hat vezetőt szólítottunk színpadra a díjátadó gálán 2007 novemberében. Közülük ezúttal három nyertest kérdeztünk meg arról, milyen ismertséget, eredményeket köszönhettek a gazdasági élet Oscarjaként emlegetett elismerésnek.
Az év középvállalkozása Presztízs díjat a H-Fest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek ítélték oda az alapítók, a zsűri előzetes értékelését követően. Hajdú József ügyvezető igazgató elmondta, már a díjátadó gálán új partnerre tett szert, olyan kapcsolat született, amely mind a mai napig tart – Robert Telccel, a Real Hungary Zrt. vezérigazgatójával jött létre üzleti együttműködés. A Real első számú vezetője különben maga is a díjazottak közé tartozott, Az év üzletembere elismerést vette át 2007-ben.

Az üzleti innovációs Presztízs díjat a Griffsoft Informatikai Zrt. kapta. Szajbély György elnök-vezérigazgatót is arról faggattuk egy év elteltével, mit hozott számukra az elismerés, milyen eredményeket értek el 2008-ban. A sikeres üzletember azt válaszolta, mivel az egész ország területén tevékenykednek, a díj kapcsán ismertséget és elismertséget inkább csak Csongrád megyében érzékeltek. De az imidzsüknek mindenképpen jót tett a Presztízs díj. Idei eredményeik is jók, remélhetően 10-15 százalékos növekedést érnek el árbevételben, nyereségben, létszámban egyaránt.

Sztanó János, a Szegedfish ügyvezető igazgatója. Fotó: Karnok Csaba
Sztanó János, a Szegedfish ügyvezető igazgatója.
Fotó: Karnok Csaba

A 2007-es környezetvédelmi díjat a Szegedfish Kft. kapta: Sztanó János ügyvezető igazgató egyértelműen kedvezőnek ítélte meg a visszhangját. Elmondta, míg korábban voltak konfliktusaik a Kiskunsági Nemzeti Parkkal amiatt, hogy a védett és nem védett madarak megdézsmálták a halállományt, azóta oldódott a feszültség. Sőt mára kifejezetten jónak mondható az együttműködés. Népszerű lett a még szintén 2007 novemberében átadott halfeldolgozó üzemük, amely 50 millió forintba került. Sokan keresik a feldolgozott, filézett halat, és a térségben – ennek is köszönhetően – egyre több halat esznek az emberek.

Megújult Presztízs

A hagyományok szellemében, de megújulva várja a jelentkezőket a gazdasági élet helyi Oscarjának kikiáltott, az immáron a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díjának elnevezett elismerés. A pályázatok benyújtásának határideje október 20., a díjátadó gála napja november 27.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen adnak nyugtát

Szeged - Az APEH regionális igazgatósága szerint az adóhatósági jelenlétnek, s a megemelt… Tovább olvasom