Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Nyertesek az eltelt egy évről

Szeged Hat kategóriában osztottuk ki tavaly a Presztízs díjat, hat vezetőt szólítottunk színpadra a díjátadó gálán 2007 novemberében. Közülük újabb három nyertest kérdeztünk meg arról, milyen ismertséget, eredményeket köszönhettek a gazdasági élet Oscarjaként emlegetett elismerésnek.
A Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díja 2008 pályázatra még ma estig várjuk a jelentkezőket.

Az év vállalkozása Presztízs díjjal 2007-ben a szentesi Legrand Zrt. teljesítményét ismerték el az alapítók. Károlyi László vezérigazgatótól azt kérdeztük most, egy esztendő elteltével, vajon egy ilyen ismert nagyvállalat, mint a Legrand – amely egyben egy multinacionális cégcsoport tagja – számára is rangot, megtiszteltetést jelentett-e az odaítélt elismerés.

A vezető azt válaszolta, a Presztízs díj természetesen csak a régióban ismert kitüntetés, országos hírnevet nem lehetett várni tőle. Ennek ellenére fontos volt számukra a megmérettetés. Fontos volt a vállalat dolgozói számára is, hogy környezetük pozitívan értékelte az elvégzett munkát. Az üzleti szféra képviselői közül pedig biztosan többen rákattintottak a honlapjukra, és ezáltal észrevehették, milyen széles a cég termékpalettája, s nemcsak a háztartásokban, hanem az iparban is jelen vannak a gyártmányokkal. Azzal kapcsolatban, sikerült-e idén további növekedést elérni, határozott nem volt a válasz: a piac kedvezőtlen, projektek csúsztak, építkezések álltak le az országban – magyarázta a vezérigazgató.

Az év vállalkozásának vezérigazgatója, Károlyi László a díjjal. Fotó: Karnok Csaba
Az év vállalkozásának vezérigazgatója, Károlyi László a díjjal.
Fotó: Karnok Csaba

Az év kisvállalkozása Presztízs díjat a Filep Vízszigetelő Kft. kapta meg 2007-ben. Az eltelt egy évet értékelve Filep László, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: a honlapjukon, a levelezésükben, a reklámanyagukban használták a Presztízs-logót. Sok munkát kaptak, nehéz felmérni, hogy ebben mennyi szerepe volt az elismerésnek – fejtegette a vállalkozó –, de hogy hozott megrendeléseket, az biztos. A környezetében is nagyon sokan gratuláltak a díjhoz. S hogy milyen évet zárnak? Még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is jó irányba mentek a cég dolgai, nem panaszkodhatnak, legfeljebb a kintlévőségekre – utalt finoman a magyar gazdaságot sújtó körbetartozásokra Filep László.

Két elismerést is „besöpört" a tavalyi gálán a Real Hungary Zrt.: Az év üzletembere díjat vehette át Robert Telc vezérigazgató, valamint a legjobb üzleti weboldal üzemeltetőjeként is a színpadra állhatott. Ez utóbbi különdíj volt, amelyet tavaly osztottak ki első alkalommal a Presztízs díj alapítói.

Robert Telc azt válaszolta kérdéseinkre, nagyon sokat számított, hogy megkapták a címet, amely a szó szoros értelmében „presztízst" jelentett számukra. Erősödött a cég iránti bizalom többek között az alvállalkozók részéről is, valamint újabb üzleti partnereket szerezhettek a díjnak köszönhetően. Több vállalkozás vezetőjével már a tavalyi gálán sikerült kapcsolatot teremteni. A Real Hungary Zrt. megkezdett építkezései az elmúlt évben folytatódtak – adta meg tömören a 2008-as gazdasági évre vonatkozó kérdésünkre a választ a vezérigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még keresik a szegedi vadasparkból elszökött hiúzt

Szeged - Valaki kibontotta a szegedi vadaspark egyik lakójának, egy hiúznak a kifutókerítését a… Tovább olvasom